GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ΜΟΝΗ αρμόδια!» ΤΟ «ΜΠΑΛΑΚΙ» για τον Καραμανλή στη Βουλή από την Αδειλίνη...

Διέψευσε κατηγορηματικά τις φράσεις που της αποδίδονται από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και συγκεκριμένα από τη Μαρία Καρυστιανού,...


Διέψευσε κατηγορηματικά τις φράσεις που της αποδίδονται από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών και συγκεκριμένα από τη Μαρία Καρυστιανού, ότι πρέπει να βρει παρηγοριά στην Εκκλησία, η κ. Αδειλίνη, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παίρνοντας για πρώτη φορά δημόσια θέση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά:
«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα του δυστυχήματος που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται. Θα ήταν απάνθρωπο – και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών».

«Δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους», πρόσθεσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Έχει αποσταλεί στην Αγγλία βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο έχει εξεταστεί εδώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά εστάλη για να διερευνηθεί πλήρως από εξειδικευμένο προσωπικό αν η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε κάτι άλλο πέραν των δηλωθέντων εμπορευμάτων», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είπε πως και να ήθελε η δικαιοσύνη δεν θα μπορούσε να έχει συγκαλύψει για τα Τέμπη ενώ έδειξε ως πλέον αρμόδια τη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

«Οι επικρίσεις αυτές ιδίως όταν εκπορεύονται από πολιτικούς και νομικούς κύκλους γίνονται εκ του πονηρού για να εμπλέξουν τη δικαιοσύνη σε ζητήματα ποινικής ευθύνης υπουργών που δήθεν οφείλει να διερευνήσει και σκοπίμως δεν το πράττει».

«Και ο πρωτοετής φοιτητής της Νομικής γνωρίζει ότι μόνο η Βουλή είναι αρμόδια για άσκηση δίωξης κατά υπουργών ή βουλευτών. Σε οιανδήποτε έρευνα δικαστικός συναντήσει στοιχεία ευθύνης πολιτικού, οφείλει να τα αποστείλει αμελλητί χωρίς να τα αξιολογήσει… Οι διατάξεις του άρθρου 86 διατρέχουν τα ελληνικά Συντάγματα από σύστασης ελληνικού κράτους και είναι στο Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να το αλλάξει. Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση καθηκόντων τους», είπε η κα Αδειλίνη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, υποστήριξε ότι δεν εμποδίζει από το να καταδικαστούν υπουργοί.

«Οι διατάξεις, ανεξάρτητα την άποψη που έχει ο καθένας από εμάς για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την ποινική ευθύνη, οι διατάξεις του 86 του Συντάγματος διατρέχουν τα ελληνικά συντάγματα από τη σύσταση του ελληνικού κράτους και υπάρχουν στο ελληνικό Σύνταγμα από το 1975. Καμία κυβέρνηση δεν εισηγήθηκε την αναθεώρησή τους» είπε και συμπλήρωσε:

«Τέτοιες διατάξεις για την ποινική ευθύνη υπουργών και τη βουλευτική ασυλία, ασυλίες υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου και όχι μόνο, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αποσκοπούν στην απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους. Ο νόμος δεν εμπόδισε να καταδικαστούν στις τελευταίες δεκαετίες πολλοί υπουργοί».

Σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κα Αδειλίνη άφησε να εννοηθεί πως συνιστά παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη.

«Αναφέρεται σε πλειάδα υποθέσεων που είναι εκκρεμείς στην ποινική δικαιοσύνη και παρεμβαίνοντας κατά τρόπο που αντιβαίνει σε βασικές αρχές του δικαίου, στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, στην αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας. Διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου που εκκρεμεί στη χώρα μας σε δεύτερο βαθμό, διατυπώνει κρίσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραϊβάζ που ερευνάται, αμφισβητεί τις επιδόσεις της χώρας μας στη δίωξη και έρευνα σοβαρού επιπέδου αδικημάτων διαφθοράς, για τα οποία όμως έχουμε καταδίκες» σημείωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Η Γεωργία Αδειλίνη μάλιστα φάνηκε επικριτική απέναντι στην κριτική που δέχεται η Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή πλήττονται διάφορα συμφέροντα και καταγγέλλοντας τα «ανεξέλεγκτα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Η Δικαιοσύνη ανέκαθεν δέχεται επικρίσεις και πάντα θα δέχεται τέτοιες. Αυτό απορρέει από την ίδια της τη φύση της. Οι δικαστικές αποφάσεις πολλές φορές πλήττουν συμφέροντα οικονομικά, επιχειρηματικά, συντεχνιακά τα οποία ανάλογα με τη δυνατότητα που έχουν, πρωτοστατούν σε τέτοιου είδους επικρίσεις.

Η ιδιομορφία της εποχής μας είναι ότι η κοινωνία, και όχι μόνο η ελληνική, ολισθαίνει σιγά σιγά προς τον λαϊκισμό, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύσσεται ένα κοινό περί δικαίου αίσθημα, το οποίο διαμορφώνεται από ΜΜΕ, πολιτικούς και κυρίως εσχάτως από ανεξέλεγκτα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δηλαδή αυτό το κοινό περί δικαίου αίσθημα διαμορφώνεται από συμφέροντα ποικίλα και ανώνυμες μάζες που υπηρετούν διάφορες σκοπιμότητες. Δυστυχώς στο όνομα αυτού του κοινού περί δικαίου αισθήματος, που υπομονεύει τη δικαιοσύνη, κρίνονται και επικρίνονται δικαστικές ενέργειες και αποφάσεις. Το φαινόμενο είναι ανησυχητικό γιατί αν συνδυαστεί και με άλλα δείχνει ότι τείνει στην κοινωνία τείνει να επικρατήσει ο άκρατος λαϊκισμός ο οποίος αποτελεί προστάδιο του αυταρχισμού που απειλεί τη δημοκρατία» είπε η Γεωργία Αδειλίνη.

1 σχόλιο

  1. Και αφου,ρε φιλεναδα,επρεπε να σταλθει αμελλητι και συρταρωθηκε για τον Τριαντοπουλο,γιατι εκανες την παπια και δεν ξεσηκωθηκες(οπως για πολλα αλλα);Σε τα μας ρε κουναβι:Αμα ψαχνεις για μαλακες,στη παρεα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση