GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το αδιέξοδο της Παιδείας: Η ώρα των λύσεων...

Να τοποθετηθούν σε 5 κρίσιμα θέματα και οι μονομάχοι του ΠΑΣΟΚ .... Του Σωτήρη Κούκιου . Ο νόμος Πλαίσιο του 1982 πνέει τα λοίσθια. Ήρθε η...

Να τοποθετηθούν σε 5 κρίσιμα θέματα και οι μονομάχοι του ΠΑΣΟΚ
....
Του Σωτήρη Κούκιου
.
Ο νόμος Πλαίσιο του 1982 πνέει τα λοίσθια. Ήρθε η ώρα να μετακινηθούμε σε μια νέα θέση. Αυτή η θέση θα πρέπει να προλαμβάνει μια στείρα εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Παιδείας, αλλά θα πρέπει και να φροντίζει για την ανταγωνιστικότητα των πτυχίων των παιδιών μας αφού η πλειοψοφία σήμερα σπουδάζει για να βρει δουλειά και όχι από βίτσιο ή για διασκέδαση....
Πρέπει να βρεθεί λύση οικονομικής διευκόλυνσης των παιδιών μας στις σπουδές τους. Ούτε πρέπει να αποδεχτούμε ένα σύστημα ταχυτήτων που το μόνο κριτήριο ένταξης στην άλφα ή βήτα ταχύτητα θα είναι η οικονομική ευμάρεια των γονιών του φοιτητή. Αυτό απαιτεί επανασχεδιασμό των πανεπιστημίων, αύξηση δαπάνης για υποδομές και μια ειλικρινή συζήτηση όλων των παραγόντων της κοινωνίας και της οικονομίας μας. Ακόμα και οι επιχειρήσεις και οι Τράπεζες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Ανώτατη Παιδεία αποτελεί κορμό της οικονομικής μας επιβίωσης...

Α, και να μην το ξεχάσω: Από τώρα να τοποθετηθούν επ' αυτού και οι 2 μονομάχοι του ΠΑΣΟΚ. Αφού δεν θέλουν λευκές επιταγές να μας πουν τι ακριβώς θα κάνουν:
1. Συνταγματική Αναθεώρηση του άρθρου 16
2. Νέου Νόμου Πλαισίου για την Ανώτατη Παιδεία
3. Νέου Νόμου Πλαισίου για τις άλλες 2 βαθμίδες
4. μεθοδολογία διαλόγου για την διαμόρφωση των νομοσχεδίων
5. Δέσμευση μη σύστασης επιτροπών σοφών....
Περισσότερα εδώ.

11 σχόλια

  1. Στην Ελλάδα ψάχνουν τον next ΤV Star, στην Αμερική την «Next porn star»
    Το bollywood-gr τώρα δικαιώνεται για τον τίτλο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί και εξαιρετικοί μου φίλοι

    Παρακολουθώ ότι ορισμένοι φίλοι μου εδώ, επειδή δεν συμμετέχω ενεργά στον καυγά μεταξύ των οπαδών του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου ενοχλούνται και το εκδηλώνουν αυτό με πάθος και με απρέπεια πολλές φορές σε ορισμένα αμιγώς αντιπολιτευτικά σχόλια μου. Είναι γνωστόν ότι ένας μεγάλος αριθμός στελεχών και απλά μέλη της βάσης του ΠΑΣΟκ δεν συμμετέχουν σε αυτή τη ποδοσφαιρικού επιπέδου διαδικασία. Εχομε και γνώση και άποψη . Απλά θα την καταθέσουμε με την ψήφο μας στις 11/11. Όταν έχεις απέναντι σου μια ανίκανη και θλιβερή κυβέρνηση , «έτσι χωρίς πρόγραμμα» που ετοιμάζετε να επιπέσει φορολογικά επί δικαίων και αδίκων , που κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της αναποτελεσματικότητας και της ανικανότητας της , είναι πολυτέλεια και χαμένος χρόνος να ασχολείσαι με οτιδήποτε άλλο.
    Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ έχει και τη δύναμη και την ικανότητα την επόμενη της εκλογής να ανακάμψει και να ασχοληθεί με την αποστολή που του ανέθεσε με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν . Ο «Κωστάκης ο Μικρός» τα γνωρίζει όλα αυτά πολύ καλά και ότι μετρά μέρες , γιαυτο και η πρεμούρα του να τακτοποίηση τους κολλητούς που έχει μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν έχει καταγραφεί στο παρελθόν. Ενέργειες και πράξεις που ούτε ο Μητσοτάκης διανοήθηκε να πράξει….
    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΥΓ. Είναι γνωστό εδώ μέσα από παλιά ότι δεν έχω ουδεμία σχέση με αισχρολογίες, συκοφαντίες και πάσης φύσεως αισχρότητες και προβοκάτσιες οι οποίες ως γνωστόν αποτελούν αποκλειστικά χαρακτηριστικό και κύριο γνώρισμα των Δεξιών και Νεοδεξιων υποκειμένων υποστηρικτών ΝΔ ΛΑΟΣ κλπ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» για τον ΟΠΑΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    Οι σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», αναδεικνύουν για μια ακόμη φόρα τι εννοούσε ο κ. Καραμανλής, όταν διακήρυσσε την «επανίδρυση του κράτους» και αποδεικνύουν με τρόπο σχεδόν πανηγυρικό την αντίληψη μιας κυβέρνησης που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πλέον αθέμιτα μέσα για να επιτύχει τους στόχους της.

    Στο παιχνίδι «ψήφοι αντί χορηγιών» που στήθηκε προεκλογικά μέσω του ΟΠΑΠ, χαμένοι είναι οι Έλληνες πολίτες αλλά εντέλει και η αξιοπιστία ενός Οργανισμού που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην Ελληνική κοινωνία και τον Αθλητισμό και που τώρα η κυβέρνηση σκοπεύει να προσφέρει βορρά σε «ημετέρους».

    Το ΠΑΣΟΚ, θα ζητήσει δια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, να κατατεθούν όλα τα σχετικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τον «πολιτικό πολιτισμό» της κυβέρνησης Καραμανλή και την επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων.

    Το ίδιο ισχύει και για την σύμβαση του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, για την οποία το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί και είχε φέρει το θέμα στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακολουθώ ότι ορισμένοι φίλοι μου εδώ, επειδή συμμετέχω ενεργά στον καυγά μεταξύ των οπαδών του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου ενοχλούνται και το εκδηλώνουν αυτό με πάθος και με απρέπεια πολλές φορές σε ορισμένα αμιγώς αντιπολιτευτικά σχόλια μου. Είναι γνωστόν ότι ένας μικρός αριθμός στελεχών και απλά μέλη της βάσης του ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχουν σε αυτή τη σεξουαλικού επιπέδου διαδικασία. Εχουμε και γνώση και άποψη . Απλά σαν γνήσιες αδερφές θα την καταθέσουμε με την ψήφο μας στις 11/11. Όταν έχεις απέναντι σου μια τόσο ικανή κυβέρνηση , «έτσι με πρόγραμμα» που ετοιμάζετε να μας εκδιώξη από την Συγγρού , που κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της σεξουαλικότητας της,είναι πολυτέλεια και χαμένος χρόνος να ασχολείσαι με πίπες άν και προσωπικά με τρελαίνουν.
    Εξάλλου το κούνημα έχει και τη δύναμη και την ικανότητα να ασχοληθεί με το κλέψιμο και το νταβατσιλίκι που του ανέθεσαν οι αδερφές.
    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΥΓ. Είναι γνωστό ότι είμαι με τον Βενιζέλο
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΑΠ άκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οπως σας εχω ξαναπει εγω ειμαι ομοφυλοφιλος.
    Εγω ενδιαφερομαι μονο για την πολιτικη ομως.

    Οι σεξουαλικες ιδιαιτερoτητες μου δεν αφορουν κανενα
    Και ουτε θαπρεπε.

    Αλλα πρεπει με αρχηγο μας το Ευαγγελο Βενιζελο ,ολοι οι ομοφυλοφιλοι να διεκδικησουμε και να καταχτησουμε τα δικαιωματα μας.

    Οχι στον ρατσισμο.

    Βενιζελος εδω και τωρα.
    Οχι στο ρατσισμο εναντια στα "ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ-ΓΑΠάκια" .
    Ανθρωποι ειναι και αυτοι.

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στίχοι:Λουτράδης Χρήστος

    ALBUM :ΑΠΟΤΥΧΗΜΈΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.
    ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΤΡΑΒΕΣΤΙ.
    Έρχομαι από τόπο πασοκικό
    ζηλεύω με το τι γαμήσι πέφτει εδώ
    Οι γκόμενοι σας είναι καύλα
    Το μέλλον καυλωτικό
    το όργιο σαν τρελλή το αναζητώ
    Διότι εγώ γλύφω τη ψωλί του αράπη
    και τρελαίνομαι από ηδονή.

    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΤΑ ΤΡΙΧΩΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΠΑΣΑΡΕΛΑ

    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΤΟΥ ΑΡΑΠΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΙΣ ΕΛΑ
    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ, ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ
    ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΝΙΑ ΜΠΕΛΑ

    ΖΩ ΜΙΑ ΤΡΕΛΑ…

    ΛΟΥΤΡΑΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis


    ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis



    ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis



    ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..

    Πάντα με εκτίμηση
    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Φίλε Σωτήρη, κακά τα ψέματα. Αν θέλει σήμερα κάποιος να βρει δουλειά, βγάζοντας πολλά λεφτά, πρέπει να πάει σε τεχνική σχολή για να γίνει ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, τζαμάς, ξυλουργός, σιδεράς κ.ο.κ.

    Εγώ σπούδασα μηχανικός, αλλά όταν είδα ότι έπρεπε να γλείψω για να πάρω κάποια ανώτερη θέση σε εταιρία ή στο δημόσιο με αστείο μισθό, έφτιαξα μια δική μου εταιρία "τεχνικών επιδιορθώσεων", προσέλαβα 2 τσίφτικα παιδιά από την Αλβανία, επίσης τεχνίτες και έβαλα μπρος την τέχνη του ηλεκτρολόγου που είχα μάθει, όταν ήμουν έφηβος και πήγαινα στο νυχτερινό σχολείο.

    Ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, τηλεοράσεις και υπολογιστές, βαψίματα και άλλες μικροεπισκευές, όλα από τα χεράκια μας με οποιαδήποτε αμοιβή εποθυμώ, ούτε παζάρια δεν δέχομαι.

    Να σε ενημερώσω ότι βγάζω 2-3 μισθούς μηχανικού, πέρα από τις καλές αμοιβές των συνεργατών, φυσικά δεν πληρώνω κανένα φόρο, πού και πού κάτι ψιλά μόνο, και έχω καθημερινά 20-25 τηλεφωνήματα που με παρακαλάνε να πάω "επειγόντως". Επειδή μεγάλωσα εντωμεταξύ, δεν ξανοίγομαι πια, αλλιώς θα μπορούσα να προσλάβω άλλα 4-5 παιδιά και να καλύψω τουλάχιστον τη μισή Αθήνα.

    Λοιπόν, το πρόβλημα της ελληνικής εκπαίδευσης είναι η στρέβλωση που έχει ενσωματωθεί σ' αυτό το σύστημα, όλοι τείνουν να πάνε σε ΑΕΙ/ΤΕΙ χωρίς προοπτική για επαγγελματική αποκατάσταση. Αν λυθεί αυτό, όλα τα άλλα θα λυθούν εύκολα με μια σοβαρή κυβέρνηση που απλά εφαρμόζει τους νόμους.

    Άντε γεια σας, μάλλον δεν θα ξαναμπώ εδώ, γιατί βλέπω ότι κυκλοφορούν πολλοί χαβαλετζήδες που βρίζουν για να εκτονωθούν. Τσίου!

    Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. babis
    - «Πιο βαθιά!» (Μωρή, έχω κι άλλο και στο κρύβω;)

    τζων
    - «Μη σταματάς», επιτακτικά..(Πόσο να αντέξω ο χριστιανός, άνθρωπος είμαι και εγώ, λύγισα)

    babis
    - «Όλοοοο!» (Δεν θέλω να σε πονέσω, βρε κουτό, γι' αυτό δεν το ξεδιπλώνω!)

    τζων
    - «Άαχ, συνήλθα!» (Ωχ,θα αρχίσει να μιλάει πάλι!)

    babis
    - «Θέλω να σε ακούσω όταν τελειώσεις» (Μα, έχω τελειώσει ήδη, γλυκιά μου!)

    τζων
    - «Όχι, όχι τίποτα.. Απλώς με το μαγιό φαινόταν μεγαλύτερο» (Ήταν που δεν είχα που να βάλω τα κοχύλια..)

    babis
    - Χαϊδευτικά τύπου : - «Γουγούτσο/ τερατουλίνι/ τζουτζούκι» (Πόσο θα έπιανε αν την πούλαγα σε έναν άραβα;)

    τζων
    - «Δούλευέ το!» (θα μου κολλήσεις ένσημα όμως;)

    babis
    - «Κάρφωσε με!» (Γαμώτο, ξέχασα να φέρω και το πριτσινοπίστολο!)

    τζων
    - «Τι θα κάνουμε μετά;» (Δεν ξέρω για σένα, εγώ λεω να περάσω μια βόλτα από την Φυλής.)

    babis
    - «Πρώτη φορά ένιωσα έτσι..»(Αν συνεχίσει να με δουλεύει, θα την χτυπήσω!)

    τζων
    - «Τα' κάνες και με άλλες αυτά;» (Όχι βέβαια, για σένα τα φύλαγα!)

    babis
    - «Μ' ανατριχιάζεις» (Ξέχασα το παράθυρο του μπάνιου ανοιχτό.)

    τζων
    - «Ναι, ναι, ναιαιαιαιαιαι, Άάαχ, ναι, ναι, αάχ, ναι, ναιαιαι,..» (Να το πάρω το τζιπ μαύρο ή άσπρο;)

    babis
    - «Τσούζει. Λες να' χω μύκητες;» (Τώρα έχω και εγώ..)

    τζων
    - «Θέλω να βλέπω το πρόσωπο σου» (Πάλι δεν θα γυρίσει, γαμώτη μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΙΣ

    μια που ειμαι συγκινημενος απο τις προτασεις του αλλοδαπου ΤΣΥΡΙΖΑ για καταργηση παρελασεων, στρατευσεως, στρατου, συνορων και σημαιων, δραττομαι και εγω την ευκαιρια να ζητησω καταργηση της εμφυλιοπολεμικης γιορτης μισους του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και αντ'αυτου να προβαλλουμε την δημοκρατικοτητα μας με αλλους εναλλακτικους τροπους (πχ ποιητικες βραδυες, συμποσια αναλυσεων δημοκρατικης συμπεριφορας κλπ) και να σταματησουμε αυτες τις γιορτες μισους που αλλωστε δεν προσεφεραν τιποτα παραπανω τοσα χρονια (δεν χρειαζεται κανεις πανηγυρια πολυτεχνειου για να ειναι δημοκρατης) αλλωστε και οταν συνεβησαν (17-11-1973)αυτα οχι μονο δημοκρατια δεν εφεραν αλλα αντιθετως εφεραν μια εβδομαδα μετα χειροτερη δικτατορια (25-11-1973) αυτη του ΙΩΑΝΝΙΔΗ που οδηγησε μετα απο 9 μηνες στην προδοσια της Κυπρου μας... προς τι λοιπον η φανφαρα αυτη που κατηντησε θλιβερη κομματικη συναξη εξαλλων ακροαριστερων ?

    Αλλωστε θα αποφευχθουν και τοσες καταστροφες περιουσιων απο τα κουκουλοφορα τσογλανια της ακροαριστερας καθως και οι διαφοροι βανδαλισμοι / καταστροφες απο τα ανθρωποειδη αυτα και της ιδιας της περιουσιας του πολυτεχνειου .

    Εμπρος λοιπον ΤΣΥΡΙΖΑ εδω και τωρα δωσε το προοδευτικο συνθημα καταργησεως της τελευταιας εμφυλιοπολεμικης γιορτης του μισους, το πεδιο ολο ανοικτο και δικο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση