GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΣΠΙΡΤΖΗΣ κλπ! ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ να ζητούν «να δοθούν τα ονόματα των 213» για τον Κολωνό;

Το τεκμήριο της αθωότητας για όλος τους κατηγορούμενους μέχρι την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης είναι βασικό συστατικό του δικαιικο...


Το τεκμήριο της αθωότητας για όλος τους κατηγορούμενους μέχρι την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης είναι βασικό συστατικό του δικαιικού συστήματος αλλά και του νομικού πολιτισμού που διέπει και τη δική μας χώρα. Ξεκινάμε λοιπόν από αυτό το αυτονόητο.

Μόλις ξέσπασε ωστόσο η υπόθεση με τους βιασμούς και την εκπόρνευση της 12χρονης κοπέλας στον Κολωνό και αποκαλύφθηκε ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 213 πρόσωπα που είχαν επικοινωνήσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μαζί της, ξεχείλισε η οργή. Η απαίτηση να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων πήρε κοινωνική -και όχι μόνο- διάσταση ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε, επίσης δικαιολογημένα, η συζήτηση για την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών. Στελέχη και εκπρόσωποι κομμάτων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα υιοθέτησαν αμέσως αυτή την απαίτηση, εναρμονιζόμενοι με το “κοινό περί δικαίου αίσθημα”.

Ποιος δεν θυμάται για παράδειγμα ακόμη και υπουργό της κυβέρνησης, τον Βασίλη Κικίλια, να κινείται στα όρια ακριβώς αυτής της νομιμότητας ζητώντας από τηλεοράσεως “να μην κουκουλωθεί κανένα όνομα” και τονίζοντας ότι “πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι παιδόφιλοι για να διαπομπευθούν πριν τιμωρηθούν από την Δικαιοσύνη”.

Από την αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας σχέδιο συγκάλυψης έβγαζε από την αρχή ανακοινώσεις απαιτώντας να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η λίστα με τα 213 ονόματα των “υποψήφιων βιαστών της 12χρονης” ώστε οι Αρχές “να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα”.

Ακόμη πιο λάβρος, ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Σπίρτζης είχε πάρει σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα από την επομένη κιόλας φωνάζοντας ότι «περιμένουμε μαζί με τα ονόματα των συλληφθέντων και των 213 ‘πελατών’ για το φρικιαστικό έγκλημα στον Κολωνό που συνεχίζουν να κρύβουν για δεύτερη μέρα, να μας ενημερώσει ο κ. Θεοδωρικάκος και για τις ενέργειες που όφειλε ήδη να έχει προβεί». “Ταχεία διαλεύκανση” ζητούσε από το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Καμίνης, “να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων” έλεγε και από το ΜεΡΑ25 η βουλευτής Μ. Απατζίδη.

Μέχρι και η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από το σάλο με τις φωτογραφίες του Γ. Πατούλη με τον Μίχο, είχε εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας από τις Αρχές “να φέρουν άμεσα στο φως, όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση”.

Να όμως που δεν πέρασαν παρά δυο-τρεις εβδομάδες και το ζήτημα της “δημοσιοποίησης της λίστας των 213”, τουλάχιστον από την πλευρά των πολιτικών, ατόνησε εάν δεν αποσύρθηκε κιόλας. Να έχει παίξει ρόλο η εμπλοκή προσώπων με σχεδόν ... “διακομματικό” άρωμα στην υπόθεση; Επικράτησαν άλλες, πιο νομικές, απόψεις; Όπως και νάχει, η κοινή γνώμη βρίσκεται πάλι μπροστά σε a la cart ευαισθησίες...
Ο κοριός


2 σχόλια

  1. που ειναι οι παπαδοβιαστες ρε τομαρια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην μεγάλη εικόνα σωστός ο κοριός. Τεκμήριο αθωότητας και "πιό νομικές απόψεις" ίσχυαν/υπήρχαν κι όταν εκδηλώθηκε δημοσίως αυτή η, ορθότατη κατ' εμέ, πλειοδοσία σχετικά με την δημοσίευση των ονομάτων όσων αποδεδειγμένα είχαν απλώσει τα ξερά τους στο παιδί.
    Κατά πάσα πιθανότητα, η δίκαιη αγανάκτηση όσων τοποθετήθηκαν αρχικά υπέρ της δημοσιοποίησης εξασθένησε μπροστά στο ενδεχόμενο να πάνε για μαλλί και τελικά να βγουν κουρεμένοι, γιατί οι φερόμενοι ως παιδεραστές δεν ανήκουν αποκλειστικά σε έναν πολιτικό χώρο.
    Πάντως, αφού δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα αμέσως μετά το πρώτο σοκ, που η κοινωνία ήταν "στα κάγκελα" και πίεζε προς αυτήν την κατευθυνσή, μάλλον δεν θα δημοσιοποιηθούν ποτέ. Εκτός εάν δημοσιοποιούνται μόνο τα ονόματα όσων αποδεδειγμένα βίασαν την 12χρονη και όχι όλων όσοι επικοινώνησαν με τον φερόμενο ως παιδεραστή-μαστροπό.
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση