GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα Χαμενεΐ, για τον θάνατο του Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν...

Σε συλλυπητήριο μήνυμα, ο Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης εξέφρασε τα...

Σε συλλυπητήριο μήνυμα, ο Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης εξέφρασε τα... συλλυπητήρια του για τον μαρτυρικό θάνατο του Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και των αξιότιμων συνοδών του. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του μηνύματός του:
Στο όνομα του Θεού, του Ελεήμονος, του Φιλεύσπλαχνου
«Σίγουρα ανήκουμε στον Θεό και σε Αυτόν θα επιστρέψουμε»
Με βαθιά θλίψη και λύπη, έλαβα την πικρή είδηση της μαρτυρικής απώλειας του λόγιου Μουτζαχίντ του προέδρου του λαού, του ικανού, του σκληρά εργαζόμενου υπηρέτη του Ιμάμ Ρεζά (A.S), Hujjat al-Islam wal-Muslimeen, Haj Sayyid Ebrahim Raisi και της αξιότιμης συνοδείας του. Αυτή η πικρή τραγωδία έλαβε χώρα την ώρα που υπηρετούσε τον λαό. Όλη την περίοδο που αυτός ο αξιότιμος άνδρας που με αυτοθυσία αναλάμβανε διάφορες ευθύνες, τόσο κατά τη σύντομη προεδρία του όσο και πριν από αυτήν, ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στην εξυπηρέτηση του λαού, της χώρας και του Ισλάμ αδιάκοπα.
Ο αξιότιμος Ραϊσί δούλευε ακούραστα. Σε αυτή την πικρή τραγωδία, το ιρανικό έθνος έχασε ένα αφοσιωμένο, ειλικρινές και πολύτιμο άτομο που υπηρετούσε τη χώρα του. Γι' αυτόν, η ευημερία και η ικανοποίηση των ανθρώπων, που το θεωρούσε ως αντανάκλαση της θείας επιδοκιμασίας, προηγούνταν όλων των άλλων. Ως εκ τούτου, το πλήγμα που υπέστη λόγω της αχαριστίας και των χλευασμών ορισμένων κακοπροαίρετων δεν τον πτόησε από τις 24ωρες προσπάθειές του για τη πρόοδο και την βελτίωση των διάφορων υποθέσεων.
Σε αυτό το τραγικό γεγονός έχασαν τη ζώη τους, εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Hujjat al-Islam Ale-Hashem, ο αγαπητός και σεβαστός Ιμάμης της πόλης Ταμπρίζ, ο Amir-Abdollahian, ο Μουτζαχίντ και ο ενεργός Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Malek Rahmati, ο επαναστάτης και με βαθιά πίστη στην θρησκεία κυβερνήτης του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, το πλήρωμα πτήσης και άλλοι συνεργάτες που τον συνόδευαν. Δια του παρόντος κηρύσσω πενθήμερο δημόσιο πένθος και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στο αγαπητό ιρανικό έθνος.  
Σύμφωνα με το άρθρο 131 του Συντάγματος, ο κ. Mokhber θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας της χώρας και είναι υποχρεωμένος να συνεργάζεται με τους επικεφαλής των Νομοθετικών και Δικαστικών εξουσιών για τη διευκόλυνση της εκλογής του νέου προέδρου εντός προθεσμίας που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 50 ημέρες.
Τέλος, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Αξιότιμη μητέρα του κ. Ραϊσί, την ενάρετη, ευγενή σύζυγό του, τα άλλα μέλη της οικογένειας του Προέδρου που πενθούν, καθώς και τις αξιότιμες οικογένειες του περιβάλλοντος του, ιδιαίτερα τον Αξιότιμο πατέρα του κ. Ale-Hashem.
Ζητώ την υπομονή και την παρηγοριά τους, και προσεύχομαι ο Θεός να ελεήσει τις ψυχές που χάθηκαν.   
Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ
20 Μαΐου, 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση