Φωτιά στο φορτηγό πλοίο BLUE CARIER 2 ενώ έπλεε βόρεια της Μυκόνου εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Παρασκευής. Στο φορτηγό πλοίο επέ...

Φωτιά στο φορτηγό πλοίο BLUE CARIER 2 ενώ έπλεε βόρεια της Μυκόνου εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Παρασκευής.
Στο φορτηγό πλοίο επέβαιναν συνολικά 29 άτομα - 28 πλήρωμα και ένας επιβάτης - τα οποί είναι καλά στην υγεία τους και όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 11:20, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, επιβιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού και μεταφέρονται στην Τήνο.
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από φορτηγό που βρισκόταν στο γκαράζ νούμερο 4 του πλοίου.
Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα περιπολικό πλοίο του λιμενικού, δύο ταχύπλοα σκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα πυροσβεστικό πλοίο, δύο ρυμουλκά καθώς και ιδιωτικά σκάφη και παραπλέοντα πλοία.
Μεταβαίνει, επίσης, και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών για να συνδράμει στις επιχειρήσεις.
Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 4 μποφόρ
Το BLUE CARRIER 2 είναι Ro-Ro Cargo Ship ελληνικής σημαίας, κατασκευής 1997, μήκους περίπου 162,5 μέτρων και ολικής χωρητικότητας 23.986
Η ανακοίνωση της ATTICA GROUP
Η Attica Ferries ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 08.57 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Φ/ Γ – Ο / Γ πλοίο BLUE CARRIER 2, ενώ βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυκόνου, εκτελώντας το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.
Αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας του πλοίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με ίδια μέσα και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.
Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη εκκένωση του πλοίου με ίδια μέσα σύμφωνα με τις διαδικασίες για την διασφάλιση της ασφάλειας των επιβαινόντων.
Στο πλοίο επέβαιναν 1 επιβάτης οδηγός φορτηγού και 28 μέλη πληρώματος και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση