GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ "προσπερνά" τον Ανδρουλάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές...

Κανείς δεν αμφιβάλει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε ένα δεκαήμερο θα αποτελέσουν το πρώτο crash test μετά την εκλογή του Στ...


Κανείς δεν αμφιβάλει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν σε ένα δεκαήμερο θα αποτελέσουν το πρώτο crash test μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για τις ευρωεκλογές, που θεωρούνται από τώρα ως η νέα μητέρα των μαχών, θα μεσολαβήσουν αρκετοί μήνες ακόμη.

Από την άποψη αυτή, τα ανακλαστικά της Κουμουνδούρου και ειδικότερα του επιτελείου που περιστοίχισε το νέο τους αρχηγό αποδείχθηκαν αρκετά γρήγορα αφού οι πρώτες (εκτός κομματικών τειχών) εμφανίσεις του κ. Κασσελάκη ήταν με τους δυο πιο βασικούς υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές.

Η παρουσία του κατ' αρχάς στην εκδήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη, για το ψηφοδέλτιο της παράταξης “Ανοικτή Πόλη” για την Αθήνα περιείχε και εσωκομματικό μήνυμα δεδομένου ότι ο υποψήφιος δήμαρχος ανήκε στους υποστηρικτές της αντιπάλου του. Κι ήταν μάλιστα εξ εκείνων που δήλωνε δημοσίως ότι “η Έφη Αχτσιόγλου έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά κόμμα κυβερνητικό”.

Και χθες ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε με τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής Γ. Ιωακειμίδη, εξέφρασε την “απόλυτη στήριξή” του και κατόπιν έδωσε δημοσίως ...γραμμή με τη δήλωση «ψηφίστε τον Γιώργο Ιωακειμίδη, αυτή είναι η κουβέντα μου!».

Η πραγματική στόχευση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή αν και όχι -μέχρι τώρα τουλάχιστον- εύκολη: Να περάσουν και οι δύο αυτοί υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης. Στον δήμο της πρωτεύουσας και στην Αττική, που έχει σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας, ανέκαθεν άλλωστε οι αυτοδιοικητικές κάλπες έχουν και πολιτικό περιεχόμενο....

Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την βαθιά κρίση ηγεσίας περνά επομένως μέσα από τις δύο αυτές περιπτώσεις. Η διεκδίκηση και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης -ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα- θα θεωρηθεί παράλληλα και εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχης δύναμης, απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, στο χώρο της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης.

Και κακά τα ψέματα, την ώρα που με ταχύ ρυθμό η Κουμουνδούρου επιχειρεί την ανασύνταξή της και το κλείσιμο των πληγών της εσωκομματικής σύγκρουσης, στην Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν να μην έχουν συνέλθει ακόμη από τη σαστισμάρα.

Έτσι σε αντίθεση με την αστραπιαία αυτοδιοικητική κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο “πράσινος” Χάρης Δούκας για την Αθήνα καταβάλει ...φιλότιμες προσπάθειες (όχι πάντα με δική του ευθύνη) για να διασφαλίσει την ...τέταρτη θέση. Όσο για την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Ανδρουλάκης (σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη) ούτε συναντάται ούτε στηρίζει τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γ. Σγουρό κι ας είναι, κατά τα φαινόμενα, το μοναδικό σοβαρό σωσίβιό του.

Αν μη τι άλλο πάντως, ο Χ. Δούκας έχει υποστηρικτή τον ...Γιάννο Παπαντωνίου. Ναι, ο πρώην υπουργός οργάνωσε προχθες μια μάζωξη υπέρ του στο γραφείο του στο Κολωνάκι αλλά αποφεύγοντας (για ευνόητους λόγους) την ευρύτερη δημοσιοποίησή της...
Ο ΚΟΡΙΟΣ

1 σχόλιο

  1. Ναι ρε Κασελακη,αλλα ο Ζαχαριαδης ειναι σαν τον Αγιο Γαμωτο.Χειροτερος απο τον κακαφασκιωμενο βλαχοδημαρχο της Καλαμαριας.Κουβαλαει και κατι κατακαυμενους.Σουλουπωστε τον καπως ρε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση