GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5,1 ΡΙΧΤΕΡ! ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός στη Δεσφίνα Βοιωτίας ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ (και) την Αττική...

Σεισμός με επίκεντρο 12 Χλμ. νότια της Δεσφίνας, σημειώθηκε στις 01.02 τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν...

Σεισμός με επίκεντρο 12 Χλμ. νότια της Δεσφίνας, σημειώθηκε στις 01.02 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13,3 χλμ.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών κοντά στο επίκεντρο βγήκαν έντρομοι στους δρόμους και αγωνιούν για τους μετασεισμούς, καθώς η περιοχή του Κορινθιακού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον Κ.  Αθανασίου, Αξιωματικό Υπηρεσίας στο Α.Τ. Ιτέας,  «αν και ήταν πολύ δυνατή η σεισμική δόνηση, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορά για ζημιές» .

Λέκκας: Πρόωρο να πούμε αν ήταν η κύρια δόνηση
Στο μικρό βάθος που υπολογίζεται σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο στα 5 χιλιόμετρα εστίασε την προσοχή του ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο για τους ειδικούς να αποφανθούν αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ σημείωσε πως η σεισμική δόνηση εντάσσεται στη σεισμικότητα της περιοχής του Κορινθιακού Κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση