GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΩΡΕΙΑ ατυχημάτων! Παραιτείται ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing...

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Boeing, Ντέιβιντ Καλχούν, θα παραιτηθεί στα τέλη του έτους, στο πλαίσιο διοικητικών αλλαγών, τις οποίες ...


Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Boeing, Ντέιβιντ Καλχούν, θα παραιτηθεί στα τέλη του έτους, στο πλαίσιο διοικητικών αλλαγών, τις οποίες πυροδότησαν μια σειρά από ατυχήματα σε αεροσκάφη της, με πιο πρόσφατο την αποκόλληση παραθύρου εν ώρα πτήσης. Επίσης, συνταξιοδοτείται ο Σταν Ντιλ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μονάδας εμπορικών αεροπλάνων της Boeing, και επικεφαλής του τμήματος θα αναλάβει η Στέφανι Πόουπ. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Λόρενς Κέλνερ, δεν σκοπεύει να υποβάλει υποψηφιότητα για επανεκλογή τον Μάιο.

Η Boeing βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση από τις αρχές Ιανουαρίου, όταν εξαιτίας δυσλειτουργίας σε ένα πάνελ ανατινάχθηκε ένα ολοκαίνουργιο Alaska Airlines 737 Max.

Έκτοτε, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) έχει εντείνει τον έλεγχο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της παραγωγής 737, με έρευνα στο εργοστάσιο 737 της Boeing κοντά στο Σιάτλ να δίνει στην εταιρεία βαθμολογίες αποτυχίας σε σχεδόν τρεις δωδεκάδες στάδια παραγωγής.

Όλα αυτά οδήγησαν τις αεροπορικές εταιρείες να εκφράζουν απογοήτευση για την εταιρεία. Είχαν προηγηθεί δύο μεγάλα δυστυχήματα, στα οποία σκοτώθηκαν συνολικά 346 άνθρωποι. Ήταν η συντριβή δύο αεροσκαφών Boeing 737 Max το 2018 στην Ινδονησία και το 2019 στην Αιθιοπία.

Ανακοινώνοντας την παραίτησή του, με μήνυμα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, ο Καλχούν χαρακτήρισε το ατύχημα «στιγμή ορόσημο για την Boeing», το οποίο απαιτεί «πλήρη δέσμευση για την ασφάλεια και την ποιότητα σε κάθε επίπεδο της εταιρείας μας».

«Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας και ξέρω ότι αυτή τη στιγμή θα έχουμε μια καλύτερη εταιρεία, βασιζόμενη σε όλες τις γνώσεις που συσσωρεύσαμε καθώς συνεργαστήκαμε για την ανοικοδόμηση της Boeing τα τελευταία χρόνια», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η απόφαση να αποχωρήσει ήταν δική του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Qualcomm, Στίβεν Μόλενκοφ, για τη θέση του προέδρου, ώστε να ηγηθεί της διαδικασίας για επιλογή του αντικαταστάτη του Καλχούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση