Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο (6/12) στις 22:48, στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτ...

Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο (6/12) στις 22:48, στα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ. δυτικά – νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 24,3 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων με εστιακό βάθος 24,3 χιλιόμετρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αισθητός σε Κόρινθο, Πάτρα, Δημητσάνα και τις γύρω περιοχές. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ακόμα και στην Αττική.
«Εκεί υπάρχει γνωστή φωλιά σεισμών. Προς το παρόν δε διαβλέπω ιδιαίτερο κίνδυνο» σχολίασε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Είναι γνωστή η ενεργός ζώνη με μικρά ρήγματα. Δεν βλέπω λόγο ανησυχίας. Επειδή είχε μικρό βάθος μάλλον θα καταλάβετε μετασεισμούς» τόνισε από την πλευρά του ο Άκης Τσελέντης.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση