GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εθελούσια έξοδος στο ΠΑΣΟΚ!...

. Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ύστατη προσπάθεια ανατροπής της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ . Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ * . Είναι κοινός τ...

.
Αυτή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ύστατη προσπάθεια ανατροπής της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ
.
Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ*
.
Είναι κοινός τόπος ότι τα πράγματα έχουν στραβώσει. Ότι βρισκόμαστε περίπου στο πουθενά. Και η κατάσταση αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη. Είναι αδιανόητο ο λαός να ζητάει απεγνωσμένα ΑΛΛΑΓΗ και να αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στην επιτακτική αυτή ανάγκη του. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι παρακολουθούμε να πέφτουν οι τίτλοι του τέλους μιας, συναρπαστικής κατά τα άλλα, ιστορίας τριάντα περίπου χρόνων. Οφείλουμε την ύστατη προσπάθεια : μια σκηνή ανατροπής της αδυναμίας της παράταξης.
Μιλώντας στην ΚΟΕΣ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 19 Ιανουαρίου είχα διατυπώσει την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στο 12 και 5. Και, συνεπώς - είχα πει τότε - αν δεν αδράχναμε το τελευταίο λεπτό μιας παράτασης (που δεν την δικαιούμασταν, εδώ που τα λέμε) θα βρισκόμασταν στο πουθενά. Όπως και συμβαίνει σήμερα. Δυστυχώς! Είχα αναρωτήθει - τότε - εάν θα μπορούσαμε :
1. Να αφήσουμε κατά μέρος την παραπολιτική και να επιστρέψουμε στην Πολιτική.
2. Να ξαναδούμε τον κόσμο, την Ευρώπη, την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την ίδια την πατρίδα μας, μέσα από τις ανάγκες της εποχής μας.
3. Να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία στην ουσία της, χωρίς εκπτώσεις.
4. Να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα τα οποία οδήγησαν στην συρρίκνωση και την διαιωνίζουν.
5. Να ξεκόψουμε από τις κακές παρέες και να συναντηθούμε ξανά με τους δικούς μας ανθρώπους.
6. Να επιδοθούμε σε περισυλλογή και αυτοκριτική αντί να κάνουμε ντόρο. Όπως συνήθισαν διάφοροι.
7. Και το σημαντικότερο ίσως: να κάνουμε όλοι, χωρίς εξαίρεση, ένα βήμα πίσω. Να διεκδικήσουμε έναν ευρύτερο χώρο για όλους, αντί έναν διερυμένο ρόλο για τον εαυτό μας.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συζήτηση (η οποία δεν έγινε ποτέ), για το τι δεν έγινε ή τι έγινε λάθος ή για το πως σπαταλήσαμε τα τελευταία αποθέματα ριζοσπαστισμού και λαϊκότητας του Κινήματός μας, δεν έχει πια νόημα. Κατά βάθος ξέρουμε. Στα ερωτήματα μου του Ιανουαρίου όμως, οφείλαμε θετικές απαντήσεις. Και δεν τις δώσαμε. Δείξαμε έτσι, στο εξάμηνο που πέρασε, αδυναμία να υπηρετήσουμε το μείζον : την λαϊκή ανάγκη για ΑΛΛΑΓΗ. Μια ΑΛΛΑΓΗ, η οποία, αφορούσε, πριν απ’όλα και όλους, εμάς τους ίδιους. Έως ότου ενέσκηψε και η SIEMENS για να ολοκληρώσει τον κατακερματισμό και την σύγχυση του χώρου.
Εν τω μεταξύ, στο εξάμηνο που πέρασε, εμείς συζητήσαμε για οτιδήποτε άλλο. Για αναδιανομές εσωκομματικών ρόλων και για προσωπικές προοπτικές. Για αυτοδυναμία, για πρωτιά, για συνεργασίες. Για μικρές και μικρότερες εξουσίες, με άλλα λόγια. Αλήθεια, πόσο νόημα έχουν σήμερα όλα αυτά ; Έτσι, για πρώτη φορά, βρισκόμαστε χωρίς γραμμή πλεύσης μπροστά στο ενδεχόμενο η ακυβερνησία να καταστεί κεντρικό κοινοβουλευτικό δεδομένο, μετά τιςεκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Με τελική κατάληξη τα χειρότερα. Εαν αυτή δεν είναι γενικευμένη κρίση του χώρου, τότε τι είναι ;
Κατανοητό είναι - εφ' όσον έτσι έχουν τα πράγματα - να διερευνώνται υπερβάσεις, υπό τον γενικό τίτλο «επανίδρυση». Να προτείνονται τρυκ όπως η αλλαγή του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λες και αυτά έφταιξαν. Να ψάχνουμε την μαγική συνταγή για να αντιμετωπιστεί η ανάγκη μας. Μόνο που για τη δυσκολία μας δεν έφταιξε η συνταγή, αλλά τα υλικά. Δεν αποδείχθηκαν ακατάλληλα τα σχήματα. Ακατάλληλα αποδείχτηκαν τα πρόσωπα. Οι ίδιοι και οι ίδιες, χρόνια τώρα, να αναλαμβάνουν κομματικές εξουσίες, χωρίς να αναδέχονται όμως και τις ευθύνες οι οποίες απορρέουν από τις εξουσίες αυτές. Με αυτές τις τελευταίες να μετακυλίονται πάντα σε άλλους ή, ακόμα χειρότερα, να διαχέονται στο σύνολο. Για όλα αυτά τα στραβά, θεραπεία δεν μπορεί να υπάρξει, χωρίς να προηγηθεί καταλογισμός.
Ποιός θα μπορούσε άραγε να πραγματοποιήσει τον καταλογισμό αυτό; Όργανα με επάρκεια κύρους, νομιμοποίησης και αθωότητας, δυστυχώς, δεν υπάρχουν. Έτσι λοιπόν, αυτό που μένει είναι η εθελούσια έξοδος. Μοιάζει λοιπόν ότι αναγκαία προϋπόθεση (χωρίς να είναι σίγουρα και αρκετή) για να ξεπεραστεί το σημερινό αδιέξοδο, είναι να αποχωρήσουν οικειοθελώς τα λίγα γνωστά «ηγετικά στελέχη» από τις θέσεις τους. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται στην κομματική ιεραρχία. Αυτά τα οποία υπόσχονται λύση, ενώ τα ίδια αποτελούν το πρόβλημα. Αυτά τα οποία άφησαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να πιαστεί στο δόκανο. Και μαζι του την μεγάλη παράταξή μας : την κεντροαριστερά. Τελικά την ίδια την χώρα. Και καλό είναι όχι απλώς να αποχωρήσουν, αλλά και να μην ασχοληθούν με το ποιά και με ποιούς θα είναι η συνέχεια. Αλλοιώς, για μια ακόμη φορά, θα επιχειρήσουν να την κόψουν και να την ράψουν στα δικά τους μέτρα. Με άλλα λόγια, να χωρέσουν τα μεγάλα στα μικρά.
Θα αρκούσε, πιστεύω, η αποχώρηση έστω και λίγων – όσο πιο κορυφαίων στο αξίωμα, τόσο το καλλίτερο – για να δημιουργηθεί η δυναμική της σωτηρίας του χώρου. Της αναδιοργάνωσής του σε πολιτική βάση. Της καθαρής γραμμής πλεύσης του και της διεύρυνσης της απήχησής του. Της κινητοποίησης υπαρκτών δυνάμεων. Της επανεμφάνισης δημιουργικών πρωτοβουλιών βάσης. Αυτά όλα, ναι, θα ήταν ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ. Και δεν θα έπαιρνε και πολύ χρόνο να αρχίσει να αποδίδει χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα.
Αλλά ακόμα και αν ο Αύγουστος, ως μήνας περισυλλογής, δεν αναδείξει ούτε έναν έτοιμο για το τόλμημα, η παράταξη δεν θα χαθεί. Απλώς, γιατί υπάρχει πάντα και ο Σεπτέμβρης. Όχι ως μήνας επετειακός στο πλαίσιο ενός, όποιου (καλού ή κακού δεν έχει σημασία), marketing plan. Αντιθέτως, ο Σεπτέβρης υπάρχει ως μήνας μνήμης - οδηγού για πρωτοβουλίες. Ώστε να γράψουμε μια νέα σελίδα για τον ελληνικό λαό.
Είναι η στιγμή της αλήθειας για όλους μας. Και τον κάθε έναν από μας ξεχωριστά. Η επιλογή είναι ανάμεσα στην υπέρβαση του αδιεξόδου από την μια, και την διαιώνισή του, από την άλλη. Και αυτή την φορά, είναι αναπόφευκτο ο λαός να αποφανθεί για το ποιός είναι δίπλα του και ποιός απέναντί του. Ποιός θέλει και μπορεί να υπηρετεί το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ποιός όχι. Ειλικρινά εύχομαι να βρεθούμε στρατευμένοι, όλοι μαζί, στην σωστή επιλογή.
-------------------------------------------------
*Οι θέσεις για το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (18 – 19 Ιουλίου)
------------------------------------------------------------

17 σχόλια

  1. Αφού προτείνει "πρωτοβουλίες βάσης" γιατί αποσιωπά το ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (των 3 πρώτων ελληνικών Συνταγμάτων, της Ελβετίας και πλήθους συλλόγων)
    για κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια;
    Μήπως γιατί κάτι τέτοιοι ...ανοούμενοι θα μείνουν απέξω;
    Το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2000), ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΤΟ ΑΠΑΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑΣΟΚ) ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΚΟΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΚΟΤΣΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.
    ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '80 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ....

    ΠΑΝΤΩΣ Π Α Σ Ο Κ ΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΛΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω με τα οσα λες αλλα ποιος ακουει? και τελικα ποσοι συμφωνουν απο τους "προυχοντες" στο ΠΑΣΟΚ και δεχονται να ........θυσιαστουν μπας και δει προκοπη το κομμα και ο τοπος.Φοβουμαι οτι τα χειροτερα δεν τα εχουμε δει ακομα. Ενας συνειδητος ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ, σημερα ......απογοητευμενος, χωρις να βλεπει φως στον οριζοντα. Δυστυχως δεν υπαρχουν λιγοι ΠΑΝΤΕΛΗΔΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ στα ηγετικα κλιμακια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Της κινητοποίησης υπαρκτών δυνάμεων. Της επανεμφάνισης δημιουργικών πρωτοβουλιών βάσης. Αυτά όλα, ναι, θα ήταν ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ. Και δεν θα έπαιρνε και πολύ χρόνο να αρχίσει να αποδίδει χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα.
    .... Ώστε να γράψουμε μια νέα σελίδα για τον ελληνικό λαό.
    ...............

    Σύντροφε Παντελή Οικονόμου
    Όλα αυτά που έγραψες είναι ωραία για να τα διαβάζει κανείς .
    Επειδή έχω ζήσει ''εκ των έσω'' πολλές Πασοκικές διαδικασίες των τελευταίων ετών σε πληροφορώ ότι η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ που θεωρείς εύκολη , είναι δύσκολη έως αδύνατη .
    Η εμπειρία μου εν έτει 2006 που απέκτησα παρακολουθόντας πως πήραν το κομματικό ''χρίσμα'' ένας Νομάρχης και ένας Δήμαρχος ήταν τραγική . Διότι ενώ η Χ.Τρικούπη είχε στείλει πολύ ωραίες εγκυκλίους για θαυμάσιες Δημοκρατικές διαδικασίες , τίποτε δεν εφαρμόστηκε και ίσχυσαν οι δολοπλοκίες και οι ραδιουργίες των κομματικών βαρρώνων του Πασοκ .
    Τα ίδια και χειρότερα πριν τις Εθνικές εκλογές του 2008 που μάθαμε την σύνθεση του ψηφοδελτίου της περιοχής μου 20 μέρες πριν τις εκλογές , πάλι ραδιουργίες και δολοπλοκίες με επιστέγασμα την γκάφα του ψηφοδελτίου Επικρατείας .
    Τι ήταν όλα αυτά ;
    Ψηφοδέλτια για την διαχείρηση της ''επόμενης '' μέρας της ήττας .
    Ανανέωση , εθελοντική αποστρατία βαρώνων;
    Τότε από τους πρώτους ,θα έπρεπε να δώσει το καλό παράδειγμα είναι ο Πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου.
    Αυτός εγκρίνει τις ωραίες εγκυκλίους τις οποίες ουδέποτε εφαρμόζει .
    Λόγια , λόγια , λόγια

    Να γράψουμε σελίδα που πάλι θα είναι λόγια που δεν θα τα εννοεί ο Γιώργος Παπανδρέου;

    Υπάρχει όμως και ένα πρόβλημα που δεν το έχετε επισημάνει.Πολλοί ψηφοφόροι του Πασοκ,σ.Οικονόμου, πιστεύουμε ότι δεν είμαστε κληρονομικό στοιχίο του Γ.Α.Π.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντελή, μιά ζωή ρομαντικο - ανεδαφικός.

    "Εθελουσία" η έξοδος από την εξουσία, από την προσδοκία εξουσίας ή από τό κιούπι μέ τό λάδι ?

    Πότε ξαναματάγινε στόν κόσμο τούτο ?

    Η έξοδος είναι αναγκαία, αλλά μέ λανθάνουσα κρυπτοβοϊδόπουτσα, την οποία πρέπει να χειρίζεται τραμπούκος αρχηγός, μέ νοοτροπία Ανδρέα.

    Έτσι, άν θέλετε να βοηθήσετε, ταϊστε γερά τόν Αρχηγό, να μεγαλώσει και να μοιάσει τού Μπαμπά του.

    Ο μόνος εκεί μέσα πού έχει πολιτικά @@@βαρίδια, σε αντίθεση μέ τίς δεσποινιδούλες και τίς Κυριούλες, πού έχει μαζέψει ο Πρόεδρος ο ..... Δημοκράτης. Άμα θέλει να δεί εξουσία, θα πρέπει να γίνει όσο ... Δημοκράτης ήταν ο μεγάλος Πατέρας του, πού, αφού καρατομούσε, έβαζε μετά τον Καραγκιοζόπουλο νά παίξει τα ... όργανα.
    Ο "λαός" εμπιστεύεται ΜΟΝΟ τραμπούκους ηγέτες, τούς δείχνει εμπιστοσύνη. Ο Καραμανλής τόχει καταλάβει αυτό και .... τραμπουκοδείχνει. γι' αυτό πάει μπροστά καβαλλάρης, παρ' όλο πού, από πολιτικές αποφάσεις, χρειάζεται ... μεταρρύθμιση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 7.06

    Αγαπητέ φίλε
    Το Πασοκ του Ανδρέα , είχε παρουσιάσει τον Οκτώβρη του 1981 το πιό ριζοσπαστικό και φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα στην μεταπολιτευτική μας ιστορία .
    Δυστυχώς ο Ανδρέας δεν τόλμισε να το εφαρμόσει όλο .
    Αποσπάσματα του προγράμματος εφάρμοσε.
    Σαν παράδειγμα θα αναφέρω την παραίτηση του Μανώλη Δρετάκη.
    Παραιτήθηκε ο καθηγητής γιατί ο Ανδρέας του κατήργησε ένα ψηφισθέν νομοσχέδιο που δεν άρεσε στους μεγιστάνες του πλούτου....


    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ζητημα ειναι, ποση αλλαγη, αντεχετε εσεις που γκρινιαζετε,γιατι εχω την εντυπωση, οτι αλλα λετε και αλλα αντεχετε.
    Αντεχετε πχ., να κοπει με τα μαχαιρι η δυνατοτητα να καιτε και να χτιζετε;
    Να παιρνετε τα διπλωματα για αυτοκινητο, και τα πτυχια,απο τις φοβερες χωρες, στυλ Κοσσοβου, με το ντενεκε το λαδι, οπως ελεγε η γιαγια μου;
    Και χιλιαδες αλλες πατεντες που σκαρφιζεται ο κωλοελληνας, που φωλιαζει μεσα στους περισσοτερους απο σας.
    Αμα τα αντεχετε ολα αυτα, τοτε το συζηταμε για το Πασοκ και την αναγεννηση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν με ρωτούσε ο κ. Καραμανλής τι να πει στην νεολαία του κόμματός του όταν θα μιλήσει στην Ολυμπία θα του πρότεινα τον παρακάτω δεκάλογο:
    1.Πρώτα να πει ότι το συνέδριο γίνεται στην Ολυμπία για να θυμηθούμε όλοι ότι εκεί κοντά κάηκαν πέρυσι μόνο 70 άνθρωποι και όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο σώθηκαν από το οργανωμένο κράτος αλλά πήραν και από 3000 ευρώ για να αγοράσουν κεριά και να βρουν τον δρόμο προς την κάλπη.
    2.Να πει ότι κανένας αρχαιολογικός χώρος δεν κινδύνευσε και ότι η παρουσία τους εκεί με τα λυγερά κορμιά τους δεν είναι διακοσμητική και δεν έχει ως σκοπό να αντικαταστήσει τα δένδρα του Κρονίου λόφου που όλα σώθηκαν από τα σύστημα πυρόσβεσης.
    3.Να τονίσει ότι το αρχαίο πνεύμα αθάνατο του Ολυμπιακού ύμνου τιμάται πιστά από την Κυβέρνησή του και ότι ο ίδιος ως Υπουργός Πολιτισμού φρόντισε από την αρχή να επιλέξει τον οικογενειακό του φίλο κ. Ζαχόπουλο ως θεματοφύλακα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
    4.Να τους πει πόσο υπερήφανος είναι για την ποιότητα της πολιτικής ζωής της χώρας και για το επανιδρυμένο κράτος. Για την ανυπαρξία σκανδάλου Ζίμενς και για την μη δωροδοκία στελέχους της παράταξης . Να τους πει ότι το πόρισμα Ζορμπά για τα δομημένα ομόλογα είναι ψέμα και ότι τα ταμεία είναι υγιή και χρήματα δεν πήγαν στο κόμμα.
    5.Να τους πει για την σεμνότητα και ταπεινότητα της διακυβέρνησής του για την ανυπαρξία αλαζονείας στην Κυβέρνηση και στα στελέχη της παράταξης. Για ότι κακό υπάρχει σε αυτό τον τόπο ακόμη και μετά από 5 χρόνια φταίει το ΠΑΣΟΚ.
    6.Να τους πει ότι έχει μηδενική ανοχή στη διαφθορά και ότι κανένας δεν διανοείται να επηρεάσει την δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το μαχαίρι φθάνει έως το κόκκαλο και τίποτε δεν κουκουλώνεται.(να κάνει και τις γνωστές κινήσεις των χεριών τώρα που τις έμαθε να μη τις ξεχάσει.)
    7.Να τους πει να είναι εθνικά υπερήφανοι για την αξιοκρατία που επικρατεί στη χώρα σε όλα τα επίπεδα. Να μη ανησυχούν για το μέλλον τους .Αν φωνάζουν στο συνέδριο και αν κολλούν αφίσες στις εκλογές θα έχουν θέση στο Δημόσιο. Μάλιστα οι καλύτεροι αφισοκολλητές θα εκλεγούν στο προεδρείο και θα γίνουν βουλευτές και υπουργοί όπως τόσοι πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ.(εδώ θα τους δείξει με το χέρι όλους που σίγουρα θα κάθονται στη πρώτη σειρά Βουλγαράκης ,Μεϊμαράκης ,Μιχαλολιάκος ,Στυλιανίδης ,Παπαληγούρας κλπ )
    8.Να τονίσει με έμφαση ότι αυτός ο τόπος δεν στερεί την δυνατότητα από κανένα να προκόψει και να φέρει ως παράδειγμα την σύζυγο του Νατάσσα που από βρεφοκόμος μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγινε γιατρός ,πήρε ειδικότητα ,πήρε δοκτορά, έκανε αγροτικό ,και έπιασε δουλειά σε νοσοκομείο με τα μόρια ως εργαζόμενη μητέρα.
    9.Να πει επίσης ότι ακόμη και ως συμβασιούχοι να προσληφθούν, η Κυβέρνησή του έχει εφεύρει την μέθοδο Ζαχόπουλου για να περάσουν στη μονιμότητα.
    10.Τέλος να τους πει ότι η Κυβέρνησή του δεν φροντίζει μόνο για να τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών, αλλά λαμβάνει μέτρα για τα αδύναμα στρώματα .Στο τέλος του Καλοκαιριού θα τοποθετήσει στη πλατεία Συντάγματος ένα τελάρο κεράσια ώστε όσοι δεν μπόρεσαν να αγοράσουν φέτος ,τουλάχιστον να πάνε να τα δουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους από φωτογράφο που θα διατεθεί από τον άξιο Δήμαρχο της παράταξης.
    (genitsaros)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9.27 έχεις απόλυτο δίκιο και δυστυχώς κανείς τους δεν αντέχει οπότε μην περιμένουμε πολλά...δεν αργεί η εποχή που θα γίνουμε οι ουραγοί της ευρώπης αν δεν είμαστε ήδη. Όσο για τον Οικονόμου, πρόκειται για τενεκέ τεραστίων διαστάσεων που αρέσκεται να επιδίδεται σε φανφαρολογίες, ιδίως όταν είναι στην απ' έξω. Τον είδαμε και αυτόν όταν είχε τα γαλόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι δεν είναι όλα μαύρα…

    Φυσικά και προσυπογράφω το σχόλιο του Παντελή Οικονόμου. Μόνο που είναι για λόγια πια. Τώρα πρέπει να είμαστε στις πράξεις.
    Κανένα κομματικό στέλεχος δεν θα είναι πλέον στα ψηφοδέλτια του κινήματος αν έχει εγγραφεί σε αυτό πάνω από 4 φορές είτε εξελεγη είτε όχι.
    Εξαιρούνται μερικά τιμής ενεκε στελέχη που θα μπορούν να είναι κατεξαιρεση πάλι υποψήφιοι μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για 5 φορά. Αν έχει υπάρξει και 5 φορά τότε σε ειδική τελετή απονομή τιμητικού διπλώματος και άντε στο καλό. Το ίδιο να ισχύει σε οποιαδήποτε επίπεδο εκλογών , από την τελευταία τοπική μέχρι στο πολικό Συμβούλιο.

    Προχθές είχαμε Συντονιστική στην κομματική οργάνωση που ανήκω. Εκεί γνωρίσαμε το νέο μέλος της Νομαρχιακής που ήταν υπεύθυνο για την οργάνωση μας. Χάρηκα ένα πιτσιρικά λοιπόν 21 ετών!!!! Τέτοιους χρειαζόμαστε . Αυτοί οι άνθρωποι είναι η λύση του προβλήματος μας. Μακάρι να είχαμε τέτοιους πολλούς καταρτισμένους και με άνεση και καλός χρήστης του λόγου αντιμετώπισε επιτυχώς τους περισσότερους που είχαν την ηλικία του πατέρα του. Έφυγα αισιόδοξος. Υπάρχει λύση… την έζησα απόψε. Το άρθρο του Οικονόμου που έδωσε αφορμή να την καταγράψω.…


    Με εκτίμηση

    babis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σωστος ο παντελής αλλά οποιος κάνει τέτοιες προτάσεις καταλήγει -λέω-συνήθως,λέγοντας ότι αυτός κανει την αρχή και ελπίζει να τον ακολοθυήσουν και άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντί ο Οικονόμου να σπαταλά ηλεκτρονικό μελάνι καλύτερα να επιχειρούσε τη δική του εθελούσια έξοδο και να γράψει τα απομνημονεύματά του για τη μεγαλειώδη του παρουσία στην πολιτική ζωή του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για γελια ειναι στο ΠΑΣΟΚ

    Ειναι τοσο πολυ δραματικη η κατασταση που ειναι να γελας πραγματικα.
    Ηλυση στο προβλημα του πασοκ κατα την γνωμη μοθ ειναι απλη.
    1)ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΛΩΝ ΕΝΟΟ ΑΠΑΝΤΕΣ.οτι ειχαν να δωσουν το εδωσαν.
    2) προβολη μονο αξιων και μορφωμενων στελεχων που να εχουν την δυνατοτητα να παραγουν εργο αλλα και να εχουν το ηθος να αγωνιστουν για την πατριδα.
    3) Αλλαγη στο προγραμμα του πασοκ με ανθρωποκεντρικη κατευθυνση, και εφαρμογη κοινωνικων μετρων να ανακουφιστει ο κοσμος.¨Λεφτα υπαρχουν. Σπαταλη και κακη διαχειρηση ειναι το προβλημα.
    αυτα τα 2 μετρα αν εφαρμοσει μονο εχει αρκετες πιθανοτητες να ανακαμψει. Αλοιως ετοιμαστητε για μνημοσυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΡΕΣ ΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΡΤΕ ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ
    ΑΝΤΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΤΕΡΤΙΜΠΙΑ ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

    ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!
    ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΣΜΟΝΙΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προφανώς ο κ. Οικονόμου συμπεριλεμβάνει και τον εαυτό του στους οικειοθελώς αποχωρήσαντες αλλιώς μάλλον μας δουλεύει...
    Και ποιοι βάζουν τα κριτήρια ποιοι πρέπει να αποχωρήσουν και ποιοι όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ,

    Σύντροφε Παντελή.

    Αν και δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος πιά. Ετσι κι αλλοιώς,
    οι εξελήξεις τρέχουν. Πολλά από όσα αναφέρεις, στο κείμενο, επιβεβαιώνονται πλέον στην πράξη.

    pasokobatman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ θα πρότεινα (δυστυχώς) εθελουσία έξοδο του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική ζωή της χώρας με την ελπίδα ότι αυτό θα αποτελέσει αφετηρία για ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς και ότι η Ελλάδα δε θα αφεθεί έρμαιο στις διαθέσεις της δεξιάς.

    Πέρα από το Γιωργάκη (ο οποίος, ε, αρχηγός κόμματος είναι, κάτι πρέπει να πει) και τα μεγαλοστελέχη (που φυσικά δε θέλουν να ξεμείνουν πολιτικοί άνευ στέγης ούτε να ξαναρχίσουν απ' το μηδέν) οποιοσδήποτε άλλος πιστέυει και ελπίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει λύσεις είναι ή μακριά νυχτωμένος ή απλώς ανυπομονεί να ξαναποκτήσει το μερίδιό του στην εξουσία και τη διαπλοκή.

    Έχουμε πιάσει πάτο ως χώρα. Θα ξεκουνήσουμε ποτέ άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση