GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες...‏

.. Από το makelio . Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς, το Πεκίνο θα κάνει τους πιο ακριβούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία, με το ...

..
Από το makelio
.

Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς, το Πεκίνο θα κάνει τους πιο ακριβούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία, με το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων να έχει διατεθεί σε έργα πρασίνου, επιχειρώντας έτσι να διασκεδαστούν και οι εντυπώσεις από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα του Πεκίνου.
Ο λογαριασμός; Πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, τουλάχιστον 20 φορές το κόστος των Ολυμπιακών της Ατλάντα, πριν από 12 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοργάνωση της Αθήνας κόστισε 16 δισ. δολάρια, του Σίδνεϋ 1,5 και της Ατλάντα 1,7. Τα 40 δισ. δολάρια των Αγώνων είναι τέσσερις φορές τα 9,7 δις των δαπανών της κινεζικής κυβέρνησης για την Υγεία και σχεδόν τρεις φορές όσο τα 15,7 δις των δαπανών για την Παιδεία.
--------------------

9 σχόλια

  1. Tην Κινα μην την κλαις Κλαψε για την χωρα σου που σε 20 Χρονια δεν θα υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να ξοδευει η Κίνα τόσα λεφτά το καταλαβαίνω, υπερδύναμη είναι. Αλλά εμείς γιατί γαμώ τη σύφιλη ξοδέψαμε 16 δις τη στιγμή που οι άλλοι ξοδέψανε μόλις 1,5; Για να τα τρώνε οι πονηροί από το μαλάκα τον έλληνα που τρώει το κουτόχορτο με το τσουβάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 9 δις ήτανε. Καλύετρα να ελέγχετε κάτι πριν το δημοσιεύσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πιο ακριβοί αλλά και οι πιο καθαροί καθαροί ολυμπιακοί αγώνες . Τώρα που αποκλείστηκαν όλοι οι ντοπαρισμένοι αθλητές ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΙ ΧΙ ΧΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιό αρχαίο πνεύμα αθάνατο;
    Αυτό που κυριαρχεί τώρα είναι:
    Η εμπορευματοποίηση των αγώνων.
    Το συστηματικό ντοπάρισμα αθλητών με αποτέλεσμα τα αφύσικα ρεκόρ.
    Τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στα ολυμπιακά έργα απο την εντατικοποίηση της εργασίας.
    Τα τεράστια κέρδη των εταιριών που εμπλέκονται στους αγώνες.
    Οι περιβαλλοντικές και πολεοδομικές συνέπειες.
    Η κρατική τρομοκρατία - περιστολή ατομικών ελευθερίων.
    Οσο για τον εθελοντισμό,(μια ακόμα τεράστια απάτη) με τεράστια εξοικονόμηση
    χρήματος και αντάλλαγμα…μια αναμνηστική πλακέτα!
    Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη μας.
    Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο»;
    Από την περήφανη Αθήνα του 2004 το μόνο που απέμεινε είναι τα πανάκριβα Ολυμπιακά έργα-σκουπιδότοποι του 2008..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να δείτε πόσο ντοπέ ήταν οι έλληνεσ το 2004. Φέτος δεν βλέπω μετάλλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝΕ .

    ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ?

    ΣΟΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει εδώ και πολλά χρόνια "πλάτες" στους χουντοβασιλικούς.
    Μου θυμίζει τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ που κάνει στον Συνασπισμό !
    Τελικά η γελοιότητα είναι μέρος του πολιτισμού μας και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική εφόσον γελοίοι είναι αυτοί που κυβερνούν την πολύπαθη Ελλάδα μας εδώ και χρόνια.
    Ασφαλώς φταίει και ο κόσμος που κάθεται και χολοσκάει με τους μεν και τους δε .
    Αδέλφια Έλληνες , ΜΑΛΑΚΕΣ είναι και χεσμένους σας έχουν.
    Μην ασχολείστε με την πολιτική γιατί το πολύ σκατό στα μούτρα τους έχει ξεραθεί , έχει αποτετανωθεί και τους έχει μεταμορφώσει σε Καραγιόζηδες.
    ....Για τους πολιτικούς μιλάω. Ελπίζω να το καταλάβατε.

    Σε ότι αφορά τώρα την τελετή έναρξης , η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ήταν κακόγουστη και αποθεωτικά KITS ,θύμιζε δε περισσότερο μια τελετή για "άρτον και θέαμα" προς τους δύσμοιρους κινέζους σε συνδυασμό να δούμε και εμείς με τη σειρά μας το "θαύμα" της μεταΜαοϊκής Κίνας αλλά πάντα κομμουνιστικής που δεν σέβεται ανθρώπινα δικαιώματα , που σχοινοβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί για να μπορέσει η ηγεσία της να χειραγωγήσει το 1500000 διςεκατομμύριο πληθυσμό της και καλύπτοντας μεθοδικά τα αυτονομιστικά προβλήματα που έχει.

    Έμοιαζε περισσότερο με μια τελετή του κομμουνιστικού κόμματος παρά για τελετή Ολυμπιακών αγώνων με καρναβαλιστικά ρούχα και χιλιάδες κινέζους εθελοντές που εις το όνομα του σύγχρονου Ολυμπιακού ιδεώδους και με βάση την ποσότητα των ανθρώπων και των μέσων,αγνόησαν ότι το πραγματικό Ολυμπιακό ιδεώδες ήταν αυτό έτσι όπως ΜΟΝΟ στην ΑΘΗΝΑ εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης με ποιητικό τρόπο και με κύριο άξονα το ρητό "Παν μέτρον Άριστον".
    Γι αυτό η τελετή έναρξης της Αθήνας ήταν μίλια καλύτερη από αυτήν του Πεκίνου έτσι όπως αρμόζει άλλωστε στην Ελλάδα , που είναι η ιδιοκτήτρια της Παγκόσμιας Φλόγας και της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της ανθρωπότητας.
    Στην Ελλάδα ξεκίνησαν όλες οι επιστήμες , στην Ελλάδα οφείλεται ο σύγχρονος πολιτισμός και στην Ελλάδα εφαρμόζεται το ρητό "ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ" .
    Με βάση αυτό υπάρχει η αρμονία μεταξύ φύσης και ανθρώπου , μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας ,μεταξύ ανθρώπου και ανθρώπου , μεταξύ ζώων και ανθρώπων , μεταξύ ζώων και ζώων ,μεταξύ φύσης και φύσης ,μεταξύ όλων των επιστητών και μη επιστητών καταστάσεων του σύμπαντος.

    Η KITS Έκδοση κάθε Ολυμπιάδας εκτός αυτής των Αθηνών του 1896 και του 2004 είναι κάτι λυπηρό αλλά επειδή Εμείς είμαστε οι θεματοφύλακες της παγκόσμιας πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς έχουμε υποχρέωση να δίνουμε τη φλόγα παντού και αυτό μας κάνει ακόμα περισσότερο Διαφορετικούς και Διαφοροποιημένους από τους υπόλοιπους λαούς αυτού του Πλανήτη.

    Ο Θεός ως η ύψιστή και υπέρτατη οντότητα , ο Θεός ως ο δημιουργός του σύμπαντος και όλων των στοιχείων που το απαρτίζουν είμαι σίγουρος ότι ασφαλώς θα γελάει με τις ΠΛΑΣΤΕΣ εκφάνσεις της ίδιας της ζωής και του νοήματος της που κληροδότησε στους ΕΛΛΗΝΕΣ μέσω της θρησκείας μας , μέσω της φώτισης των αρχαίων μας προγόνων και μέσω αυτής της πανέμορφης και φωτεινής χώρας που ζούμε και που λέγεται ΕΛΛΑΣ.

    Είναι λυπηρό που δεν γνωρίζουμε την δύναμη που έχουμε !

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_03/08/2008_280039
    Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά και η Ελλάδα δεν έχει κάνει «ταμείο» για το συνολικό κόστος και το όφελος (βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο) από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004. Επισήμως, το κόστος ανήλθε σε 11,2 δισ. ευρώ, αν και υπουργοί σε δηλώσεις τους μετά τους Αγώνες ανέφεραν διάφορα ποσά, αρκετά πιο υψηλά που κυμαίνονται μεταξύ 13 και 19 δισ. ευρώ... Το αντίστοιχο κόστος για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο θα φτάσει τα 42 δισ. δολ., που αντιστοιχεί στο 1%, περίπου του ΑΕΠ της Κίνας. Το ποσοστό αυτό για την Ελλάδα ήταν μεγαλύτερο του 4-5%.>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση