GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΑΝΤΙΡΟΦ! «Ανθρωπιστικό διάδρομο» για τους τελευταίους Ουκρανούς της Μαριούπολης ανοίγει η Ρωσία...

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι άνοιξε διάδρομο διαφυγής για τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη του Azovstal, στ...


Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι άνοιξε διάδρομο διαφυγής για τους Ουκρανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη βιομηχανική ζώνη του Azovstal, στο στρατηγικό λιμάνι της Μαριούπολης, λίγες ώρες αφότου ζήτησαν την παράδοσή τους. 

«Δεδομένης της καταστροφικής κατάστασης στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal (...) από τις 2:00 μ.μ. (11:00 GMT), οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν έναν διάδρομο για να επιτρέψουν την έξοδο στρατιωτών που κατέθεσαν τα όπλα», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι είχε καθιερωθεί τοπική κατάπαυση του πυρός για να διασφαλιστεί η εκκένωση.

Ο ηγέτης της ρωσικής περιφέρειας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Πούτιν, δήλωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα καταλάβουν εντός της ημέρας πλήρως τη χαλυβουργία Azovstal. «Σήμερα, με τη βοήθεια του Παντοδύναμου, θα... καταλάβουμε πλήρως το Azovstal», είπε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα στο κανάλι του στο Telegram.

Η Ρωσία είχε καλέσει πιο πριν τις ουκρανικές δυνάμεις και τους ξένους μαχητές, που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο της Azovstal, να καταθέσουν τα όπλα τους έως το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας), αν θέλουν να ζήσουν.

Ρωσικό σφυροκόπημα σε όλα τα μέτωπα
Ο σκοπός της νέας επίθεσης που πραγματοποιεί η Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία είναι να καταλάβει τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, και να εγκαθιδρύσει μια χερσαία σύνδεση μεταξύ των εδαφών αυτών και της Κριμαίας, και να καταστρέψει τις ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 16 τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης Χάρκοβο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Όλεχ Σινεχούμποφ, σε ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
Κίεβο: Η πολιορκία της Μαριούπολης "περιπλέκει" περαιτέρω την πορεία διαπραγματεύσεων

Η πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις έχει περαιτέρω περιπλέξει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία και είναι δύσκολο να ειπωθεί πότε θα επαναληφθούν οι απευθείας συνομιλίες, δήλωσε στο Reuters ο Ουκρανός διαπραγματευτής και σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Σε γραπτή του απάντηση σε ερωτήσεις του Reuters, ο Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι πιστεύει πως η Μόσχα ποντάρει στην ενίσχυση των στρατιωτικών θέσεων της σε μια νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει στην ανατολική Ουκρανία.

«Προφανώς, με φόντο την τραγωδία της Μαριούπολης, η διαδικασία διαπραγμάτευσης έχει γίνει ακόμη πιο περίπλοκη», δήλωσε ο Ποντολιάκ μιλώντας για το νότιο λιμάνι όπου η Μόσχα έδωσε τελεσίγραφο νωρίτερα σήμερα στις ουκρανικές δυνάμεις και ξένους μισθοφόρους να παραδοθούν και να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal στην πόλη μέχρι σήμερα το μεσημέρι ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας), αν θέλουν να ζήσουν.

Συνεχίζονται οι ανταλλαγές αιχμαλώτων

Η Ρωσία παρέδωσε πάνω από 60 στρατιώτες και 16 αμάχους στην Ουκρανία με αντάλλαγμα αιχμαλώτους πολέμου, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ.

"Αυτή είναι η πέμπτη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου. Συνολικά 76 άνθρωποι", τόνισε η Βερεσούκ. Η ανταλλαγή περιελάμβανε 10 Ουκρανούς αξιωματικούς, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση