GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ο Πούτιν! «Η ΔΥΣΗ θα παγώσει σαν την ουρά του λύκου αν επιβληθεί πλαφόν...»

Πρωτοφανείς απειλές Πούτιν για ενεργειακό black out αν επιβληθεί πλαφόν...  Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε εκ νέου ότι θα διακόψει τον...


Πρωτοφανείς απειλές Πούτιν για ενεργειακό black out αν επιβληθεί πλαφόν... 

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε εκ νέου ότι θα διακόψει τον ενεργειακό εφοδιασμό εάν επιβληθούν τα ανώτατα όρια τιμών – πλαφόν- στις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας, προειδοποιώντας τη Δύση ότι θα «παγώσει» σαν την ουρά του λύκου σε ένα διάσημο ρωσικό παραμύθι.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στην πόλη Βλαδιβοστόκ, ο Πούτιν είπε ότι οι ευρωπαϊκές εκκλήσεις για ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό φυσικό αέριο είναι «ανόητες» και θα οδηγήσουν σε υψηλότερες παγκόσμιες τιμές και οικονομικά προβλήματα στην Ευρώπη.

Η Ρωσία θα αποχωρούσε από τις συμβάσεις προμηθειών της εάν η Δύση προχωρούσε με τα σχέδιά της, σημείωσε Πούτιν.

“Θα υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις που θα έρχονται σε αντίθεση με τα συμβόλαια; Ναι, δεν θα τις εκπληρώσουμε. Δεν θα παρέχουμε απολύτως τίποτα εάν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας” τόνισε ο Πούτιν.

«Δεν θα προμηθεύσουμε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα, πετρέλαιο θέρμανσης – δεν θα προμηθεύσουμε τίποτα», υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Θα μας έμενε μόνο ένα πράγμα να κάνουμε: όπως στο διάσημο ρωσικό παραμύθι, θα καταδικάζαμε την ουρά του λύκου να παγώσει» πρόσθεσε.

Η Ρωσία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο μετά τη Σαουδική Αραβία, τον κορυφαίο εξαγωγέα φυσικού αερίου και σιταριού στον κόσμο. Η Ευρώπη συνήθως εισάγει περίπου το 40% του φυσικού αερίου και το 30% του πετρελαίου της από τη Ρωσία.

«Η Δύση και η Γερμανία ευθύνονται»
Ο Πούτιν είπε ότι η Γερμανία και οι ίδιες οι δυτικές χώρες ευθύνονται για τη μη λειτουργία του αγωγού Nord Stream 1 και ότι η Ουκρανία και η Πολωνία αποφάσισαν μόνες τους να κλείσουν άλλες διαδρομές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει χειμερινή κρίση καυσίμων και αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας αφού η Gazprom (GAZP.MM) ανέστειλε πλήρως την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, αφού είπε ότι βρήκε διαρροή λαδιού κινητήρα κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε πως η κορύφωση των οικονομικών δυσκολιών που προκάλεσαν στη Ρωσία οι δυτικές κυρώσεις, οι οποίες ελήφθησαν μετά την επίθεση στην Ουκρανία, έχει “περάσει”, παρά τα “προβλήματα” εφοδιασμού σε ορισμένους τομείς.

«Πιστεύουμε πως η κορύφωση της πιο δύσκολης κατάστασης στη χώρα μας έχει περάσει. Η κατάσταση εξομαλύνεται. Η κυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει την αρνητική στροφή των γεγονότων χάρη σε αποτελεσματικά, δυναμικά και μελετημένα μέτρα» περιέγραψε.

Όπως είπε, “αυτό μεταφράζεται σε (μια βελτίωση) των μακροοικονομικών δεικτών”, κυρίως “με ένα ποσοστό ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο, 3,9%” και “έναν πληθωρισμό σε πτώση”.

Οι τιμές, που αυξάνονταν ήδη στη Ρωσία λόγω της ανάκαμψης μετά την πανδημία της Covid-19 και της εκτίναξης των τιμών των πρώτων υλών, έφθασαν στα ύψη μετά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση