GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαδηλώνουν κατά της ακροδεξιάς...

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές  κατεβαίνουν στους δρόμους στη Γαλλία σήμερα Σάββατο στο πλαίσιο των νέων κινητοποιήσεων κατά της ανόδου της...


Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές  κατεβαίνουν στους δρόμους στη Γαλλία σήμερα Σάββατο στο πλαίσιο των νέων κινητοποιήσεων κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, κι ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην χώρα στις 30 Ιουνίου.
Δείτε τον σύνδεσμο ζωντανής αναμετάδοσης από τις πορείες στην Γαλλία:

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις κατά της ανόδου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, με την μεγάλη πορεία να ξεκινάει το μεσημέρι του Σαββάτου στο Παρίσι, από την πλατεία της Δημοκρατίας μέσω Βαστίλης έως την πλατεία του Έθνους.
Η αστυνομία ανέφερε πως 350.000 άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε πορείες και 21.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί αφότου συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν σε συλλαλητήρια κατά του αντιμεταναστευτικού, ευρωσκεπτικιστικού RN πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.
Τουλάχιστον 150 πορείες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, η Λιόν και η Λιλ.
Στο Παρίσι, έως 100.000 άνθρωποι αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους για μια πορεία που θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας από την Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ, στα ανατολικά, και θα καταλήξει μέσω της πλατείας της Βαστίλλης στη Νασιόν.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, αφότου η κεντρώα συμμαχία του κατατροπώθηκε από τον RN στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.
Υποψηφιότητα Φρανσουά Ολάντ
O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, έβαλε το τελευταίο λιθαράκι στην ένωση της Aριστεράς που ξεκίνησε από την La France Insoumise (LFI), τους Σοσιαλιστές, τους Κομμουνιστές και τους Πράσινους, όταν τα τέσσερα κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία την Πέμπτη, 13 Ιουνίου, για να πάνε στις εκλογές της 30ής Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου υπό κοινή σημαία, ανακοινώνοντας το Σάββατο την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές στην Κορέζ υπό τη σημαία του Νέου Λαϊκού Μετώπου, ενώ στο εσωτερικό του κόμματος La France Insoumise (LFI) έχει ξεσπάσει κρίση λόγω διαφωνιών για την υποψηφιότητα.
Συνολικά, το Nouveau Front Populaire, όπως ονομάζεται, θα παρουσιάσει έναν υποψήφιο ανά περιφέρεια σε όλη την ηπειρωτική Γαλλία με στόχο να ανατρέψει τις προβλέψεις ότι το Rassemblement National (RN) θα βγει νικητής.
Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας (2012-2017), ο οποίος είναι σχετικά αντιπαθής σε ένα μέρος της ριζοσπαστικής αριστεράς και έχει ψυχρή σχέση με τον πρώτο γραμματέα του PS Ολιβιέ Φορέ, δήλωσε ότι είναι υπέρ της ενοποίησης της αριστεράς υπό τη σημαία του Νέου Λαϊκού Μετώπου για να εμποδίσει την ακροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση