GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραδοχή ήττας! "6.602.000 πολίτες δεν έκαναν τίποτα για να παραλάβουν τον προσωπικό αριθμό..."

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2025 – Σε μια δήλωση που ερμηνεύεται ως παραδοχή ήττας από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, αποκ...



Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2025 – Σε μια δήλωση που ερμηνεύεται ως παραδοχή ήττας από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, αποκαλύπτονται τα απογοητευτικά νούμερα για την εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ): Από τους 9,3 εκατομμύρια πολίτες που τον έχουν λάβει αυτόματα, μόνο 641.000 έχουν προχωρήσει στην έκδοση νέας ταυτότητας με τον αριθμό ενσωματωμένο. Αυτό σημαίνει ότι 6.602.000 Έλληνες – σχεδόν το 70% των δικαιούχων – δεν έχουν κάνει ούτε βήμα για να ενεργοποιήσουν την κάρτα τους, παρά τις κυβερνητικές καμπάνιες και τις υποσχέσεις για "ένα νούμερο, λιγότερη ταλαιπωρία". Μέχρι σήμερα, οι 6.602.000 πολίτες έχουν λάβει τον ΠΑ τους μέσω αυτής της αυτόματης διαδικασίας.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται εν μέσω καθυστερήσεων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με τον Παπαστεργίου να παραδέχεται: "Οι πολίτες θα ενημερωθούν, αλλά τα νούμερα δείχνουν ότι η συμμετοχή ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο".
Τα Νούμερα που "Καίνε": Από Αυτόματη Απόδοση... σε Σιωπηλή Απόρριψη
Η διαδικασία ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2025, με αυτόματη απόδοση ΠΑ σε πολίτες των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιούνται πλήρως μεταξύ Μητρώου Πολιτών και Φορολογικού Μητρώου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης). Στόχος: Να αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας σε έναν ενιαίο κωδικό, μειώνοντας λάθη και γραφειοκρατία.
Συνολικοί Δικαιούχοι: 9.300.125 πολίτες έχουν λάβει ΠΑ αυτόματα – χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς τους.
Αυτόματες Ενεργοποιήσεις: 6.602.000 (περίπου το 71%) έχουν ενημερωθεί μέσω SMS/email, αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω βήμα – δηλαδή, δεν έχουν εκδώσει νέα ταυτότητα.
Εκδοθείσες Νέες Ταυτότητες: Μόλις 640.900 (περίπου το 7%) – ένα νούμερο που δείχνει χαμηλή ανταπόκριση παρά τις διευκολύνσεις (online αίτηση, gov.gr).
Ο Παπαστεργίου, σε συνέντευξη στο Parapolitika.gr (15/11/2025), τόνισε: "Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία... αλλά η διαδικασία συνεχίζεται", χωρίς να κρύψει την απογοήτευση για την "παθητικότητα" των πολιτών. Σε άλλη δήλωση (16/11/2025), πρόσθεσε: "Οι πολίτες θα ενημερωθούν περαιτέρω, καθώς η πλατφόρμα λειτουργεί απρόσκοπτα", αλλά τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 6,6 εκατ. "αδρανείς" σε μια χώρα με 10,7 εκατ. κατοίκους.

1 σχόλιο

  1. Ολη αυτη η ιστορια ειναι απλα μια μιζα.Ενας αριθμος που αποτελειται απο το ΑΦΜ,και τρια αλφαριθμητικα,μηπως......μπερδευτουν τα ΑΦΜ!.Επιβεβαιωση σχεδον ολων των προσ.στοιχειων,χυμενα σε μια πλατφορμα(κατα παραβαση καν.της ΕΕ) διατρητη απο παντου.Απλα,να γινει η δουλεια,να πεσει αφθονο χρημα, εχοντας γραμμενα στ'αρχιδια τους,τους νομους,τους κανονες και την τυχη των πολιτων.Ουτε δολοφονιες,ουτε καταστροφες ουτε αφανισμοι,εχουν νοημα γι'αυτους.Μονο να μαζευουν χρημα για τα αφεντικα και τη παρτη τους.Καταλαβατε δυστυχεις αμισθοι ψηφοφοροι και οπαδοι του Κουλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *