GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ την Ιαπωνία! ΤΕΤΑΡΤΗ μεγαλύτερη οικονομία (έως το 2025) η Ινδία...

Η Ινδία πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2025, ένα χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις. Η Ινδία πρό...


Η Ινδία πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2025, ένα χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Η Ινδία πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2025, ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί όπως αναφέρει το NIKKEI Asia, επικαλούμενο αναθεωρημένη εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Αυτό σημαίνει ότι η Ινδία, με εκτιμώμενο ΑΕΠ 4,3398 τρισ. δολαρίων το 2025, θα ωθήσει την Ιαπωνία, με εκτιμώμενο ΑΕΠ 4,3103 τρισ. δολαρίων, στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με την έκθεση.Ασία: Τα νομίσματα που θα επωφεληθούν από την μείωση των επιτοκίων από την Fed

Η αναθεώρηση του ΔΝΤ αποδίδεται εν μέρει στην υποτίμηση του ιαπωνικού γιεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Ενώ το ΔΝΤ προσάρμοσε ελαφρώς τις προβλέψεις του ΑΕΠ και για τις δύο χώρες, το ασθενέστερο γιεν μεταφράζεται σε μικρότερη ιαπωνική οικονομία όταν μετράται σε δολάρια.

Αντίθετα, το νόμισμα της Ινδίας, η ρουπία, παρέμεινε σχετικά σταθερή έναντι του δολαρίου, πιθανότατα λόγω των παρεμβάσεων της Reserve Bank of India (RBI).

Η οικονομική άνοδος της Ινδίας είναι αξιοσημείωτη. Το 2014, το ονομαστικό ΑΕΠ της κατετάγη μόλις δέκατο παγκοσμίως. Τώρα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η Ινδία θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο έως το 2027, ξεπερνώντας ακόμη και τη Γερμανία.

Αυτή η ανάπτυξη τροφοδοτείται από έναν μεγάλο και αυξανόμενο πληθυσμό, με την RBI να αναμένει αύξηση 7% του πραγματικού ΑΕΠ το οικονομικό έτος 2024.

Παρά την εντυπωσιακή της ανάπτυξη, η Ινδία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Αν και η μεσαία τάξη της επεκτείνεται, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ παραμένει χαμηλό και κυμαίνεται γύρω στα $2.500. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από την Κίνα και μόνο ελαφρώς υψηλότερο από το Μπαγκλαντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση