GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ σφαίρες!» ΤΟ ΠΡΩΤΟ πόρισμα του Ιράν για το ελικόπτερο του Ραϊσί...

Κανένα ίχνος που να δείχνει ότι επλήγη από σφαίρες το κύτος του ελικοπτέρου του εκλιπόντος Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι, το οποίο συνετρίβ...


Κανένα ίχνος που να δείχνει ότι επλήγη από σφαίρες το κύτος του ελικοπτέρου του εκλιπόντος Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι, το οποίο συνετρίβη την περασμένη Κυριακή, δεν βρέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν.
«Δεν βρέθηκαν ίχνη από σφαίρες ή παρόμοια αντικείμενα στο κύτος του ελικοπτέρου που συνετρίβη» ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι IRIB στην ανακοίνωση που εξέδωσε.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δήλωσε ότι δημοσιεύει τα προκαταρκτικά πορίσματα της έρευνας για το μοιραίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πρόεδρο και όπως τονίζει «μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχαν σφαίρες».
Στο προκαταρκτικό πόρισμα αναφέρεται επίσης ότι το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες μόνο μετά τη συντριβή του στην πλαγιά και ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν με τη χρήση ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της Άγκυρας ότι το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci εντόπισε τα συντρίμμια.
Το φέρετρο του Ραϊσί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Μασχάντ, στο βορειοανατολικό Ιράν, αφού μια νεκρική πομπή πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του το πρωί της Πέμπτης (23/5) στην ανατολική πόλη Μπιρζάντ, όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν βγει στους δρόμους για να του αποτίσουν ύστατο φόρο τιμής.
Τιμητική φρουρά στεκόταν προσοχή την ώρα που το αεροπλάνο με το φέρετρο του Ραϊσί προσγειωνόταν στη Μασχάντ, τη γενέτειρά του, όπου θα αναπαυθεί στο μαυσωλείο του Ιμάμη Ρεζά με το χρυσό τρούλο, τον πιο ιερό τόπο του ισλάμ στο Ιράν, τον οποίο τιμούν οι σιίτες μουσουλμάνοι ως το κοιμητήριο όπου αναπαύεται ο ιμάμης του 9ου αιώνα Αλί αλ-Ρεζά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση