GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα ματωμένα πετροδολάρια ταϊζουν τα αχόρταγα φασιστικά βαμπίρ...

Της Ιωάννας Υψηλάντη "Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα", "η επίθεση της Χαμάς έγινε, για να...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
"Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα", "η επίθεση της Χαμάς έγινε, για να... μην επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας", "το Ισραήλ πολεμά, για την απελευθέρωση των ομήρων".
Αυτά και άλλα φαιδρά, ακούγονται, από τα παγκόσμια ΜΜΕ και τους ηγέτες των χωρών, για να μην αποκαλυφθεί το αποκρουστικό πρόσωπο της ένοπλης ληστείας, που συντελούν από κοινού τα παγκόσμια βαμπίρ με επικεφαλής τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αιτία αυτής της εν ψυχρώ γενοκτονίας και παιδοκτονίας, δεν είναι, ούτε η γη, ούτε η θρησκεία είναι κάτι πολύ πιο απτό και το έχουμε ξαναγράψει.
Είναι το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κρύβεται ένας θησαυρός φυσικών πόρων, που έχει πυροδοτήσει αυτήν την απάνθρωπη σύγκρουση.
Στις 28 Σεπτεμβρίου του 1995 υπογράφτηκε στην Ουάσιγκτον η συμφωνία "Όσλο-2", σύμφωνα με την οποία η Παλαιστίνη, μεταξύ άλλων παροχών, έλαβε το δικαίωμα να διαχειρίζεται ανεξάρτητα τους φυσικούς της πόρους. Στις 5 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, το ισραηλινό κοινοβούλιο (Κνεσέτ) επικύρωσε τη συμφωνία με πλειοψηφία.
Μετά από 4 χρόνια, η Παλαιστίνη ανέθεσε στην Βρετανική ΒΡ να ελέγξει αν υπάρχουν στα χωρικά της ύδατα, φυσικοί πόροι. Και τότε, το τζακπότ έπεσε στην Γάζα. Αποδείχθηκε ότι 20 μόλις ναυτικά μίλια απ΄τις ακτές της, υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, που σύμφωνα με την Επιτροπή Ανάπτυξης και Εμπορίου του ΟΗΕ (2017) ανέρχονται σε 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και σε 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια, αξίας 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σημερινές τιμές.
Το 2002, η Παλαιστίνη συμφωνεί με την πρόταση της ΒΡ, για την δημιουργία μιας εγκατάστασης παραγωγής και επεξεργασίας φυσικού αερίου, στην Γάζα, καθώς και για την κατασκευή αγωγού, προς την Ευρώπη. Το Ισραήλ διαφωνεί, λέγοντας ότι ο αγωγός θα περάσει από τα εδάφη του και προτείνει στην Παλαιστίνη να προμηθεύει με το αέριο της το Ισραήλ, σε "εσωτερική τιμή", κάτω δηλαδή από την εμπορική τιμή και στην συνέχεια το Ισραήλ να είναι αυτό, που θα το εξάγει στην Ευρώπη.
ΦΥΣΙΚΑ και διαφώνησε η Παλαιστίνη.
Έκτοτε τα κοράκια δεν βρήκαν ησυχία και όταν το 2007 ή Χαμάς πήρε την εξουσία, υποσχέθηκε να χτίσει ένα νέο Ντουμπάι, σε μικρογραφία, στην Λωρίδα της Γάζας.
Αμέσως, το Ισραήλ επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό, μπλοκάροντας κάθε εργασία εξόρυξης, στα αποθέματα της Παλαιστίνης.
Στις 27 Δεκεμβρίου 2008, το Ισραήλ επιτίθεται στην Παλαιστίνη (τότε κανείς δεν μίλησε, για το δικαίωμα της Παλαιστίνης στην αυτοάμυνα) και καταστρέφει μεγάλο μέρος εδάφους και ιδιοποιούμενο, εντελώς παράνομα, χωρικά ύδατα της Γάζας.
Στις 18 Ιουνίου του 2023 βγήκε ο Νετανιάχου με επίσημη ανακοίνωση, με την οποία εγκρίνει την ανάπτυξη του κοιτάσματος. Αυτός! Όχι η Παλαιστίνη!
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Ισμαήλ Ροντβάν απάντησε: "Ο λαός της Γάζας έχει το απόλυτο δικαίωμα να διαχειρίζεται τους δικούς του φυσικούς πόρους".
Στις 7 Οκτωβρίου έγινε η επίθεση της Χαμάς.
Και το πιο συγκλονιστικό! Τρεις εβδομάδες, μετά την επίθεση, το Ισραήλ διάνειμε 12 άδειες εξόρυξης αερίου, στα κοιτάσματα, που σύμφωνα με την συμφωνία "Όσλο 2" και υπογραφή του Ισραήλ, ανήκουν στην Γάζα!!!  
Πρώτη και "τυχερή" η ΒΡ με κύριο χρηματοδότη την Αμερικανική JP Morgan  και την ίδια ημέρα (30 Οκτωβρίου) ο Βρετανο-Ινδός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ξωπετάει τον υπουργό του Πωλ Μπρίστοου, που ζήτησε ειρήνη για την Παλαιστίνη. Και όχι τυχαία. Η εταιρία Infosys, που ανήκει στην σύζυγο του Σούνακ έχει κλείσει συμφωνίες με την ΒΡ αξίας 1,5 δις δολ.
Έτσι, για κάθε μέτρο αγωγού, που θέλουν να κλέψουν το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και Αγγλία, θα στοιβάζονται εκατό νεκρά παιδιά στις συνδέσεις του.
Τα ματωμένα πετροδολάρια ταΐζουν τα αχόρταγα φασιστικά βαμπίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση