GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TYXAIO; Η ΤΕΡΝΑ είχε πάρει άδεια για Αιολικό Πάρκο στα Πιέρια Όρη...

Μόλις τον Σεπτέμβριο του 2023 η γνωστή εταιρεία ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να αποσύρει τη μελέτη για τις ανεμογεννήτριες που θα έμπαιναν στα Πιέρια ό...


Μόλις τον Σεπτέμβριο του 2023 η γνωστή εταιρεία ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να αποσύρει τη μελέτη για τις ανεμογεννήτριες που θα έμπαιναν στα Πιέρια όρη μετά απο τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έκαναν τεράστιο αγώνα να τις αποτρέψουν.
Παρότι λοιπόν η ΤΕΡΝΑ είχε πάρει άδεια παραγωγής για να δημιουργηθεί Αιολικό Πάρκο στα Πιέρια όρη ανάμεσα σε Βελβεντό και Κατερίνη, αναγκάστηκε τελικά να κάνει πίσω. Κάτοικοι της περιοχής, φορείς και αυτοδιοίκηση έφεραν από την πρώτη στιγμή αντίρρηση στην τοποθέτηση 13 ανεμογεννητριών στην περιοχή.


Με γενικές συνελεύσεις και διαμαρτυρίες κάθε είδους οι ντόπιοι εκδήλωναν συνεχώς την αντίθεσή τους για την καταστροφή του δασικού οικοσυστήματος σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Natura. Πέρα από τις κινητοποιήσεις όμως η διεύθυνση δασών Πιερίας έδωσε τη δική της αρνητική γνωμοδότηση.

Όπως είχαν πει τότε οι κάτοικοι, ο αγώνας στα Πιέρια Ορη πρέπει να συνεχιστεί. Κι αυτό διότι η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σκοπεύει να εγκαταστήσει σε κοντινή κορυφογραμμή άλλο αιολικό σταθμό 44,85 MW, αποτελούμενο από 13 ανεμογεννήτριες ύψους 180 μέτρων, ενώ η εταιρεία Airenergy Παπά Χωράφια σχεδιάζει αιολικό σταθμό δυναμικότητας 29,4 MW, αποτελούμενο από 7 ανεμογεννήτριες ύψους 198 μέτρων.

Η φωτιά να υπενθυμίσουμε πως ξεκίνησε την Κυριακή από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από τη θέση Μεσιά και απλώθηκε προς τα πάνω καταστρέφοντας το πευκόδασος. Πριν ακόμα κι από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

«Η φωτιά ξεκίνησε στα Πιέρια Όρη πάνω από τον οικισμό Ρητίνη Πιερίας σε υψόμετρο 1100 μέτρων την Κυριακή το μεσημέρι, και έφτασε μέχρι την κορυφογραμμή στα 1900 μέτρα σχεδόν στα όρια του νομού Κοζάνης» ανέφερε σήμερα ο δασάρχης Πιερίας Πέτρος Παπαπέτρου για την πυρκαγιά που συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα στην θέση «Καρακατσάνα».

2 σχόλια

  1. Κατά τα άλλα του φταίνε οι απεριποίητες αυλές για τις φωτιές του Κούλη και έβγαλε νέο έκτρωμα αντιπυρικό νόμο για τις κατοικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο νέος νόμος στο να φτιάχνεις αντιπυρική ζώνη σπίτι σου (ξεχορτάριασμα) δεν είναι για να μην βάλεις εσύ φωτιά όταν θα κάνεις BBQ στην αυλή. Είναι και για να μην καείς από πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει, από αυτούς που θα κάψουν το δάσος για τους δικούς τους λόγους.
    Με λίγα λόγια....επειδή έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες μόνο 2.500MW και συνολικά πρέπει να τοποθετηθούν συνολικά 7.000MW.....φτιάξτε ζώνες πυροπροστασίας ΟΛΟΙ γιατί θα σας κάψουν τα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση