GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΡΓΗ για την καμπάνια της ZARA! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ τη γενοκτονία των Παλαιστινίων...

Areti Athanasiou Ο,τι πιο αισχρό, ανήθικο, αποκρουστικό και εμετικό έχω δει τελευταία. Τα Zara διαφημίζουν τη νέα τους συλλογή χρησιμοποιώντ...


Areti Athanasiou
Ο,τι πιο αισχρό, ανήθικο, αποκρουστικό και εμετικό έχω δει τελευταία. Τα Zara διαφημίζουν τη νέα τους συλλογή χρησιμοποιώντας τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη #Gaza
Το #BoycottZara είναι λίγο...
------------------
Νέα καμπάνια της εταιρίας Zara έχει προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα ένα τεράστιο κύμα οργής στα social media λόγω της χρήσης αμφιλεγόμενων εικόνων που παραπέμπουν στο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα - με τους πάνω από 17.000 νεκρούς σε μόλις δύο μήνες.

Η Zara στη νέα της καμπάνιας με τίτλο "The Jacket" μιλά για το σχέδιο μόδας και την εκ νέου εφεύρεσή του, χρησιμοποιώντας στη φωτογράφιση... σώματα που φαίνεται να είναι τυλιγμένα σε λευκό ύφασμα - με τρόπο που θυμίζει την παραδοσιακή μουσουλμανική «ενδυμασία» ταφής - καθώς και κατεστραμμένα αγάλματα, πέτρες και θραύσματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις «κατέβηκε» από τον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram η πλέον «ενοχλητική» φωτογραφία με την κούκλα μέσα στο λευκό πανί, ενώ ήδη έχει γίνει trend στα social media το hashtag #BoycottZara.

Πολλοί χρήστες εκφράζουν τον αποτροπιασμό και τον θυμό τους για αυτό που αντιλήφθηκαν ως μια απροκάλυπτη προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν ευαίσθητα πολιτικά θέματα για σκοπούς αισθητικούς ή μάρκετινγκ.

«Μου έπεσε το σαγόνι όταν το είδα. Μποϊκοτάζ για μια ζωή. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω», έγραψε ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Νομίζετε ότι 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται και είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιείτε το θάνατό τους ως μέθοδο μάρκετινγκ; Μην βγείτε και πείτε ότι δεν το θέλατε... αηδιαστικό».

1 σχόλιο

  1. Σου διέφυγαν οι εναγκαλισμοί Τσίπρα-Νετανιάχου. Τα Zara όμως...
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση