GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη νότια Γάζα...

Ο ισραηλινός Στρατός έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος των συνόρων με τη νότια Λωρίδα της Γά...


Ο ισραηλινός Στρατός έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα κατά μήκος των συνόρων με τη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Άρματα μάχης και APC αναπτύχθηκαν κοντά στο ισραηλινό πέρασμα Kerem Shalom την Παρασκευή, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Ράφα, αναφέρει το AP. Οι Ισραηλινοί ηγέτες λένε ότι η Ράφα είναι το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στη Γάζα μετά από περισσότερους από έξι μήνες μαχών.

Παρά την εκτεταμένη διεθνή αντίθεση, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δεσμευτεί να καταλάβει την πόλη, που βρίσκεται κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων, ως μέρος του σχεδίου του να καταστρέψει τη Χαμάς ως απάντηση στην επιδρομή της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.
Περίπου 1,4 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Γάζας, έχουν συγκεντρωθεί στη Ράφα, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εγκαταλείψει πολεμώντας αλλού στην επικράτεια.
Η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, φοβάται ότι μια ισραηλινή επιχείρηση θα θέσει σε κίνδυνο τους αμάχους.
Το Ισραήλ λέει ότι ετοιμάζει ένα σχέδιο για την εκκένωση αμάχων πριν από τη διεξαγωγή οποιασδήποτε επιχείρησης στη Ράφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση