Νέος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (9/3) στο Ισραήλ, για επίθεση του Ιράν. Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο βαλλιστικός πύραυ...

Νέος συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας (9/3) στο Ισραήλ, για επίθεση του Ιράν. Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το Ιράν στην τελευταία επίθεση, στο κεντρικό Ισραήλ, πιθανότατα αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τις αρχικές στρατιωτικές εκτιμήσεις.
Δεν υπάρχουν αναφορές για άμεσες επιπτώσεις ή τραυματισμούς στην επίθεση, την όγδοη από τα μεσάνυχτα, η οποία έστειλε εκατομμύρια στο κεντρικό Ισραήλ σε καταφύγια.
Ωστόσο θραύσματα πυραύλων έπληξαν διάφορες περιοχές.
Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, αναφέρει ότι οι πολίτες σε περιοχές όπου ήχησαν οι σειρήνες μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν τα καταφύγια.
Σειρήνες ήχησαν επίσης στη Δυτική Γαλιλαία για τον κίνδυνο εκτόξευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τον Λίβανο.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έχει καταρρίψει δεκάδες drones της Χεζμπολάχ που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες.
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) διέψευσε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης που υποδηλώνουν ότι ένας πύραυλος Patriot που αστόχησε έπεσε σε μια κατοικημένη περιοχή στο Μπαχρέιν και προκάλεσε δεκάδες θύματα.
Η CENTCOM δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι οι αναφορές των ρωσικών και ιρανικών μέσων ενημέρωσης είναι «ψέματα» και ότι η επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό 32 ατόμων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ήταν μια αυτοκτονική επίθεση με drone που εκτοξεύθηκε από το Ιράν.
Από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επίθεση από 17 βαλλιστικούς πυραύλους και έξι drones από το Ιράν.🚫 Russian and Iranian media claimed earlier today that a U.S. patriot missile missed while intercepting an Iranian missile or drone and inadvertently hit a neighborhood in Bahrain. LIE.
— U.S. Central Command (@CENTCOM) March 9, 2026
✅ What really happened: An Iranian drone struck a residential neighborhood, injuring 32… pic.twitter.com/FF9jatQVaL
Πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλες τις επιθέσεις χωρίς να υπάρξουν θύματα.
«Ετοιμαστείτε για το αδιανόητο»
«Ετοιμαστείτε και για το αδιανόητο» είπε σήμερα η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος δοκιμάζει την «παγκόσμια οικονομική ανθεκτικότητα».
«Αν η νέα σύγκρουση αποδειχθεί παρατεταμένη, υπάρχει σαφής κίνδυνος να επηρεάσει το κλίμα στις αγορές, την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό», σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η παγκόσμια οικονομία εισέρχεται σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας. «Σε αυτή τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα, πρέπει να σκεφτούμε ακόμη και το αδιανόητο και να προετοιμαστούμε για αυτό», υπογράμμισε.

Παράλληλα, φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, με απόκοσμες εικόνες από πετρελαϊκές υποδομές να παραδίδονται στην πυρά στην Τεχεράνη και το πετρέλαιο να καίγεται μέσα στους δρόμους της πόλης.
Την ίδια ώρα Κατάρ και Κουβέιτ πάτησαν φρένο στην παραγωγή πετρελαίου, έχοντας εξαντλήσει τους χώρους στις δεξαμενές αποθήκευσης καθώς η διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ παραμένει μπλοκαρισμένη, προκαλώντας νέα πίεση στην αγορά ενέργειας. Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν ιστορικό άλμα , με το βαρέλι να εκτοξεύεται πάνω από τα 120 δολάρια.
Το θέμα απασχολεί στις Βρυξέλλες σήμερα την συνεδρίαση του Eurogroup, όπου τα κράτη μέλη θα συζητήσουν τις επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης. Οι υπουργοί θα εξετάσουν την ανθεκτικότητα των ενεργειακών αποθεμάτων ενόψει των επόμενων μηνών και τις επιπτώσεις για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που θα επιφέρουν πίεση στους κρατικούς προϋπολογισμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση