GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχουμε γίνει όλοι πολεμικοί αναλυτές, όπως είχαμε γίνει, πριν ελάχιστες ημέρες, όλοι έμπειροι ιολόγοι!

Της Ιωάννας Υψηλάντη Σ΄έναν πόλεμο, κάθε πλευρά προωθεί την προπαγάνδα της, για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Όλοι μας πέφτουμε...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Σ΄έναν πόλεμο, κάθε πλευρά προωθεί την προπαγάνδα της, για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Όλοι μας πέφτουμε... θύματα της μιας, ή της άλλης άποψης, καθώς δεν γνωρίζουμε, πέραν των όσων βλέπουμε, ούτε τις επιλεγμένες τακτικές κάθε πλευράς, ούτε τους απώτερους στρατηγικούς σκοπούς της.
Έτσι, μόνο με την δική μας λογική και βασισμένη σε προηγούμενα ιστορικά γεγονότα, μπορούμε να τεκμηριώσουμε μία θέση.
Ας δούμε, κατ΄αρχήν, την εμμονή, για τον χρόνο επίτευξης των στόχων του Πούτιν, πολλοί περίμεναν να υλοποιηθούν σε 72 ώρες, σε 92 ώρες, σε 4 μέρες, σε έναν μήνα.
Ποιος έβαλε το χρονικό όριο των εχθροπραξιών;; Πάντως, όχι ο Πούτιν. Από τα ΜΜΕ τα ακούσαμε.
Και εδώ θα δώσω κάποια συγκριτικά μεγέθη, μεταξύ του πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στο Ιράκ.
-2003. 500.000 στρατιώτες, εναντίον 370.000 Ιρακινών, εξουθενωμένων, από οικονομικές κυρώσεις 10 ετών, χωρίς ανταλλακτικά της πολεμικής τους μηχανής, χωρίς δική τους αμυντική βιομηχανία, και χωρίς γενναιόδωρους χορηγούς σύγχρονων συστημάτων, χωρίς διεθνή συμπαράσταση.
Και ο πιο σύγχρονος και δυνατός στρατός του κόσμου έφτασε στην Βαγδάτη, σε δύο εβδομάδες και σε ακόμα μία εβδομάδα κατέλαβε την πόλη.
Το έδαφος του Ιράκ, ωστόσο, αποτελείται, κατά 57%, από έρημο! Η προέλαση έγινε, χωρίς καμία αντίσταση. Η έκτασή του είναι 470.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και της Ουκρανίας 603τ.χλμ. με τεράστια δάση (17%) και ρεματιές.
Σοβαρά τώρα! Περιμένατε να ηττηθεί η Ουκρανία, σε μια βδομάδα;;
Ακόμα και με ρυθμό βάδην 50 χιλιομέτρων την ημέρα, εκτός ερήμου, οι Αμερικανοί προχώρησαν σε 32 χιλιόμετρα. Αν οι Ρώσοι προχωρούσαν, από το Ντονμπάς, προς το Κίεβο με τον ίδιο ρυθμό, θα χρειάζονταν 12 ημέρες και 2 ημέρες, από την Λευκορωσία. Οι Ρώσοι έφτασαν, στα προάστια του Κιέβου, μέσα σε μια μέρα. Μέσα σε 5 ημέρες έχουν καταλάβει το 1/5 της Ουκρανίας, καταστρέφοντας όλους τους στρατιωτικούς στόχους της, απέναντι σε έναν εμπειροπόλεμο , επί 8 χρόνια, στρατό, εκπαιδευμένο από Αμερικανούς και ΝΑΤΟϊκούς συμβούλους.
Πριν μιλήσουμε, λοιπόν, για "ήττες", ας δούμε την πραγματικότητα.
Γιατί τώρα, έχουμε γίνει όλοι πολεμικοί αναλυτές, όπως είχαμε γίνει, πριν ελάχιστες ημέρες, όλοι έμπειροι ιολόγοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση