GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στην Τεχεράνη!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Ο Ιρανικός λαός ήταν στο μυαλό και τη συνείδηση ​​του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος είχε...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Ο Ιρανικός λαός ήταν στο μυαλό και τη συνείδηση ​​του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί,
ο οποίος είχε...

επίσης μεγάλη στοργή για τη Συρία και τον λαό της
και διατήρησε την προσέγγιση που ενώνει τις δύο φιλικές χώρες και λαούς!»
Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ, Τεχεράνη 30 Μάη 2024

Ο Πρόεδρος της Αδούλωτης κι Αδέσποτης Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Λιοντάρι της Δαμασκού Μπασάρ Αλ Άσαντ, επισκέπτεται την Τεχεράνη επικεφαλής αντιπροσωπείας ανωτάτου επιπέδου για να εκφράσει συλλυπητήρια για το μαρτύριο του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί.

Το πρόεδρο Άσαντ δέχθηκε πρώτος σήμερα ο ηγέτης της Ισλαμικής Ιρανικής Επανάστασης, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, ο οποίος δήλωσε:
«Η αντίσταση είναι η ταυτότητα της Συρίας. Η ειδική θέση της Συρίας στην περιοχή οφείλεται σ' αυτό το χαρακτηριστικό κι αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να προστατεύεται.
Αυτή η ξεχωριστή ταυτότητα της Συρίας δημιουργήθηκε από την ψυχή του αείμνηστου Χαφέζ Αλ Άσαντ [
Σημ. Κι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνάει και δεν συγχωρεί το δουλικό, διεφθαρμένο, κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα, ΟΛΩΝ και χωρίς καμία εξαίρεση προδοτικών Νατοϊκών αριστερών και δεξιών κυβερνήσεων "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!], που δημιούργησε το "Μέτωπο Αντίστασης" κι αυτή η Ταυτότητα ήταν πάντα η βάση για την Εθνική Ενότητα κι Ανεξαρτησία της Συρίας.
Εκτιμήσαμε κι και εκτιμούμε την ισχυρή σταθερότητά σας απέναντι στις πιέσεις από τις δυτικές χώρες, που ασκήθηκαν για να απομακρυνθεί η Συρία από τις περιφερειακές εξισώσεις, αλλά απέτυχαν και τώρα βρίσκεται μια διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου τους με άλλους τρόπους.
Η Αντίσταση αποτελεί την ξεχωριστή ταυτότητα της Συρίας κι αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό πρέπει να διατηρηθεί.
»

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, επισήμανε:
«Οι σχέσεις Ιράν-Συρίας είναι μια στρατηγική σχέση που προχωρά υπό την ηγεσία της Εξοχότητας σας, και ο Εμπραχίμ Ραϊσί και ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν ηγούνταν της εφαρμογής αυτών των κατευθυντήριων γραμμών.
Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Ραϊσί είχε σημαντικό αντίκτυπο στον ρόλο της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα περιφερειακά ζητήματα και στο Παλαιστινιακό ζήτημα, καθώς και στην ενίσχυση των σχέσεων Ιράν-Συρίας.
Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, η γραμμή Αντίστασης στην περιοχή έχει προχωρήσει και γίνεται πλέον μια θρησκευτική και πολιτική προσέγγιση.
Ανακοίνωσα πριν από μερικά χρόνια ότι το κόστος της Αντίστασης είναι μικρότερο από το κόστος του συμβιβασμού κι αυτό το ζήτημα είναι πλέον πολύ ξεκάθαρο στον Συριακό λαό.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Γάζα και οι νίκες της Αντίστασης κατέδειξαν αυτό το ζήτημα στους λαούς της περιοχής κι έχουν αποδείξει ότι η Αντίσταση είναι το Αξίωμα
»


Ο Πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ συναντήθηκε με τον προσωρινό πρόεδρο του Ιράν Μοχάμαντ Μοχμπέρ και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ηγεσίας και του ιρανικού λαού να ξεπεράσει αυτό το οδυνηρό ατύχημα και να συνεχίσει στη θέση και το ρόλο του σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.
Οι πρόεδροι Αλ Άσαντ και Μοχμπέρ υπογράμμισαν το βάθος της Στρατηγικής σχέσης μεταξύ της Συρίας και του Ιράν και ότι αυτή η σχέση έχει οικοδομηθεί σε αρχές που βασίζονται στην Αξιοπρέπεια, την Εθνική Κυριαρχία και τον Σεβασμό των κοινών συμφερόντων των χωρών και των λαών.
Επιβεβαίωσαν τη συνεχή ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε διαφορετικούς τομείς, ιδιαίτερα οικονομικές, που συζήτησαν αντιπροσωπείες των δύο χωρών του αντιιμπεριαλιστικού Άξονα της Αντίστασης.

Ο Άξονας της Αντίστασης κι ειδικότερα η Συρία τρομοκρατούν το 4ο Ράιχ, την αμερικάνικη αποικία με την ψευδεπίγραφη επωνυμία "ευρωπαϊκή ένωση". Προχθές (2 Μάη 20224), το νεοναζιστικό μόρφωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράτεινε το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με πρωτοστάτες για ακόμη μια φορά από το 2012, τη δωσίλογη κυβέρνηση του γιου του Εφιάλτη της δημοκρατίας Νέο εμπάργκο στη Συρία! Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία!

Παράνομη (καθόσον δεν νομιμοποιείται από τον ΟΗΕ, αλλά είναι μονομερής απόφαση της νεοναζιστικής κλίκας της ΕΕ) "παράταση" των κυρώσεων (εμπάργκο)  εναντίον του Συριακού λαού... μέχρι την 1η Ιούνη 2025.
Τι λένε άραγε γι' αυτό το ζήτημα ΟΛΑ ελληνόφωνα πολιτικά κόμματα σε υπαλληλική σχέση με την πρεσβεία, ενώ υποτίθεται πως διεξάγουν "ευρωεκλογές";
Ποιο "διεθνές δίκαιο" όταν σε διατεταγμένη Υπηρεσία διαπράττουν έγκλημα πολέμου κι έχουν ονοματεπώνυμο (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Δένδιας, Γεραπετρίτης);
Πριν από την "αραβική άνοιξη made in USA" στη Συρία, που στήριξε όλο το ελληνόφωνο πολιτικό σύστημα σε υπαλληλική σχέση με την αμερικανική πρεσβεία (μάλιστα αποτέλεσε το "διαβατήριο" για τη διακυβέρνηση της Νατοϊκής αριστεράς
5 Aπρίλη 2011... τα πρώτα επίσημα διαπιστευτήρια της Νατοϊκής "αριστεράς" για ν' αναλάβει κυβερνητικό ρόλο...), θυμάται κανείς κανένα Σύρο πρόσφυγα; Αν και η προπαγάνδα λέει ότι οι πρόσφυγες φεύγουν από τον τύραννο Μπασάρ Αλ Άσαντ, η αλήθεια είναι ότι διέφυγαν οι φονιάδες μισθοφόροι της "πολιτισμένης" δύσης, όταν δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εκλεγμένη δημοκρατικά Συριακή κυβέρνηση (με συμμετοχή και του Κομουνιστικού Κόμματος Συρίας).
Σήμερα τα "πολιτισμένα" κτήνη της ναζιστικής "ευρωπαϊκής ένωσης" επιμένουν και συνεχίζουν να επιθυμούν την καταστροφή της Συρίας κι αφού απέτυχαν με την τρομοκρατία (ισλαμικό κράτος ISIS), παρεμβαίνουν για καταστροφή της οικονομίας της, καταδικάζοντας τους ανθρώπους στη φτώχεια.
Οι Σύροι δεν ήταν πλούσιοι, αλλά ούτε και φτωχοί.
Το βιοτικό επίπεδο ήταν απολύτως αποδεκτό: κάθε Σύρος είχε το δικό του σπίτι, το δικό του κτήμα, το δικό του αυτοκίνητο, ζηλευτό επίπεδο Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, Δημόσιας ΔΩΡΕΑΝ Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης...
Οι κυρώσεις εναντίον της Συρίας είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας κι αυτό το διαπιστώνει ακόμη κι ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής*. Χωρίς κανένα κανόνα διεθνούς δικαίου εφαρμόζουν Ναζιστικές μεθόδους, δολοφονούν την οικονομία της Συρίας και προσπαθούν να εξοντώσουν 21 εκατομμύρια ανθρώπων.
Η ναζιστική Δύση λιμοκτονεί μια ολόκληρη χώρα. Αρκεί να σκεφτούμε ότι αυτές οι κυρώσεις ίσχυαν και κατά τον περσινό σεισμό στη Συρία.
Για παράδειγμα, απαγορεύεται η εξαγωγή συριακών αγροτικών προϊόντων, όπως και η εισαγωγή ολόκληρης σειράς ζωτικής σημασίας φαρμάκων. Οι άνθρωποι πεθαίνουν ανόητα στο νοσοκομείο επειδή λείπουν ορισμένα φάρμακα, ακόμη και ιατρικός εξοπλισμός δεν μπορεί να εισαχθεί στη Συρία, όπως η τεχνολογία και τα μηχανήματα κατασκευής (κυρίως ανταλλακτικά από δυτικά μηχανήματα... για παράδειγμα θερμοκοιτίδες). Οι εταιρίες που θέλουν να ανοίξουν τις δραστηριότητές τους στη Συρία υπόκεινται αυτόματα σε κυρώσεις από τη ναζιστική Ευρώπη!

* Η πρώτη προσθήκη (πρωτόκολλο) του 1977, στις Συμβάσεις της Γενεύης (1949), απαγορεύει σε περίοδο πολέμου, κάθε απόφαση που έχει ως συνέπεια ελλείψεις αναγκαίων αγαθών σε πολίτες.
Το άρθρο 33, της 4ης Συνθήκης της Γενεύης, απαγορεύει "συλλογικές τιμωρίες"...
Ο ΟΗΕ δεν έχει λάβει ΠΟΤΕ απόφαση κυρώσεων εναντίον της Συρίας κι αναγνωρίζει τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ...

28 Μάη 2024: Νέο εμπάργκο στη Συρία! Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία!

 
 Allāh yahmiki yā Sūriya * Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ... Ω ΣΥΡΙΑ! * الله يحميكي يا سوريا 

Όταν η Ελλάδα είχε Έλληνα πρωθυπουργό...
«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.»

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

-

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση