GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΕΣΠΑ συγγενής θυμάτων για το Μάτι! «ΕΓΩ ΠΕΤΑΞΑ την καρέκλα, θα έρθουν άλλα Τέμπη...»

Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας που έγινε το 2018 στο Μάτι μετά τις ποινές… χάδι που επιβλήθηκαν σε μόλις 6 από του...


Ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας που έγινε το 2018 στο Μάτι μετά τις ποινές… χάδι που επιβλήθηκαν σε μόλις 6 από τους 21 κατηγορούμενους και το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι. Συγγενής που έχασε την οικογένειά του και βγήκε εκτός εαυτού στο άκουσμα της απόφασης περιγράφει τι συνέβη.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, οι συγγενείς των 104 θυμάτων ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες, με τον Άγγελο Κοντοθάνο να πετάει μια καρέκλα προς τον πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος αν και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, με εκτιτέα τα πέντε, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο.

«Με το που είπε λύεται η συνεδρίαση και πήραν τις ποινές χάδια, σήκωσα μία καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου, γιατί σε αυτή την αίθουσα επί ενάμισι χρόνο δεν έχει πει κανείς ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Ζητάω συγγνώμη απ’ όσους θα ήθελαν κάτι περισσότερο και δεν το πέτυχα. Ούτε η λέξη ”συγγνώμη” έχει ακουστεί σε αυτή την αίθουσα», είπε στο Mega ο Άγγελος Κοντοθάνος.
Γιατί ήταν αναμενόμενες οι ποινές
Οι κατηγορούμενοι για την φωτιά στο Μάτι δικάστηκαν με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα και όπως εξηγούσαν νομικοί κύκλοι οι ποινές ήταν αναμενόμενες όπως φαινόταν από την προδικασία όταν τρεις φορές προσπάθησε ο ανακριτής να τις μετατρέψει σε κακουργηματικού χαρακτήρα η εισαγγελία και τις 3 φορές επέστρεψε πίσω την δικογραφία λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί έτσι όπως ήταν τότε το θεσμικό πλαίσιο τα όποια κακουργήματα δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε δικαστήριο και δεν θα μπορούσαν να δικαστούν ούτε καν για τα πλημμελήματα. Όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι αν δικάζονταν με το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει από την 1η Μαΐου κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή.
«Κλωτσάς γάτα; Πληρώνεις 30.000 ευρώ και είναι κακούργημα και ορθώς. Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα. Πετάς μπογιές στη Βουλή όπως είχαν πετάξει δύο μέλη του Ρουβίκωνα; 30.000 ευρώ ο καθένας εγγύηση για μπογιές στη Βουλή, λίγο λιγότερο από το ποσό που θα πληρώσουν αυτοί οι κύριοι σήμερα» είπε ο Άγγελος Κοντοθάνος.
Και συνέχισε: «Μην απορείτε λοιπόν γιατί πήρα μια καρέκλα και την πέταξα» είπε χαρακτηριστικά, από τον τηλεοπτικό αέρα του Mega.

«Ούτε ένας δεν έχει πει συγγνώμη»
O κ. Κοντοθάνος υπογράμμισε ότι ακόμα και σήμερα κανένας δεν έχει πει συγγνώμη. «Ανέλαβα την ευθύνη μου ενώ σε εκείνη την αίθουσα 1,5 χρόνο ούτε ένας δεν έχει πει αναλαμβάνω ευθύνη αλλά ούτε τη λέξη συγγνώμη και είπα να το κάνω εγώ».
Και συνέχισε: «Η δικαστής μίλησε στην αίθουσα για 102 νεκρούς και όχι για 104 γιατί τα δίδυμα Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή Α’ βαθμού εν ζωή να υποστηρίξει την κατηγορία. Είναι απλά δυο αριθμοί, απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια Χερουβείμ δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους. Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε. Θα έρθουν άλλα Τέμπη, άλλες τραγωδίες, δεν ξέρουμε ποιανού τα παιδιά θα είναι στην επόμενη τραγωδία. Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», είπε

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις ανιψιές μου»

Ο Αριστείδης Χερουβείμ που μίλησε επίσης στο Live News δήλωσε ότι έχασε όλη την πατρική του οικογένεια. Έχασα την μητέρα μου, την αδερφή μου και τα 5χρονα διδυμάκια που ήταν ανίψια μου.
«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις δυο ανιψιές μου γιατί δεν έχω Α βαθμού συγγένεια», είπε. Για τον άνθρωπο που πέταξε την καρέκλα πρόσθεσε: «Πέταξε μια καρέκλα στο πουθενά χωρίς να θέλει να τραυματίσει κανέναν και την ίδια ώρα άλλοι που καταδικάστηκαν σε 111 χρόνια φυλάκισης τους φυγάδευαν και έφευγαν ελεύθεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση