GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΩΞΗ για κακούργημα στον Κ. Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή...

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγ...

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου. Σήμερα μετά την 1 το μεσημέρι θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την απολογία του.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι:

«Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Ο κατηγορούμενος, που παραμένει κρατούμενος απόψε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή για την Πέμπτη, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου.

Με κάταγμα στη μύτη ο Γραμμένος
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που διάβασε στο περιστύλιο της Βουλής ο Κώστας Χήτας από την «Ελληνική Λύση», ο Βασίλης Γραμμένος που δέχθηκε την επίθεση έχει:
«Κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

1 σχόλιο

  1. Η γροθιά εντός Βουλής είναι κακούργημα. Η γροθιά εκτός Βουλής είναι πλημμέλημα.
    Ο εμπρησμός, παρά το γεγονός πως κάθε χρόνο επί σχεδόν 75 χρόνια καίγονται χιλιάδες στρεμματα δάσους, είναι επίσης πλημμέλημα.
    Πάντως, αν ισχύουν όσα γράφονται, η επίθεση δεν έλαβε χώρα "κατά την άσκηση των καθηκόντων" του κ. Γραμμένου.
    Τέλος, δεν αναφέρεται στο άρθρο, τι προηγήθηκε της επίθεσης.
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση