GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Λυγγερίδη! ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ σε τρία ηγετικά στελέχη της Θύρας 7...

Σε μια «επιχείρηση σκούπα», μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτια και συνέλαβαν δεκάδες υπόπτους για συμμ...


Σε μια «επιχείρηση σκούπα», μετά από έρευνα τεσσάρων μηνών, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο σε σπίτια και συνέλαβαν δεκάδες υπόπτους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αυτουργία σε περιστατικά αθλητικής βίας. Μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από φωτοβολίδα στου Ρέντη φέρεται να είναι και ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για τη δολοφονική επίθεση.

Τέσσερις μήνες μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη οι Αρχές συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις ατόμων που είχαν εμπλοκή στα γεγονότα της 7ης Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τρία από τα αρχηγικά μέλη της Θύρας των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Αυτά τα άτομα φέρονται να έδιναν διαταγές και να μοίραζαν τους ρόλους σε αυτή την εγκληματική οργάνωση που εξετάζει η Αστυνομία. Οι τρεις συγκεκριμένοι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει επίσης πολλές φορές τις Αρχές αλλά και την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.
Επιπλέον, στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έριξε τη φωτοβολίδα, ένας μάνατζερ τράπερ, ένα κορυφαίο στέλεχος της Θύρας 7 αλλά και ένας ακόμη οπαδός που φέρει παρατσούκλι καταγωγής.

Oι συλλήψεις αφορούν εμπλοκή στην υπόθεση του άτυχου αστυνομικού, αλλά και συμμετοχή σε τρία ακόμη περιστατικά οπαδικών επεισοδίων. Η πρώτη στις 3 Δεκεμβρίου του 2023 στον Βόλο στο περιθώριο της αναμέτρησης του Βόλου με τον Ολυμπιακό, η δεύτερη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και η τρίτη σε αγώνα στα Γιάννενα τον Δεκέμβριο του 2022, μεταξύ της τοπικής ομάδας και των «ερυθρόλευκων».Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερους από 150 κατηγορούμενους.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Λυγγερίδη
Ο ηθικός αυτουργός του θανάσιμου τραυματισμού του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη είναι ανάμεσα στους 57 συλληφθέντες που κρατούνται μέχρι και αυτή την ώρα στην Ασφάλεια Αττικής. Αυτό υποστηρίζουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας που κατάφεραν να βρουν στοιχεία τα οποία πιστοποιούν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έδωσε την εντολή για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου υπαρχιφύλακα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο αριθμός των ατόμων που θα συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία θα πλησιάσει τους 160 και ανάμεσά τους είναι και ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού. Τα περισσότερα άτομα που εξετάζονται είναι οργανωμένοι οπαδοί των ερυθρολεύκων και μάλιστα στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν έχουν εντοπιστεί και πολλά ρούχα τα οποία ταυτοποιούνται με ρουχισμό που φορούσαν άτομα τα οποία συμμετείχαν σε επεισόδια με οπαδικό υπόβαθρο. Επίσης, έχουν εντοπιστεί και πολλές διαπιστεύσεις της Super League για αγώνες πρωταθλήματος του Ολυμπιακού.
Η ογκωδέστατη δικογραφία περιλαμβάνει πολλά στοιχεία και αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Τα άτομα κρατούνται και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Η δήλωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας
«Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.
Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.
Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.
Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.
Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.
Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση