GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΛΗΞΑΝ υποδομές και στρατιωτικές βάσεις! ΝΕΑ ΙΣΧΥΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ της Ουκρανίας στην Κριμαία...

Κριμαϊκός Πόλεμος…! Οι Ουκρανοί έπληξαν υποδομές και στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία. Και η γέφυρα; Πως θ΄ απαντήσει η Ρωσία.  Νέο περιστατ...

Κριμαϊκός Πόλεμος…! Οι Ουκρανοί έπληξαν υποδομές και στρατιωτικές βάσεις στην Κριμαία. Και η γέφυρα; Πως θ΄ απαντήσει η Ρωσία. 

Νέο περιστατικό σημειώθηκε σε ρωσική βάση στην Κριμαία τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Αυγούστου. Η Μόσχα καταγγέλλει το σαμποτάζ. Πολλές υποδομές επλήγησαν.

Ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής, μια γραμμή υψηλής τάσης, μια σιδηροδρομική γραμμή και πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές σήμερα το πρωί γύρω στις 6 το πρωί τοπική ώρα. Αφού αναφέρθηκαν σε τυχαία πυρκαγιά, οι αρχές κάνουν τώρα λόγο για δολιοφθορά. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών σε χωριό περίπου δέκα χιλιόμετρα από το Τζανκόι, πρωτεύουσα της ομώνυμης συνοικίας, δηλαδή στα βόρεια της χερσονήσου της Κριμαίας.

Οι εκρήξεις που ακολούθησαν θα διαρκούσαν αρκετές ώρες σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κριμαίας που πήγε εκεί. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ίδια πηγή και οι αρχές προχώρησαν σε εκκενώσεις. Βίντεο με την καύση ηλεκτρικών μετασχηματιστών κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Επηρεάζεται η σιδηροδρομική γραμμή
Επηρεάζεται και η σιδηροδρομική γραμμή. Το Υπουργείο Μεταφορών της Κριμαίας ανακοίνωσε την εγκατάσταση ανταλλακτικών πούλμαν σε τμήμα προς το στενό του Κερτς. Οι εκρήξεις δεν είναι τυχαίες. Το «χρυσό έργο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη ανακατάληψη των ουκρανικών εδαφών», δήλωσε αξιωματούχος.

Οι φορητοί εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων που παραδόθηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία της επιτρέπουν τώρα να χτυπήσει με ακρίβεια στα 80 χιλιόμετρα. Το Κίεβο έχει δεσμευτεί να μην τα χρησιμοποιήσει στη Ρωσία. «Η Κριμαία είναι Ουκρανία», δήλωσε στο Telegram ο Andriï Yermak, επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές εγκαταστάσεις είχαν ήδη υποστεί ζημιές στη στρατιωτική βάση Σάκι στα νότια της χερσονήσου, μετά από πυρκαγιά και εκρήξεις, σύμφωνα με τις αρχές της Κριμαίας. Αυτές οι εκρήξεις υποβάθμισαν σημαντικά την αεροπορική ικανότητα του στόλου του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η 16η Αυγούστου ήταν μια ιδιαίτερα ταραγμένη ημέρα για τις ρωσικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία. «Στην περιοχή της Συμφερούπολης, στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία, γράφει η ουκρανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Novynarnia, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις και καπνό σε αεροπορική βάση […] στην περιοχή του χωριού Hvardiivské».

Νωρίτερα το πρωί, «μια σειρά από εκρήξεις έπληξαν μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Maïské, στην περιοχή Djankoï, και ξέσπασε φωτιά σε έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή».
Αντισυμβατικός πόλεμος
Εάν οι ρωσικές αρχές, στην αρχή, πρόβαλαν τη θέση του ατυχήματος, πολύ γρήγορα, άλλες πηγές, μερικές από αυτές δυτικές, υπέδειξαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις, όπως αναφέρει η διαδικτυακή εφημερίδα Ukraïnska Pravda, η οποία επικαλείται ένα Υποστηρικτικό άρθρο των New York Times:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μια ελίτ ουκρανική στρατιωτική μονάδα βρισκόταν πίσω από τις εκρήξεις νωρίς το πρωί στον χώρο αποθήκης κοντά στο Jankoy της Κριμαίας».
«Οι New York Times, τονίζει η διαδικτυακή καθημερινή εφημερίδα, εικάζουν ότι η Ουκρανία από την αρχή του πολέμου καταφεύγει σε αντισυμβατικές πολεμικές τακτικές για να ανταποδώσει έναν πολύ πιο ισχυρό εχθρό».

Ψίθυροι ότι οι Ουκρανοί προσανατολίζονται να χτυπήσουν ως και τη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα τη νύχτα. Και Κριμαικός πόλεμος.

Μυστήριο αποτελεί το πλάνο απάντησης της Ρωσίας.. Προφανώς θα είναι μαζικό ολοκληρωτικό σε χρόνο που θα επιλέξει αυτή. Άλλωστε η ετεροχρονισμένη μαζική της απάντηση στη γενοκτονία ου Ντονμπάς που συντελέστηκε ατιμώρητα επί 8 χρόνια αποτελεί ένα φύλλο πορείας για το πως αντιδρά η Ρωσία. Ετεροχρονισμένα μεν ισοπεδωτικά δε.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση