GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ! Καρκινοπαθής με κορονοϊό περίμενε 10 ώρες (στο αυτοκίνητο) για κρεβάτι...

Επί δέκα ολόκληρες ώρες παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο σε προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων μια 68χρονη καρκινοπαθής, η οποία νοσούσε από ...


Επί δέκα ολόκληρες ώρες παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο σε προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων μια 68χρονη καρκινοπαθής, η οποία νοσούσε από κορονοϊό. Σκοπός όλης αυτής της αναμονής, απλά να αδειάσει ένα κρεβάτι για να εισαχθεί στην κλινική COVID.

Το περιστατικό γνωστοποίησε, μετά από καταγγελία, ο γιος της ασθενούς, ο οποίος και τη συνόδευε και φέρνει στο φως το zarpanews.gr.

Όπως αναφέρει ο καταγγέλλων, η μητέρα του υποβάλλεται σε ορμονοθεραπεία, καθώς νοσεί από καρκίνο του μαστού.Έξι ημέρες πριν διαγνώσθηκε με κορονοϊό, γι' αυτό και επισκέφθηκε την , Κυριακή, το Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να κάνει εξετάσεις.

Οι εξετάσεις, τελικά, δεν βγήκαν καλές, επομένως κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή της γυναίκας στο νοσοκομείο.

«Μας άφησαν να περιμένουμε έξω, δεν μας έβαζαν μέσα. Στο μεταξύ έβρεχε. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Μπήκαμε στο αμάξι. Μείναμε στο αμάξι από τις 10:30 μέχρι τις 8 το απόγευμα, γιατί μας είπαν ότι στις 8 θα άδειαζε κρεβάτι» τονίζει. Όπως αποδείχθηκε, όμως, αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς στις 20:00 ενημερώθηκαν ότι τελικά δεν υπάρχει κρεβάτι.
Μάλιστα, από το νοσοκομείο είπαν στον άνδρα αν θέλει να μεταφέρει τη μητέρα του με το αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο ή το Ηράκλειο ή να περιμένουν μήπως αδειάσει κάτι μέσα στη νύχτα. Η τρίτη επιλογή ήταν να επιστρέψουν στο σπίτι και να πάνε ξανά στο νοσοκομείο στις 04:00 το μεσημέρι της επομένης.

«Είναι δυνατόν να μην έχουν ένα κρεβάτι, να την αφήσουν λίγο να ξαπλώσει για όσο περιμένει; Να μας αφήνουν όλες αυτές τις ώρες έξω, γυναίκα καρκινοπαθή, με κακές εξετάσεις, εντελώς αδύναμη που έπρεπε να κάνει εισαγωγή, να την αφήνουν μέσα στο κρύο με το air condition του αυτοκινήτου;» διερωτάται.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο zarpanews.gr για το περιστατικό ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέας, πράγματι η πληρότητα των κλινικών είναι διαρκώς στο 100%. Τόνισε, ωστόσο, πως όταν κρίνεται ότι πρέπει να γίνει διακομιδή σε άλλο νοσοκομείο, αυτό πρέπει να γίνεται συντεταγμένα μέσω ΕΚΑΒ.
Από κει και πέρα, δυστυχώς όπως συμπλήρωσε, όλα τα περιστατικά που φτάνουν τις τελευταίες μέρες, είναι ιδιαίτερα σοβαρά και αξιολογούνται με προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση