GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες προσλήψεις και ...κράτος!

. Νέες προσλήψεις, μειώνεται η ανεργία αλλά ...δεν μειώνεται το κράτος. Γ. Καρβουνιάρης

.

Νέες προσλήψεις, μειώνεται η ανεργία αλλά ...δεν μειώνεται το κράτος.
Γ. Καρβουνιάρης

9 σχόλια

  1. κάθε βδομάδα τόσες είναι από το 2.000 και μετά σε 3- 4 εφημερίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΕ το ΑΣΕΠ η νεοδημοκρατική εξουσία της «σεμνότητας και της ταπεινότητας» και χωρίς κανέναν ενδοιασμό έκανε εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο από τον Μάρτιο του 2004 ώς τον Ιούνιο του 2008.

    ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ, δυστυχώς, το φαύλο καθεστώς του κομματικού ρουσφετιού με τους διορισμούς από το παράθυρο, ένα καθεστώς που σαρώνει την αξιοκρατία και καταργεί τις αντικειμενικές διαδικασίες για την Κλήρωση θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.

    ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ αγώνας για να θεσμοθετηθούν αντικειμενικές διαδικασίες και να ανατεθεί το έργο τήρησής τους στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο λειτούργησε ως φραγμός στο κομματικό ρουσφέτι.

    ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, με τους συμβασιούχους και τους εποχικούς συνεχίζεται από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με αθρόες προσλήψεις, όπως προκύπτει από στοιχεία, τα οποία μέσω της Βουλής έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και τα επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση.

    ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ τα στοιχεία, ότι στη διάρκεια της νεοδημοκρατικής εξουσίας, των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, εγκρίθηκαν 671.016 προσλήψεις, από τις οποίες μόνον οι 120.973 αφορούσαν μόνιμο-αορίστου χρόνου προσωπικό και έγιναν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, δηλαδή με αντικειμενικά κριτήρια.

    ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ έχουν γίνει οι περισσότερες από τις 387.911 προσλήψεις (ορισμένου χρόνου συμβασιούχοι 126.246 και εποχικοί 261.665). Οι αριθμοί δείχνουν το μέγεθος της αυθαιρεσίας, αλλά και της αδικίας, η οποία γίνεται σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων νέων, οι οποίοι δεν έχουν «γαλάζια» ταυτότητα ή δεν θέλουν να υποστούν την ταπείνωση του κομματικού ρουσφετιού.

    ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, βεβαίως, για τη φαυλότητα του ρουσφετιού οι διορισθέντες, οι οποίοι έψαχναν σε μέρες μεγάλης ανεργίας να βρουν μια δουλειά και την αναζήτησαν με ένα «μέσον» με κάποιον πλάγιο τρόπο. Την πολιτική, ηθική και κοινωνική ευθύνη του εκμαυλισμού την έχει η γαλάζια κυβέρνηση του ρουσφετιού, που άλλο πρόσωπο έκρυβε κάτω από τη σημαία της «σεμνότητας και της ταπεινότητας» και πίσω από τις διακηρύξεις για αξιοκρατία και επανίδρυση του κράτους. Πέτυχε όχι την επανίδρυση, αλλά την παλινόρθωση του γαλάζιου δεξιού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσοχή !

    Κοντεύουμε να αποκτήσουμε περισσότερους Δημόσιους Υπαλλήλους από το σύνολο των πολιτών της χώρας.

    Όμως συμφέρει να γίνεις Δημόσιος Υπάλληλος, γιατί:

    1. Μπαίνεις εύκολα (με ένα ρουσφέτι)και χωρίς προσόντα

    2. Παίρνεις τα ίδια με ένα πρωτοδιορισμένο μορφωμένο ιδιωτικό υπάλληλο χωρίς το ρίσκο της απόλυσης αύριο το πρωί

    3. δεν δουλεύεις

    4. έχεις γραφείο και τηλέφωνο ώστε να μπορείς να κινείς δική σου δουλειά

    5. Αν επιδιώξεις μπορείς να έχεις τυχερά και να γίνεις πλούσιος χωρίς να ρισκάρεις τα κεφάλαιά σου.

    Άντε παιδιά τώρα είμαστε περίπου 1.100.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι.

    Αν υπολογίσεις τα 3,5 εκατομύρια συνταξιούχους, τα παιδιά και αυτούς που αν και είναι ηλικιωμένοι, όμως δεν δικαιούνται σύνταξη, τότε μένουν περίπου άλλοι 2,5 εκατομύρια εργαζόμενοι σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι ή αυτοαπασχολούμενοι.

    Αν γίνουν και αυτοί Δημ.Υπαλλ. τότε θα είμαστε ένα 100% ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ κράτος.

    Τότε άξια θα μπορούμε να άλλάξουμε όνομα και να γίνουμε επιτέλους ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. RE PAIDIA TI SAXLAMARES KAI FOYMARA GRAFEI H APOGEYMATINH EFHMERIDA (ENA 8EOS NA THN KANEI EFHMERIDA.)

    EPI KATHIMERINHS BASIS EXEI SXEDON 10000 PROSLHPSEIS STO DHMOSIO.

    LOIPON
    10000 X 365 HMERES MAS KANOYN
    3.560.000

    DEN EXOYME ANERGIA REEEEEEEEEEEEE.

    NA KANOYME EISAGOGH KAI APO PAKISAN NA SYMPLIROSOUME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Απογευματινή πάντα το γράφει αυτό. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν κάποιες θέσεις τις αθροίζει στο σύνολο...πχ οι 1000 θέσεις στο υπουργείο οικονομίας αναμένονται να προκυρηχθούν 2 χρόνια και πλέον...η εφημερίδα εδώ και δύο χρόνια τις προσθέτει κανονικά κάθε βδομάδα στο άθροισμα!! Και μέσα γράφει "αναμένονται...πολύ σύντομα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Σ'ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΕΡΣΙΕΣ. ΓΙΑ 10 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...κι ενα πολύ σύντομο ανέκδοτο: "AΣΕΠ"...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλο για προσλήψεις διαβάζω. Έχει ποτέ κανείς ερευνήσει να ιδεί, εάν όλοι αυτοί προσλαμβάνονται τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε μεγάλε γιατί δεν τα δημοσιεύεις όλα ?????? Συντάκτης της Απογευματινής είσαι ??? Δεν ήταν τίποτα το υβριστικό. Απλά έχει διορίσει όλη την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση