Την ακύρωση της πραγματογνωμοσύνης των επίμαχων βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών, τα οποία εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά από τον δ...

Την ακύρωση της πραγματογνωμοσύνης των επίμαχων βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών, τα οποία εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά από τον δικηγόρο Β. Καπερνάρο δύο χρόνια μετά από την σιδηροδρομική τραγωδία, ζητά ο εισαγγελέας, όπως γνωστοποιήθηκε την Κυριακή (9/3).
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από αίτημα του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα του αδικοχαμένου Δημήτρη, και αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα» του Mega. Το σκεπτικό της εισαγγελικής πρότασης εδράζεται στο γεγονός ότι κατά τη διαδικασία της αρχικής πραγματογνωμοσύνης δεν κλήθηκαν οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων, παραβιάζοντας έτσι θεμελιώδη δικονομικά δικαιώματα.
Ο Παύλος Ασλανίδης περιέγραψε με λεπτομέρειες τα γεγονότα της ημέρας που επιχείρησε να ορίσει τεχνικό σύμβουλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ αρχικά έλαβε διαβεβαιώσεις από τον ανακριτή για τον διορισμό, μέσα σε τρεις ώρες πληροφορήθηκε ότι η πραγματογνωμοσύνη είχε ήδη διενεργηθεί, γεγονός που συνέπεσε με τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο ανακριτής από τον Άρειο Πάγο.
«Την ημέρα που πήγαμε με τον κ. Μαντζουράνη να ορίσουμε τεχνικό σύμβουλο για αυτά τα βίντεο, ο ανακριτής μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στον διορισμό. Περάσαν 3 ώρες και μαθαίνουμε πως έχει γίνει ήδη η πραγματογνωμοσύνη. Ξαναγυρίσαμε στο Δικαστικό Μέγαρο και ο ανακριτής σήκωνε τους ώμους και μας έλεγε πως έπρεπε να γίνει. Τυχαία εκείνη την ημέρα δέχτηκε κάποια τηλεφωνήματα από τον Άρειο Πάγο. Και τελικά προχωρήσαμε στο αίτημα ακύρωσης. Οι πραγματογνώμονες που έστειλαν ήταν αυτοί που μας είπαν για τα έλαια σιλικόνης. Έχουν πάρει τα Τέμπη εργολαβία;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ασλανίδης.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι τα τρία επίμαχα βίντεο ανακαλύφθηκαν στον ψηφιακό «κάδο απορριμμάτων» υπολογιστή της εταιρείας Interstar Security, λίγο μετά τις μαζικές διαδηλώσεις της 26ης Ιανουαρίου και της ακόλουθης συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha. Η χρονική συγκυρία της ανακάλυψής τους έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αυθεντικότητα και την προέλευσή τους.
Παράλληλα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τον εντοπισμό μεταλλικού τμήματος του κόκπιτ της εμπορικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Κουλούρι, δύο χρόνια μετά το συμβάν, με τους συγγενείς των θυμάτων να εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό για τη χρονική καθυστέρηση της ανακάλυψής του.
Ο Βασίλης Κατσάρας, αδελφός της 34χρονης Αθηνάς που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τριπλό έγκλημα», αναφερόμενος στα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια της συγκάλυψης και μετά το τραγικό συμβάν. Υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για έγκλημα, τονίζοντας την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στη χώρα.
Οι οικογένειες των θυμάτων εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τον τρόπο φύλαξης των ευρημάτων σε χώρο του ΟΣΕ, με τον Παύλο Ασλανίδη να παρομοιάζει την κατάσταση με «φύλαξη των ευρημάτων στο σπίτι του δολοφόνου». Επιπλέον, καταγγέλλουν διακριτική μεταχείριση στην πρόσβαση στον χώρο του Κουλουρίου, με τον εφέτη ανακριτή να επιτρέπει την είσοδο σε ορισμένους τεχνικούς συμβούλους ενώ την απαγορεύει σε άλλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση