GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ YouGov! 2 στους 3 Βρετανούς διαφωνούν με την ακύρωση της συνάντησης Σούνακ – Μητσοτάκη...

Δημοσκόπηση για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποίησε η διεθνής...


Δημοσκόπηση για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποίησε η διεθνής εταιρεία έρευνας αγοράς και ανάλυσης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου YouGov, με τα αποτελέσματά να δείχνουν πάντως ότι οι Βρετανοί δεν επικροτούν τις ενέργειες του πρωθυπουργού της χώρας.

Όπως φαίνεται, το 66% των Βρετανών θεωρεί λανθασμένη την απόφαση του Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση με μόλις το 11% να πιστεύει πως ήταν στην σωστή κατεύθυνση, ενώ την ίδια ώρα για το επίμαχο ερώτημα εάν έπρεπε να επιστρέψουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα, όσοι απάντησαν, σε ποσοστό 49% θεωρούν πως τα γλυπτά του Παρθενώνα θα πρέπει να επιστρέψουν στην χώρα μας. Σε άλλο αντίστοιχο ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να λάβει την απόφαση για την επιστροφή των Γλυπτών ή όχι, η πλειονότητα των Βρετανών υποδεικνύει το Βρετανικό Μουσείο.

Ακόμη και η πλειοψηφία των Συντηρητικών αποδοκιμάζει την στάση του Σούνακ
Συγκεκριμένα, στο σχετικό ερώτημα το 66% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θεωρεί πως η απόφαση Σούνακ ήταν λάθος, το 22% δεν γνωρίζει ενώ το 11% απάντησε πως η απόφαση ήταν σωστή. Μάλιστα στα ευρήματα ανά κόμμα, δείχνουν πως ακόμη και οι συντηρητικοί σε ποσοστό 59% θεωρούν πως ήταν λάθος η απόφαση. 
Ακόμη το 49% των Βρετανών θεωρούν πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, ενώ μόλις το 15% θέλει να παραμείνουν στη Βρετανία. Επίσης ένα 26% δεν έχει πρόβλημα με καμία από τις δύο επιλογές, ενώ 10% απαντά «δεν γνωρίζω». 
Τέλος, το 50% πιστεύει πως απόφαση για την τύχη των Γλυπτών του Παρθενώνα πρέπει να πάρει το Βρετανικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται, έναντι ενός ποσοστού μόλις 22% που προτιμά να λάβει την απόφαση η κυβέρνηση της Βρετανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση