GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΑΛΟΣ στη ΝΔ! ΑΔΕΙΑΣΕ τον Μητσοτάκη (για τον Μπελέρη) η Χριστοφιλοπούλου...

Αίσθηση έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία της Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έγινε ...


Αίσθηση έχει προκαλέσει η κυνική ομολογία της Εύης Χριστοφιλοπούλου ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έγινε για να ανακόψει τις διαρροές του κυβερνώντος κόμματος προς τα δεξιά και ακροδεξιά.

Η παραδοχή-ερμηνεία απέχει πολύ από την επίσημη διακήρυξη της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα επιλέχθηκε για εθνικούς λόγους και για να δοθεί η δυνατότητα στον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του έναντι της ασυδοσίας του αλβανικού κράτους.

Σε ένα σπάνιο άδειασμα ηγεσίας κόμματος (προκαλώντας ήδη έντονες αντιδράσεις και σχόλια στο εσωτερικό του) από στέλεχός του, η κ.  Χριστοφιλοπούλου έκανε μία διαφορετική  προσέγγιση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, λέγοντας ότι ο κ. Μπελέρης «ενσωματώνει τη δεξιά πλευρά της ΝΔ», ενώ δικαιολόγησε τη θεωρία της περί «ανακοπής των διαρροών προς τα δεξιά», αναρωτήθηκε με έμφαση «γιατί είναι κακό αυτό;».

ΣΥΡΙΖΑ: Η κ. Χριστοφιλοπούλου επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα
«Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει τον Φρέντυ Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος του προκειμένου να μαζέψει τις διαρροές προς την ακροδεξιά, επιβεβαιώνει τον τυχοδιωκτισμό με τον οποίο κινείται ο αρχηγός της ακόμα και στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Όπως είπε η ίδια, η υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη έχει στόχο να ενσωματώσει την άκρα Δεξιά, την οποία η ίδια είχε καταγγείλει λίγα λεπτά νωρίτερα ως μια πολιτική δύναμη “λαϊκισμού και τοξικότητας” που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα εν συνόλω.
Είναι πλέον ολοφάνερο πως η τακτική της ΝΔ για τις ευρωεκλογές δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα συνονθύλευμα δήθεν πατριωτισμού και δήθεν προοδευτισμού, που έχει μοναδικό στόχο να συνεχίσει την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί ως κυβέρνηση», σημειώνει η Κουμουνδούρου.​

ΠΑΣΟΚ: Η «μαρτυριάρα» κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου

Σε ένα φαρμακερό σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι «η Εύη Χριστοφιλοπούλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης “μαρτύρησε” αυτό για το οποίο καταγγείλαμε τον κ. Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντυ Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά. Η παραδοχή της υποψήφιας ευρωβουλευτή εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη, που έβαλε το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό».
Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει μάλιστα ότι «ως ΠΑΣΟΚ επιμένουμε ότι ο κ. Μπελέρης είναι απαραίτητος ως δήμαρχος Χιμάρας, όπως νόμιμα εκλέχτηκε τον περασμένο Μάιο, ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα και τις περιουσίες την ελληνικής εθνικής μειονότητας στην περιοχή».
Βέβαια κατ’ ορισμένους υπάρχει και μία άλλη εκδοχή, πιο «πονηρή», για την παρέμβαση της πρώην υπουργού, με τη μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ. Επειδή η κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν πάει και τόσο καλά στις μετρήσεις, ίσως θέλησε να «εκθέσει» τρόπον τινά τον Μπελέρη ως «ακροδεξιό», ώστε να προβληθεί η ίδια ως «αντίβαρο», καθότι προέρχεται από την άλλη πτέρυγα του πολιτικού φάσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση