Συσκέψεις στα μπλόκα αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι αγρότες προκειμένου να καθορίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, μετά τις...

Συσκέψεις στα μπλόκα αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι αγρότες προκειμένου να καθορίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος απηύθυνε νέο κάλεσμα σε διάλογο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, οι αγρότες θεωρούν γενικόλογες τις δηλώσεις του υπουργού, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις.
Στο μεταξύ, παραμένει επ’ αόριστον κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα στην Εγνατία Οδό, ενώ στις 6:30 το απόγευμα έκλεισε και το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Ενα από τα σενάρια που πλέον φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό είναι ο επ’ αόριστον αποκλεισμός και της κατεύθυνσης προς τη Θεσσαλονίκη.
Στη Νίκαια της Λάρισας, οι αγρότες συνεδριάζουν στον Πλατύκαμπο, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των νέων δηλώσεων του υπουργού. Οπως σημειώνουν, αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση πλέον βλέπει τα αιτήματά τους και αναγνωρίζει το δίκαιο αυτών, ωστόσο επισημαίνουν ότι οι απαντήσεις που δίνονται στα βασικά τους ζητήματα παραμένουν ασαφείς.
Ανάλογες συσκέψεις με αυτή του μπλόκου της Νίκαιας αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα μπλόκα εντός της ημέρας. Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι αύριο το απόγευμα αναμένεται η οριστική απάντηση των αγροτών στη νέα πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο, προκειμένου να συζητηθούν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση για διάλογο, είναι πιθανό να υπάρξει αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τα τρακτέρ ενδέχεται να απομακρυνθούν από τα οδοστρώματα και να παραμείνουν παραταγμένα στην άκρη των εθνικών οδών, επιτρέποντας τη μερική κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών το Σαββατοκύριακο πριν από τα Χριστούγεννα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση