GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΥΡΕΣ! ΧΙΛΙΑΔΕΣ πηγαίνουν για το λαϊκό προσκύνημα στον τέως βασιλιά...

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος που άφησε την τελευταία πνοή του το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2023 οδηγείται στην τελευταία κατοικία του. Το τε...


Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος που άφησε την τελευταία πνοή του το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2023 οδηγείται στην τελευταία κατοικία του. Το τελετουργικό αποφασίστηκε μετά από έντονο παρασκήνιο, που προκάλεσε αντιπαραθέσεις και διχασμό –λέξεις, άλλωστε, που απαντώνται συχνά στις σελίδες που αφιερώθηκαν στη ζωή του- σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο.

Η τελική απόφαση ορίζει ότι ο τέως βασιλιάς Κωνταντίνος θα ταφεί στο Τατόι στο βασιλικό κοιμητήριο. Από τις 6:00 το πρωί η σορός του τέως βασιλιά βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου ώστε όποιος επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.  Στεφάνι στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο κατέθεσε ο Μάκης Βορίδης

08:45 Με διάφορα σουβενίρ στο χέρι ο κόσμος πηγαίνει να αποχαιρετήσει τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο. 
 
Η κηδεία τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Η δημοσιογράφο του βασιλικού ρεπορτάζ του καναλιού TV2 της Δανίας, Καμίλα Σλινγκμποργκ εξηγεί τους λόγους που τα ΜΜΕ της Δανίας ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Μάλιστα, η δημοσιογράφος δηλώνει έκπληκτη με την με την παρουσία του κόσμου στη Μητρόπολη, αφού λέει πως είναι περισσότεροι από όσους περίμενε εκείνη.

Η πομπή θα φύγει ανάποδα από την Μητροπόλεως περίπου στη 1. Από εκεί, θα ανέβει στο Σύνταγμα και έπειτα θα περάσει από την Βασιλίσσης Σοφίας, την Βασιλέως Κωνσταντίνου, το Χίλτον, την Μιχαλακοπούλου, την Κατεχάκη, την Περιφερειακή Υμηττού, την ΕΟ Αθηνών – Λαμίας και από εκεί, θα βγει στην Βαρυμπόμπη. Από τα σημεία που θα περνά η πομπή θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα κλείνουν οι δρόμοι. Παράλληλα, υπάρχουν αυστηρά μέτρα και στο Τατόι, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στο βουνό, σε χαράδρες, σε δρόμους και σε κάθε περιοχή κοντά στους βασιλικούς τάφους, ώστε τίποτα να μην χαλάσει την προκαθορισμένη πορεία της κηδείας.
σω εκπληκτικής συρροής κόσμου.
Αυτή τη στιγμή κλειστοί είναι: η Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, η Αιόλου στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού και η Ερμού στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.
 
08:14 Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, μέχρι τώρα, πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν πάει στη Μητρόπολη για να πουν το «ύστατο χαίρε» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.
 
08:12 Η αναμονή για το λαϊκό προσκύνημα είναι τεράστια και φτάνει έως και τις 2 ώρες. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι ρεπόρτερ άνθρωποι που είχαν φτάσει στη Μητρόπολη στις 6 το πρωί κατάφεραν πριν από λίγα λεπτά να μπουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.
 
Μια γυναίκα που βρισκόταν στην ουρά ζήτησε από υπάλληλο της καθαριότητας να μην μαζέψει τα χαρτάκια «Αθάνατος βασιλιάς Κωνσταντίνος» που ήταν πεσμένα στο έδαφος, καθώς ήθελαν να τα βλέπουν!
 
08:03 Άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
Φώναξαν συνθήματα όπως «ζήτω ο βασιλιάς» ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν που γράφουν «Αθάνατος-Βασιλεύς Κωνσταντίνος».
 
07:50 Εικόνες από τη Μητρόπολη, όπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η άφιξη πολιτών για το τελευταίο αντίο στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.
 

Ο λόγος που δόθηκε αυτή η παράταση είναι η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ήδη από τις 06:00 το πρωί. Μάλιστα, όσο περνά η ώρα ο κόσμος αυξάνεται.
 
07:19 Το λαϊκό προσκύνημα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, πήρε παράταση μισής ώρας και πλέον αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 και όχι στις 10:30, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ντυμένη με πολιτικά ρούχα και όχι με τη βασιλική στολή. Το φέρετρό του είναι σκεπασμένο με μπλε και λευκές ρίγες.
 
07:15 Η αστυνομία «έκλεισε» την ουρά από την μεριά του Συντάγματος και πλέον η προσέλευση γίνεται μόνο από τη μεριά του Μοναστηρακίου. Ο λόγος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την άφιξη των επισήμων.
 
Στη Μητροπόλεως έχουν σχηματιστεί δύο ουρές. Μια που ξεκινάει από το Σύνταγμα και φτάνει ως τη Μητρόπολη και άλλη μια, η οποία ξεκινάει από το ύψος της Καπνικαρέας και ανεβαίνει προς τη Μητρόπολη. Το κέντρο της Αθήνας μοιάζει «αστακός», με κλειστούς δρόμους, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Αττική.

1 σχόλιο

  1. Καλά έκαναν και πήγαν, όσοι ήθελαν. Τις "τεράστιες" ουρές που τις βλέπετε;
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση