GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Αυτό που διασκεδάζει περισσότερο αυτές τις "εκλογικές" διαδικασίες είναι οι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αυτό που διασκεδάζει περισσότερο αυτές τις "εκλογικές" διαδικασίες είναι οι... αντιδράσεις και θεατρικές κοκορομαχίες, "Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που περιγράφει ο ποιητής μας Νίκος Γκάτσος, των λεγόμενων υποστηρικτών της αριστεράς, η της δεξιάς πτέρυγας που δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα φαινόμενα, αλλά όλο και πιο εμφανή στον κάθε πολίτη: Η μεγαλύτερη αποχή των πολιτών από το 1946, τις πρώτες εκλογές στην Ιταλία που ψήφισαν και οι γυναίκες.
 
Επίσημα εκλογικά αποτελέσματα Ιταλικής βουλής (Υπ. Εσωτερικών)
Συνασπισμός Κομμάτων Κεντροδεξιάς

Συνασπισμός Κομμάτων Κεντροαριστεράς

Κίνημα 5 Αστέρων (αυτόνομη κάθοδος)

Κόμματα που για να κατέλθουν στις εκλογές, αφού δεν είχαν κοινοβουλευτική ομάδα, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 94.500 υπογραφές με συμβολαιογραφική πράξη ως τις 22 Αυγούστου... βλέπε σχετικά: ΕΔΩ
ItalExit Παραγκόνε
Με θέσεις που προσομοιάζουν στην "Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία"

"Λαϊκή Ενότητα" Το κόμμα που στήριξε ο Μελανσόν:
«Ζαν-Λυκ Μελανσόν... η Νατοϊκή αριστερά του χαβιαριού...» 

"Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία" «Ποτέ πια υπόδουλοι σε ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ελευθερία επιλογής, αυτοδιάθεση και κυριαρχία στη νομισματική, οικονομική, πολιτιστική και εξωτερική πολιτική!»... βλέπε: ΕΔΩ

"VITA" (ΖΩΗ) Με θέσεις που προσομοιάζουν στην
"Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία"

- Η δεξιά (κεντροδεξιά για την ιταλική πολιτική σκηνή) κερδίζει τις έδρες χωρίς ν' αυξήσει τις ψήφους της.
Χαρακτηριστική η "άνοδος" και "κάθοδος" του Σαλβίνι... Από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην κυβέρνηση Ντράγκι μαζί με την αριστερά...
- Η αριστερά (κεντροαριστερά για την ιταλική πολιτική σκηνή), για ακόμη μια φορά θα πρέπει ν' αναζητήσει νέα ηγεσία, μιας κι ο ηγέτης της, ο πρώην δεξιός (Χριστιανική Δημοκρατία) και σήμερα αριστερός αρχηγός της, ο Letta, θα πρέπει να ετοιμάσει τις βαλίτσες του, μιας και θα χρεωθεί τη δεδομένη πρακτική και μεθοδολογία των μεταγραφών από τη δεξιά. Ο "αθεόφοβος, έθεσε επικεφαλή ψηφοδελτίου στη Νάπολη, τον γελοίο Ντι Μάιο, υπουργό εξωτερικών του Ντράγκι, πρώην ηγέτη του Κινήματος 5 Αστέρια. Δηλαδή οι αριστεροί ψηφοφόροι της Νάπολης της ΕΡθνικής Αντίστασης (4 Ημέρες της Νάπολης - Ιταλικό ΕΑΜ), θα πήγαιναν να ψηφίσουν αυτόν που τους έλεγε απατεώνες και τελείωσε με το ζόρι το Γυμνάσιο;
- Το Κίνημα 5 Αστέρων ανάκτησε και συγκράτησε δυνάμεις λόγω του πρώην πρωθυπουργού Κόντε, που ανάδειξε το κοινωνικό ζήτημα που υπερισχύει όλων των άλλων (διατήρηση κοινωνικού μισθού για τους άνεργους), την αυτοκριτική του για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και "πράσινο διαβατήριο" που επέβαλε ως πρωθυπουργός και μια στάση περί διπλωματικής λύσης με τη Ρωσία.
- Τέλος, τα μικρά "αντισυστημικά" κόμματα που κατόρθωσαν να πάρουν μέρος στις εκλογές (ITALEXIT 1,91%,  ITALIA SOVRANA E POPOLARE 1,24%, VITA 0,73%) και υπολογιζόταν γύρω στο 5%, λόγω της διαίρεσης και ξεχωριστής καθόδου, δεν θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το εκλογικό φράγμα του του 3%.
Η για ακόμη μια φορά επίδειξη ναρκισσισμού και ο εγωκεντρισμός έπαιξαν το παιχνίδι ενός συστήματος που ισχυριζόταν πως ήθελαν να πολεμήσουν, αλλά στην πραγματικότητα διευκόλυναν με αλόγιστες επιλογές!
Με τα στοιχεία των τελικών αποτελεσμάτων μια ενιαία λίστα -αφού είχαν κοινές θέσεις-, θα έβαζε στη Βουλή μια αντιπολίτευση, που δεν θα ήταν μεγάλη αλλά πολύ αναγκαία για τα 5 χρόνια θητείας της νέας βουλής για βάση ενός ξεκινήματος. Αντί αυτού το ΤΙΠΟΤΑ! Ένα "κλέψιμο" ψήφων του ενός από τον άλλον, παίζοντας ακριβώς το παιχνίδι της εξουσίας που ισχυριζόταν πως ήθελαν ν' ανατρέψουν.
Το "Διαίρει και βασίλευε" (Divide and Conquer) κέρδισε για ακόμη μια φορά.


Πριν λίγες ημέρες ο Μάριο Ντράγκι έλαβε στις ΗΠΑ το βραβείο του «Ηγέτη της χρονιάς» (World Statesman Award) από τον Κίσινγκερ, τον πιο αδίστακτο οργανωτή πραξικοπημάτων στον πλανήτη και τον ραβίνο κι ιδρυτή του μασονικού ιδρύματος "Appeal of Conscience Foundation", τον Arthur Schneier (παρουσία στην πρώτη σειρά, "πρώτη μούρη" στην καθομιλουμένη και κάποιου αρχιεπισκόπου Αμερικής, τον Ελπιδοφόρο)...

Νικητής... το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό πολιτικό κόμμα είναι εκείνο της ΑΠΟΧΗΣ. Για πρώτη φορά στην Ιταλική βουλή δεν θα υπάρχει μία (1), έστω μία φωνή αντιπολίτευσης... Μια νίκη του δοτού πρωθυπουργού Ντράγκι!

Σημειώναμε στις 8 Σεπτέμβρη 2022: «Το ανύπαρκτο κόμμα, το πολιτικό κόμμα που δεν υπάρχει -αυτό που δεν θα πάνε να ψηφίσουν-, θα είναι μακράν το μεγαλύτερο σε ποσοστά στις εκλογές του Σεπτέμβρη στην Ιταλία, αλλά αυτό το φαινόμενο θα διαχυθεί σ' ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η αποχή θα πλησιάσει, αν δεν θα ξεπεράσει το 50% στις εθνικές πολιτικές εκλογές της 25ης Σεπτέμβρη...
», σε Ιταλία, εθνικές εκλογές 25 Σεπτέμβρη 2022 (Α' μέρος)

Μετά από τόσα χρόνια κανείς δεν θέλει ν' αποκαλύψει ότι σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ιταλία εν προκειμένω, υπάρχει μόνον ένα "ΚΟΜΜΑ", το Νεοφιλελεύθερο Μονό-Κόμμα του Ατλαντικού, με αριστερό ή δεξιό προσωπείο, που παίρνει εντολές (κυριολεκτικά) από την Ουάσιγκτον.
Τα πρόσφατα γεγονότα... Όπλα σε ένα Ναζιστικό καθεστώς, που εγκαθίδρυσαν με πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, οι ΗΠΑ κι Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος, γεωπολιτικός και στρατιωτικό εναντίον της Ρωσίας. Ένας πόλεμος για λογαριασμό των ΗΠΑ, σ' ένα κρεσέντο από καταστροφικά αποτελέσματα για τους ευρωπαϊκούς λαούς. Καταστροφή οικονομίας, θέσεων εργασίας κι εθνικά στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία στην άβυσσο, είναι το σημερινό πρόγραμμα που στεγάζει όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, με αριστερό ή δεξιό πρόθεμα.
Αυτά προχωρούν στη συνέχιση της αυτοκαταστροφικής πορείας, της αυτοκτονίας για τους υπερπόντιους "διδασκάλους", τους μπάτλερ τους στις Βρυξέλλες, τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα, χαμηλόβαθμους υπαλλήλους τους στις 27 χώρες μέλη της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας".
Μια κοινή ατλαντική στρατηγική και κοινή πολιτική ατζέντα: "Πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, "Κίνδυνος κλιματικής αλλαγής" με φαιδρότητες Γκρέτα, περισσότερο ΝΑΤΟ, "Ελεύθερη αγορά", κυρώσεις-εμπάργκο σε ανυπότακτες χώρες και λαούς, πολύχρωμες επαναστάσεις made in USA, "δικαιώματα" στις μειονότητες των ομοφυλοφίλων, τρανς, άφυλων, μαζικοί @μφολιασμοί Big Pharma κι υγειονομική δικτατορία... και πάει λέγοντας.

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»
Αλλάζοντας τη σειρά των προϊόντων στο ράφι, το προϊόν δεν αλλάζει. Τον Ιταλικό λαό αναμένει ο "πόλεμος στον αόρατο εχθρό" κι η προφύλαξη με τα μπόλια Big Pharma, ο πόλεμος εναντίον της Ρωσίας. Όσοι φωνάζουν για τον φασιστικό κίνδυνο, σχεδόν προκαλούν γέλιο, λέγοντας ψέματα ξέροντας ότι λένε ψέματα.

«Κορώνα ή Γράμματα;
Κορώνα κερδίζω εγώ, Γράμματα χάνεις εσύ!
»

Ιταλία, εθνικές εκλογές 25 Σεπτέμβρη 2022 (Α' μέρος)

Ιταλικές εκλογές χωρίς αυταπάτες (Β' μέρος)

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Νίκη Ντράγκι! Τα πρώτα exit poll δίνουν νίκη της Μελόνι...


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση