GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ νοσοκομείων! Απλήρωτοι θα μείνουν γιατροί σε νησιά...

Γιατροί σε νοσοκομεία νησιών που δούλεψαν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες, όπως επιβλήθηκε απο τις αντίστοιχες νοσοκομειακές δο...


Γιατροί σε νοσοκομεία νησιών που δούλεψαν περισσότερες από τις προβλεπόμενες εφημερίες, όπως επιβλήθηκε απο τις αντίστοιχες νοσοκομειακές δοικήσεις, ενημερώθηκαν οτι δεν θα τις πληρωθούν, αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Η συγκεκριμένη απόφαση της 2ης ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου) να περικοπούν οι αμοιβές εφημεριών είναι τραγική, όχι μόνο ως ενέργεια, αλλά και ως μήνυμα προς τους γιατρούς που επιθυμούν να εργαστούν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού, καταγγέλει η ΟΕΝΓΕ.

«Από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών», αναφέρει σε σχόλιό της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Πρόκειται για τους γιατρούς που εφημερεύουν και εργάζονται στα νησιά και σε κάποιες περιοχές της Αττικής, καθώς στην 2η ΥΠΕ μεταξύ άλλων ανήκουν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας Καλύμνου, Καρπάθου, Ρόδου, Σαντορίνης, Σύρου, Νάξου, Λέρου, Κω, Χίου, Σάμου, Μυτιλήνης, Λήμνου, Νίκαιας – Πειραιά, Αττικόν, Ασκληπιείο Βούλας κ.ά.

Αναφερόμενη στο υπουργείο Υγείας η ΟΕΝΓΕ, δηλώνει ότι «έπειτα λένε με θράσος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι γιατροί όταν προκηρύσσουν θέσεις. Με τέτοια κίνητρα απορίας άξιον πως δεν βρίσκονται εθελοντές γιατροί, γιατί σε λίγο για εθελοντική εργασία θα μιλάμε».

Η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωση της καταλήγει ότι «απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα και στο ακέραιο το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εφημερεύουμε ούτε μια ώρα τζάμπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση