GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θέατρο, για προπαγανδιστικούς λόγους... "Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μία μαιευτική κλινική. 17 τραυματίες"!

Της Ιωάννας Υψηλάντη Ακόμα ένα στημένο θέατρο, για προπαγανδιστικούς λόγους, έστησε η ηγεσία της Ουκρανίας και...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Ακόμα ένα στημένο θέατρο, για προπαγανδιστικούς λόγους, έστησε η ηγεσία της Ουκρανίας και... μεταδίδεται, απ΄ όλα τα Δυτικά ΜΜΕ.
"Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μία μαιευτική κλινική. 17 τραυματίες". Παρατίθεται και σχετικό βίντεο.
Βλέποντας, ωστόσο, το "αποδεικτικό στοιχείο" των Ουκρανών, παρατηρούμε ότι:
-Αυτή η κλινική, προφανώς, δεν λειτουργούσε. Δεν υπάρχουν, πουθενά κρεβάτια. Πουθενά ιατρικός εξοπλισμός. Έχουν ξηλωθεί οι γυψοσανίδες και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα ενός βομβαρδισμού, αλλά ενός πλιάτσικου.
-Μέσα στο νοσοκομείο δεν υπάρχει, ούτε ένα θύμα. Τα δήθεν θύματα κινηματογραφήθηκαν όλα, έξω απ΄το νοσοκομείο,. Το "γεγονός", θα ήταν πιο αξιόπιστο, αν βλέπαμε την μεταφορά τους, μέσα απ΄τον χώρο της...επίθεσης.
-Δεν υπήρχε, επίσης, έστω και ένα μωρό τραυματισμένο. Ενα παιδάκι που κρατάει ΄στην αγκαλιά της μια κυρία, είναι τουλάχιστον 8 μηνών.
-Στο  1.02 σημείο του βίντεο, αλλά και στο τελευταίο πλάνο φαίνονται καθαρά, οι κουβάδες που περιέχουν κόκκινο χρώμα, για το στήσιμο του σκηνικού, αλλά προφανώς ξέχασαν να το ρίξουν. Μόνο κάποιες σταγόνες, από την μεταφορά τους έχουν πέσει σε ένα σημείο.
Πέρα απ΄ αυτά, όμως, υπάρχει και η μαρτυρία ενός πολίτη, σε Ρωσικό ΜΜΕ (Lenta.Ru), που αναφέρει: "Τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, στην μαιευτική κλινική, όπου δουλεύει η μητέρα μου, έφτασαν άνθρωποι με στρατιωτικές φόρμες. Έδιωξαν όλο το προσωπικό της κλινικής και έστησαν σε διάφορα σημεία πολεμικό εξοπλισμό".
Το συγκεκριμένο υλικό διέψευσε και ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Πολιάνσκι, στον ΟΗΕ, όταν ο Πρόεδρος του, Αντόνιο Γκουτιέρες,  αναφέρθηκε, σ΄αυτό, ως πραγματικά γενόμενο.
"Ετσι γεννιούνται τα φέικ νιουζ, είπε. Από τις 7 Μαρτίου προειδοποιήσαμε ότι αυτή η κλινική έχει μετατραπεί σε στρατιωτικό σημείο. Είναι πολύ ανησυχητικό ότι ο ΟΗΕ διασπείρει αυτήν την "είδηση", χωρίς διερεύνηση."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση