GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιο μέλλον για την Παλαιστίνη; Το Φόρουμ της Ρώμης έριξε άπλετο φως...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Ποιο μέλλον για την Παλαιστίνη; Διεθνές Φόρουμ... Ρώμη, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απρίλη

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ποιο μέλλον για την Παλαιστίνη;
Διεθνές Φόρουμ... Ρώμη, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Απρίλη

Συνεδριακό Κέντρο Cavour - "Μέτωπο της Αντιγνωμίας" (FRONTE DEL DISSENSO)
"ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για καθυστέρηση.
Ήρθε η ώρα να ενωθούμε για να ελευθερωθούμε"
Ρώμη, Διεθνές Φόρουμ: Ποιο μέλλον για την Παλαιστίνη;

Το Φόρουμ της Ρώμης για την Παλαιστίνη δεν ήταν μια οποιαδήποτε διάσκεψη, μια συνάντηση προπαγάνδας, μια συνάντηση απλής αλληλεγγύης, αλλά ένα φόρουμ για να σκάψει βαθιά, στην κυριολεξία, στην ιστορία και να συναντήσει τις παλιές και πρόσφατες αιτίες της σύγκρουσης μεταξύ του Παλαιστινιακού λαού και του κράτους που ίδρυσαν οι ισχυροί το 1948, το Ισραήλ, για να ρίξει άπλετο φως στις πολλές ιστορικές πτυχές του...
Ένα Φόρουμ για να ρίξει φως στις πολλαπλές ιστορικές, πολιτιστικές, πνευματικές και γεωπολιτικές πτυχές της Παλαιστινιακής υπόθεσης.

Οι συμμετέχοντες δεν άκουσαν τις σειρήνες της "πολιτισμένης" δύσης, της δυτικής ανωτερότητας, ούτε τους απατεώνες που ταυτίζουν με τρομοκράτες όσους στηρίζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση, το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαούς για γη και πατρίδα.

Οι συμμετέχοντες άκουσαν μια άλλη ιστορία: τις φωνές εκείνων στην Παλαιστίνη, τη Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο, που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό κι υπερασπίζονται μια πιο αυθεντική αντίληψη για την ελευθερία, τον  πολιτισμό, τη δημοκρατία και την ειρήνη. Δηλαδή, έννοιες χωρίς νόημα και στα παραπλανητικά στα χείλη εκείνων που τα χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την  καταπίεση των λαών και την άρνηση στο δικαίωμα της δικής τους απελευθέρωση. Αυτών που θέλουν να αφαιρέσουν από τους λαούς τις ρίζες, την ταυτότητα, την ψυχή και τις παραδόσεις τους.

Τα κινήματα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, της Υεμένης και της Αραβικής Αντίστασης, μέχρι τις φωνές του αντισιωνιστικού Ιουδαϊσμού όπως εβραίος διανοούμενος Moni Ovadia κι ο ραβίνος Yisroel Dovid Weiss.
Διεθνούς φήμης Άραβες ιστορικοί όπως ο Azzam Tamini, πολιτικοί εκπρόσωποι όπως ο βουλευτής της Χεζμπολάχ Ali Fayyad, ο βουλευτής του Κουβέιτ Hamad Almatar, ο Said Bakkali της Σοσιαλιστικής Νεολαίας του Μαρόκου.
Διάσημοι αναλυτές όπως η κορυφαία διπλωμάτης και πρώην πρέσβης Elena Basile, η Ρωσίδα Faina Gazdieva.
Κορυφαίοι εκπρόσωποι του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης με την Παλαιστινιακή Αντίσταση όπως ο Λιβανέζος Nabil Halak, ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος Mohammad Hannoun και οι Milad Jubran Basir, Azzam Tamini, Milad Jubran Basir, Mona Abd al Rahman, ο Κινέζος Lee Siu Hin, ο Ιορδανός Ayman Zeidan, οι Ιρλανδοί Gary Daly, Tara Ryner O'Grady  και ο βουλευτής Richard Boyd Barret. Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Λιβανέζα Mona Abd al Rahman κι η βορειοϊρλανδή Fra Huges. Ο Abdulhadi Lahweej (Υπουργός των Εξωτερικών της Λιβύης κι όχι του μικρού προτεκτοράτου, της Λιβύης του ΝΑΤΟ κι ΕΕ), ο Said Bakkali από τη Σoσιαλιστική Νεολαία του Μαρόκο
Από την Ελλάδα ο Γιάννης Ραχιώτης. Μια προσωπικότητα που οι αναλύσεις του, οι σκέψεις του αποτελούν τροφή για όσους θέλουν να κατανοήσουν ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, που πρέπει να πάμε.
Στα ζητήματα που σχετίζονται με τη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του μπλοκ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην Ουκρανία, με μαρξιστές διανοούμενους όπως ο Ρώσος Said Gafurov κι ο Γεωργιανός Temur Pipia, Ουκρανοί πολιτικοί πρόσφυγες, καθώς και μέλη του STOPWW3-Διεθνής Πρωτοβουλία για την Ειρήνη και άλλες ακόμη φωνές αντίστασης.

Το Φόρουμ διαρθρώθηκε σε 4 συνεδριακές ενότητες:
1) Ο σιωνισμός, το εβραϊκό ζήτημα και η φύση του Ισραήλ
2) Μετά τις 7 Οκτώβρη: τι αλλάζει για την Παλαιστινιακή Αντίσταση
3) Η Μέση Ανατολή στη μετάβαση στον πολυπολικό κόσμο (προέδρευσε ο Γιάννης Ραχιώτης)
4) Η σύγκρουση στην Ουκρανία: πώς να σταματήσει ο κίνδυνος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Σ' αυτή τη συγκυρία είχαμε μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση και παραβίαση κάθε ίχνους διεθνούς δικαίου από το κράτος των βρεφοκτόνων σιωναζί, με την επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία.

Όπως μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας, η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη μας την εχθρότητα της ιταλικής κυβέρνησης, των ΜΜΕ, την πλήρη ταύτιση της Νατοϊκής δεξιάς και Νατοϊκής αριστεράς ήταν κατόρθωμα.

Έτσι, πρέπει να επισημάνουμε τον σημαντικό ρόλο του φίλου και συντρόφου Moreno Pasquinelli, του "Μετώπου της Αντιγνωμίας", την ψυχή του Φόρουμ.

Θα ήταν πολύ σημαντικό να μπορούσαμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση στην Αθήνα -μετά τις γιορτές του Πάσχα-, όπου ο Γιάννης Ραχιώτης θα παρουσίαζε αυτή την πλούσια εμπειρία και θα μας μετέφερε τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν στο Φόρουμ της Ρώμης. Ήδη, η "Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας" απευθύνει πρόσκληση στον Γιάννη Ραχιώτη κι αναλαμβάνει πρωτοβουλία να συνδιοργανώσει μια τέτοια εκδήλωση μαζί με όσους φορείς θέλουν να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν στον διάλογο.

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση