GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ! ΑΛΛΑΞΑΝ τον προϊστάμενο στο τμήμα της ΕΥΠ που παρακολουθούσε Ανδρουλάκη και Κουκάκη...

Αλλαγή προϊσταμένου στο τμήμα της ΕΥΠ, που παρακολουθούσε Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Ένας από τους τρεις αξιωματικούς, που είχαν απομακρυνθεί τ...


Αλλαγή προϊσταμένου στο τμήμα της ΕΥΠ, που παρακολουθούσε Ανδρουλάκη και Κουκάκη. Ένας από τους τρεις αξιωματικούς, που είχαν απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ανέλαβε σημαντικό πόστο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στον απόηχο των αντιδράσεων για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χασιώτη, ο οποίος είχε 19 χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Είχε απομακρυνθεί μαζί με τον υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαο Νταβαρίνο, για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ανέφεραν τότε κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χασιώτης από χθες είναι ο νέος προϊστάμενος του τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, μετά την απομάκρυνση της προϊσταμένης του, καθώς ήταν το τμήμα που παρακολουθούσε τους Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή τοποθέτησης του συγκεκριμένου αξιωματικού σε αυτή την κρίσιμη θέση, αναδεικνύει τη στήριξη στο πρόσωπό του και τον συμβολικό χαρακτήρα της, και έρχεται σε αντίθεση με τις αιτιολογίες απομάκρυνσής του από την θέση του προϊσταμένου του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τον περασμένο Μάιο.

Τι προηγήθηκε
Στις 6 Μαΐου 2022, ημερομηνία απομάκρυνσης των τριών αξιωματικών, και του σημερινού προϊσταμένου του Τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της αστυνομικής ηγεσίας ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένες μετακινήσεις αποτελούσαν προϊόν δυσαρέσκειας για την αδυναμία των συγκεκριμένων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, να εξιχνιάσουν κάποια από τα 23 συμβόλαια θανάτου ή τα 8 αποτυχημένα, που είχαν εκτελεστεί ανάμεσα σε πρωταγωνιστικά μέλη της GREEK MAFIA, την τελευταία πενταετία. Πρέπει να σημειωθεί ότι διεθνώς, τα συμβόλαια θανάτου που υπογράφονται και εκτελούνται από το οργανωμένο έγκλημα, έχουν μέσο όρο εξιχνίασης το 2%.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν ζητήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, από τις απομακρύνσεις, αύξηση των επιδόσεων αυτών των τμημάτων της Ασφάλειας, στην εξιχνίαση ανθρωποκτονιών, όπως αυτής του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, και υποθέσεων που σχετίζονται με την Ελληνική Μαφία. Δεν ήταν τυχαίο, πως μετά την δολοφονία του "Θείου Τζο", Γιάννη Σκαφτούρου, ο νέος Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ζήτησε και πήρε από τους χειριστές της υπόθεσης, τον φάκελο της έρευνας, δίνοντας ένα "δείγμα" για το τι θα ακολουθούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση