GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΕΙ ο Κυρ Γιάννης... πλήρης ημερών και ακινήτων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ Πάει ο Κυρ Γιάννης... πλήρης ημερών και ακινήτων. Τα έχουμε ματαπει για τον Οίκο Βαρβιτσιώτη...(Φωτό 1) Που μέλημα της ανέ...

Πάει ο Κυρ Γιάννης... πλήρης ημερών και ακινήτων.
Τα έχουμε ματαπει για τον Οίκο Βαρβιτσιώτη...(Φωτό 1)
Που μέλημα της ανέκαθεν ήταν ο επισιτισμος από τον δημόσιο κορβανα.
1844 ,οι πρώτες εκλογές ,οι πρώτοι βουλευτές και απο τότε ανελλιπωs έσκαγε ''μύτη '' στη Βουλή το όνομα Βαρβιτσιώτηs.
Πέτρος Βαρβιτσιώτης -ο πρώτοs-,απο τη Βαρβίτσα /Μπάρμπιτσα, τη γενέτειρα του κλέφτη (τηs επαναστασηs)Ζαχαρία Μπαρμπιτσιώτη, του θρυλικού Καπετάν Ζαχαριά, του Δάσκαλου τηs κλεφτουριάs.
Απο τότε οι Βαρβιτσιώτηδες(Λάκωνες κοτζαμπάσηδες) ''κοσμούν'' το Ελληνικό Κοινοβούλιο και απο τον πρώτο τον Πέτρο, φτάνουμε στιs μέρεs μαs στον ωραίο Μίλτο των 122 εγγραφών ακινήτων.
Με αφορμή τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη στα 93 του χρόνια ,ας θυμηθούμε τα του οίκου...
Πατέρας του Γιάννη o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης...στη 2η φωτογραφία απεικονίζεται στην εκλογική αφίσα ο δικηγόρος του δοσίλογου πρωθυπουργου Ράλλη (στην δική των δοσίλογων της Κατοχής) και υποψήφιος βουλευτής με το Λαϊκό κόμμα.
Βουλευτής και υπουργός,αφού έγινε το δικαστήριο και εκτελέστηκαν μόλις 24 δοσίλογοι σε αναντιστοιχία των 3.000 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν με τις αποφάσεις των στρατοδικείων.
Ο παππούς Βαρβιτσιώτης είχε μια χάρη να αποκτα ακίνητα μέσα στο κέντρο των Αθηνών στη Κατοχή.
Μαζί με το άλλο φιλαράκι του τον Όθωνα Πικραμμένο(πατέρα του Παναγιώτη) που είχε το εκδοτικό μονοπώλιο που του είχαν παραχωρήσει οι Γερμανοί (του Κάουφμαν- Ελευθερουδάκη)της Μundus του Γκέμπελς(υπέροχα κτήρια στη Σωκράτους 43 και Ακαδημίας 52 και όπου μεγάλωσαν τα παιδιά του) ,είχαν το προνόμιο να πίνουν τον καφέ τους στη Μέρλιν 6(Κολωνάκι, σήμερα Χόντος)στα γραφεία της Γκεστάπο.
Οι φήμες λένε πως πολλά τριόροφα των Αθηνών πέρασαν στη κατοχή του από πελάτες του Έλληνες κρατούμενους , που τους έπειθε να του γράψουν τα ακίνητα με τη δέσμευση να πείσει τους Γερμανούς να τους απελευθερώσει...τα σπίτια άλλαξαν ιδιοκτήτη,οι κρατούμενοι εκτελούνταν.
Στις εκλογές του 1946,στις πλέον εκλογές βίας και νοθείας(μεγα σφάλμα του ΚΚΕ που δεν κατέβηκε), θεάθηκε να ψηφίζει σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα,με πολλαπλά εκλογικά βιβλιάρια.
Το 1949, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ηγείται ομάδας βουλευτών που εισάγει τροπολογία με την οποία όσοι καταδικάστηκαν ερήμην ή κατ’ αντιμωλία, τυγχάνουν αναστολής εκτέλεσης της ποινής και των συνεπειών κάθε περαιτέρω δίωξης.
Ο βουλευτής, συνήγορος ο ίδιος του Ιωάννη Ράλλη στη μεγάλη δίκη των κατοχικών κυβερνήσεων, ανέφερε πως όσοι συνεργάστηκαν το έπραξαν από καθήκον, καθώς θεώρησαν «ότι έπρεπε να γίνουν θύματα της καταστάσεως, ανέλαβον τον σταυρόν του μαρτυρίου και προσεπάθησαν να διασώσουν ό,τι ήταν δυνατόν να διασωθή».
Ο γιος του Γιάννης,εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αθηνών, σε ηλικία μόλις 28 ετών,
στα 1961, με την ΕΡΕ....
Άνθρωπος του Καραμανλή ,τον κράταγε ενήμερο,όσο έλειπε στο Παρίσι ως Τριανταφυλλίδης.
Γαμπρός του Λαναρά,ο οποιος στο εργοστάσιο του στο Μοσχάτο έδινε εντολή (ο Λαναράς) στους εργάτες του και μονοκουκι ψήφιζαν τον γαμπρό του,τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη.
Στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας και Εμπορίου) που θήτευσε,οι προσωπικοί διορισμοι,"πήγαν σύννεφο".
Συνεπής στην αποστασία του 65
έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και στις 3 κυβερνήσεις .
Το 1993 που έπεσε ο Μητσοτάκης,ως υπουργός Εθνικής Άμυνας τα τελευταία του βράδια στο γραφείο του τα πέρασε κατέστρεφοντας εκατονταδες έγγραφα...τα δε γαλάζια παιδιά του(οι αξιωματικοί που "έθρεψε" και αντάμειψε) έκαναν οι πλείστοι αυτών, καριέρα στο εξωτερικό και στις περιζήτητες θέσεις.
Ο Κυρ Γιάννης σαν αποσύρθηκε το 2004,παρέδωσε τη θέση στον γιο του Μίλτο,τον δανδη πρώην υφυπουργό εξωτερικών λέω, που καυχιόταν την εξαγωγή τεχνογνωσίαs υποκλοπών Predator στο Σουδάν.
Για τον ίδιο λέω ,τον "Ωραίο Μπρουμελ"που ως υπουργός Ναυτιλίας υπερασπιζόταν την εταιρεία και τους υπαλλήλους της στο έγκλημα με τον Αντώνη που τον πέταξαν από τον καταπέλτη του πλοίου(φωτό 4)
Είναι αυτός ,που μόλις παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας, προσελήφθη από τον εφοπλιστή Προκοπίου ως διευθύνων σύμβουλος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Αυτόs ο Ευειδης Άρρεν της Ευρυαλης των Σουρμένων και του πάλαι ποτέ Χασάνι Μίλτος Βαρβιτσιώτης
με τα 122 ακίνητα και την ''εμβριθή'' δηλωσή του -2014- ''όποιοs δεν έχει να πληρώσει τον ένφια ,να πουλήσει το σπίτι του''. https://youtu.be/az6BmmHLDbU
Ο έτερος απόγονος του Κυρ Γιάννη,
ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης .
Ηγέτης πραγματικός ο Θωμάς (από τότε που ήταν δημοσιογράφος στον Ελεύθερο Τύπο) μαζί με τον άλλο τιτάνα τον Ολυμπίου,να ηγούνται του εμβληματικού ιστότοπου που πάντα υπηρετούσε την "Αλήθεια" όπως άλλωστε μαρτυρεί και το όνομα του...
Ομάδα Αλήθειας.
Αυτοί που ορκίζονται πως από το 2015 υπηρετούν την αλήθεια,αυτοί που σκίζουν τα ιμάτια τους πως δεν έχουν πάρει δημόσιο χρήμα (και ας τους διαψεύδει 2 φορές η Διαύγεια), αυτοί που σε θέματα όπως των Τεμπών,τις υποκλοπές,το ναυάγιο της Πύλου δεν δίστασαν να σκυλευσουν ψυχές προκειμένου να εξαγνίσουν τις προθέσεις των αφεντικών τους.
Blue skies την είπε την εταιρεία ο Θωμας(αυτός που βοουν οι φήμες οτι θα είναι και υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές)και τα είπε όλα.
Με το 1,5 εκατομμύριο κέρδος και ας πούλησε το 70%στους Ιταλούς.
Και ας έβγαλε ανακοίνωση η ομάδα Αλήθειας πως πάντα την αλήθεια φροντίζουν να υπηρετούν...και ας είναι μπλε.
Πάντα η Πατρίδα και η παράταξη αναφέρουν .
Μα αυτό λέω και 'γω.
Πως η μόνη τους Πατρίδα,είναι η παράταξη τους.
Και η θυγατέρα Ελένη Βαρβιτσιώτη... δημοσιογράφος στον "ενημερωτικό"σταθμό ΣΚΑΪ.
Που θυμήθηκε να μας εξηγήσει τι έγινε το 2015...και πως γλυτώσαμε και μείναμε στας Ευρώπας του "βαστά γερά Σόιμπλε..."
Ελπίζω στο επόμενο ντοκυμαντέρ των 2 δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ να ασχοληθεί με την Οικογενειοκρατία και τον νεποτισμό -που λένε και στην εσπερία -και να αναζητήσουν τα σόγια που χορταίνουν αέναα απο τη ''σάρκα'' τηs Πατρίδαs .
Ομάδα Αλήθειας
Βαρβιτσιώτηδες
Νέα Δημοκρατία
Οία η μορφή ,τοιαδε και η ψυχή...
Μια Πατρίδα που λαφυραγωγειται... αέναα.
Στο καλό Κυρ Γιάννη...πήρες πολλά περισσότερα ,απ' οσα προσφερες στη Πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *