GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΟΙΞΕ το θέατρό της! ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ χαμός με την Κάτια Δανδουλάκη...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κάτιας Δανδουλάκη να μην συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία των καλλιτεχνών κατά του προεδρικο...


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κάτιας Δανδουλάκη να μην συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία των καλλιτεχνών κατά του προεδρικού διατάγματος.

Η ίδια άνοιξε κανονικά το θέατρο και η παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» ανέβηκε. Η Κάτια Δανδουλάκη μιλώντας στην κάμερα εξήγησε την απόφασή της:

«Αυτά τα θέματα, που είναι πολύ μεγάλα, δεν λύνονται στο πόδι. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι χρειάζεται μια πάρα πολύ γερή ενημέρωση και να καταλάβουμε ότι δεν διαφωνεί κανένας με τον στόχο. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει 20 και χρόνια και βρέθηκε να γίνει μια απεργία, επειδή συμφωνούμε όλοι; Συμφωνώ, είμαι ιδιώτης παραγωγός, αλλά είμαι κι ηθοποιός. Βρέθηκε αυτή η στιγμή, όταν το θέατρο πεθαίνει στην κυριολεξία, όταν παίζουμε κι έχουμε κηδέψει την μητέρα μας, τον πατέρα μας, τους αδερφούς μας κι έχουμε παίξει με 40 πυρετό».

Η ίδια πρόσθεσε: «Ποιος λόγος θα με κάνει να κλείσω ένα θέατρο, που είναι ναός. Κατ’ αρχήν δεν έχω κάτι να διαμαρτυρηθώ γιατί όλοι συμφωνούμε. Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά την νοημοσύνη μου. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται. Δεν έχει στόχο. Μου φταίει κάποιος και πάω και σκοτώνω κάποιον άλλον; Κλείνω ποιο θέατρο; Το πονεμένο; Από μικρή δεν τα καταλάβαινα αυτά. Μην μου πούνε ότι δεν είμαι μαζί με τους συναδέλφους. Δεν έχει λογική. Πρέπει να γίνει απεργία τώρα και μάλιστα διήμερη; Ας κάτσουμε να σκεφτούμε… Άντε μία ημέρα κάνουμε απεργία. Δύο; Άντε και τρίτη; Όχι, ευχαριστώ. Το θέατρο δεν είναι για να βγαίνουμε στην σκηνή, ούτε να κάνουμε κήρυγμα ούτε να τους λέμε τα προβλήματά μας. Αυτά λέγονται στα υπουργεία, στους δρόμους. Το θέατρο δεν το αγγίζουμε. Η στάση μας είναι πολιτική, όχι κομματική κι όχι ξαφνικά δύο μήνες πριν τις εκλογές».

Έξαλλος ο Σπύρος Μπιμπίλας
Οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν την οργή του Σπύρου Μπιμπίλα ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε με έκπληξη την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας Κάτια Δανδουλάκη που κράτησε ανοιχτό το θέατρό της την μέρα της μεγάλης απεργίας όλων των καλλιτεχνών (αναφαίρετο δικαίωμα στον κάθε πολίτη να μην συμφωνεί με απόφαση των οργάνων), ότι αυτό έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους.. Κρίμα είναι να μας κατατάσσει όλους ότι μόνο μέλημα έχουμε την εργαλειοποίηση των προβλημάτων γιατί έρχονται εκλογές!

Μα πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση έφερε το χάος με το ΠΔ της. Δεν το φέραμε εμείς! Εξάλλου ακόμα και οι ηθοποιοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα είναι στους δρόμους και αυτοί! Αυτό λέει πολλά», σχολίασε αρχικά με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Επίσης οι 4 ηθοποιοί που παίζουν μαζί της (που σημειωτέον δεν συμμετείχαν στην Γ.Σ. όπου ενδεχομένως θα μας ανέπτυσσαν τον προβληματισμό τους), θα μπορούσαν απλά να μην πάνε στο Θέατρο και να της πουν ότι συμμετέχουν στην απεργία. Δεν το έκαναν από φόβο; Να μην την κακοκαρδίσουν; Μα όταν ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του metoo, πώς φοβούνται να της πουν το αυτονόητο; Ούτε εμείς θέλουμε να κλείνει ο πολιτισμός, αλλά όταν αυτός είναι ο μόνος ηχηρός δρόμος για να στείλεις μηνύματα, δεν έχεις παρά να το κάνεις!», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ελένης Ράντου, που επίσης λειτούργησε κανονικά το θέατρό της.

«Όσο για την αγαπητή και αξιόλογη Ελένη Ράντου που επίσης κράτησε ανοιχτό το θέατρό της, παίζει μόνη της κι είναι η ίδια παραγωγός κι όχι μέλος του ΣΕΗ…», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση