GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμφιβόλου γνησιότητας τα χρυσόβουλα...

. Από το www.kentri.gr . . Επί δύο και πλέον μήνες που το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου περιδινίζει την κυβέρνηση και δοκιμάζει σκληρά τη ...

.
Από το www.kentri.gr
. .
Επί δύο και πλέον μήνες που το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου περιδινίζει την κυβέρνηση και δοκιμάζει σκληρά τη δικαιοσύνη. Η Μονή, επικαλούμενη, ως τίτλους κυριότητας χρυσόβουλα και σιγίλια, διεκδικεί εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων και μάλιστα κοινόχρηστες και επιτυγχάνει την ανταλλαγή τους με φιλέτα γης και αστικά ακίνητα του δημοσίου.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι οι υπουργοί που υπέγραψαν τις ανταλλαγές δημόσιας περιουσίας πολλαπλάσιας αξίας με μια λίμνη επί της οποίας δεν μπορεί να υπάρχει κυριότητα, έχουν διαπράξει το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.
Με δεδομένο αυτό, η εξεταστική επιτροπή είναι άνευ ουσίας. Η σύστασή της ήταν απλά ένας επικοινωνιακός ελιγμός της κυβέρνησης ώστε να κερδίσει χρόνο και με την πλειοψηφία που διαθέτει να εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα.
Στο διάστημα αυτό έχουν ακουστεί πλείστα όσα εκτός από το θεμελιώδες που δεν είναι άλλο από την γνησιότητα των τίτλων κυριότητας.
Αυτό που πρώτα από όλα πρέπει να απαντηθεί είναι το ερώτημα. Ποιος βεβαιώνει ότι τα χρυσόβουλα και τα σιγίλια, που επικαλείται η Μονή Βατοπεδίου, αλλά και άλλα μοναστήρια είναι γνήσια και δεν είναι κατασκευασμένα;

Σύμφωνα με εγκυρότατους νομικούς κύκλους:
Α) Δεν υπάρχουν έγκυρα πρωτότυπα κείμενα, τα οποία η Μονή επικαλείται ως τίτλους κυριότητάς της επί της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων. Κακώς μέχρι σήμερα οι σχετικές γνωμοδοτήσεις και οι υπουργικές αποφάσεις θεωρούν δεδομένη την ύπαρξη και τη γνησιότητα τέτοιων γραπτών τίτλων κυριότητας (χρυσόβουλα, σιγίλια κ.λπ.)Τα αντίγραφα τέτοιων εγγράφων, που μονίμως επικαλείται η Μονή ως τίτλους, ούτε επικυρωμένα είναι, ούτε κανείς γνωρίζει το χρόνο κατασκευής τους και το χρόνο της πρώτης εμφάνισης και κατοχής τους.
Β) Ως προς το καινοφανές της μη έκδοσης αποφάσεως. Δεν υπάρχει διάταξη στην ισχύουσα Πολιτική Δικονομία ή σε οποιοδήποτε άλλο νομοθετικό κείμενο, που να προβλέπει τέτοιο σχήμα περαίωσης δίκης και μη έκδοσης απόφασης επί της αγωγής της Μονής που συζητήθηκε στις 5/11/03 ενώπιον του Πρωτοδικείου Ροδόπης. Η όλη διαδικασία (γνωμοδότηση, υπουργική απόφαση, από κοινού δήλωση περί μη έκδοσης απόφασης) δεν στηρίζεται πουθενά.
Γ) Ουδείς μέχρι σήμερα έθιξε τις προβλέψεις του 10/5/1924 Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους που κυρώθηκε με το από 10/16.9.1936 νομοθετικό διάταγμα, κατά τις οποίες, σε κάθε περίπτωση «πάσα η ακίνητος περιουσία των Ιερών Μονών είναι αναπαλλοτρίωτος».
-------------

17 σχόλια

  1. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

    ΣΚΙΩΔΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Ο ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΜΕ ΧΑΒΑΝΕΖΙΚΟ ΜΑΓΙΩ, ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ, ΣΚΑΡΠΙΝΙΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΙΑ ΤΡΙΑΙΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. ΣΤΟ ΔΕ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΕΝΑ ΨΑΘΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΕ ΦΤΕΡΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΡΓΑΛΑΕΙ ΤΗΝ @ΠΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ.
    ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΜΟΙΡΑΡΑΚΗ ΧΑΣΑΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ.

    Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AS KANOUME THN YPO8ESH ERGASIAS POU TA PANIKOBLHTA PASOKIA ME PANIKO KRAZOUN:

    O BALLIANATOS EINAI DAKTYLOS ALLWN!!


    KAI AN ETSI EINAI TO PRGAMA TI MAS LEI AUTO GIA THN KRISH TOU GIWRGAKH ??????

    AN O AN8RWPOPS EINAI ANIKANOS NA DIALE3EI TOUS AN8RWPOUS TOU?? AN KANEI TETOIA AUTOKTONIKA LA8H PWS EMEIS MPOROUME NA TOU EMPISTEUTOUME THN ELLADA!

    POTE POTE POTE!

    O AN8RWPOS EINAI APLA ANIKANOS!!!!


    KAI TO XEIROTERO...

    DEN TO EXEI PAREI PREFA !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΣΙΓΙΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΩΣ ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...

    ΕΑΝ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΔΩ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΙΓΙΛΙΩΝ,ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ,ΚΛΠ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΧΑΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ...

    Μάρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα δισεκατομμύρια που πλήρωσε το δημόσιο στη Μονή Μεγίστης Λαύρας για τη Σκύρο, πάνω σε τι συμβόλαια στηρίχτηκε σαν αυτά που δεν θέλει να ελέγξει η Διευθ. Δικ. Λειτ. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html

    αλλά ούτε και ο Παπαγεωργίου έλεγξε, τότε, πριν την αγωγή για λογαριασμό πελάτη καταπατητή, αλλά ούτε ο Καρβέλης, πρόσφατα, πριν την κύρια παρέμβαση ανταίτηση καταπατητών ΚΑΙ κατά ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΡΟΥ? γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιούν ένα μετανάστη καταντώντας τον θύμα για να πατήσουν πάνω του, σαν σε πτώμα, για να νομιμοποιήσουν διαχρονικά μεταφερόμενα όρια πλασματικών συμβολαίων, και ταυτόχρονα ο δήμος δια του δικηγόρο του να κάνουν πλάτες και την πάπια σε άνομα συμφέροντα προσπορισμού περιουσιακού οφέλους, εις βάρος και δημόσιας περιουσίας, υπέρ καταπατητή βλάπτοντας το ίδιο το δημόσιο τον δήμο, άλλον ή τρίτο άτομο με σκοπό υλικής ζημίας.

    Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τη Σκύρο.

    Και οι συνταγματολόγοι τι κάνουν ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΚΟΙΝΩΝ του Οθωμανικού διοικητικού ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ παραμένουν.

    Την 25 Μαρτίου το 2009 πια απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό θα γιορτάζουν από την εξέδρα στη Σκύρο???

    Κατά τ' άλλα
    (...! Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις, αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών".)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανοιχτή Επιστολή προς όποιον νομίζει ότι κυβερνά αυτήν την Ελλάδα, και προς όποιον Λειτουργό μπορεί και έχει την ανθρωπιά και την δύναμη να επέμβει.

    Το άκουσα και ΕΦΡΙΞΑ εξ αιτίας της ωμότητας που περιείχε, από έναν τραπεζίτη στον Αντένα στις βραδινές ειδήσεις με τον κύριο Ευαγγελάτο χθες βράδυ Πέμπτη 6/10/2008 σίγουρα, και προχθές αν δεν κάνω λάθος, από έναν άλλον τραπεζίτη πάλι στον Ευαγγελάτο στις βραδυνές ειδήσεις, πάντως το άκουσα.
    Ότι τα επιτόκια στην χώρα μας είναι υψηλά και θα συνεχίσουν να είναι και να ανεβαίνουν, γιατί;
    Γιατί υπάρχουν πολλοί κακοπληρωτές, τουλάχιστον αυτήν την δικαιολογία προβάλουν οι τραπεζίτες, και όσα δεν πληρώνουν αυτοί πρέπει να τα πληρώσει κάποιος άλλος, και στην προκειμένη περίπτωση ο άλλος είναι όποιος είναι ο καλοπληρωτής μέσω της αύξησης των επιτοκίων ή της διατήρησης τους ψηλά !!!!!!
    Σε εκείνου την πλάτη οι τραπεζίτες φορτώνουν και θα συνεχίσουν να φορτώνουν όσα δεν μπορούν να εισπράξουν από τους κακοπληρωτές, εκτός και αν παρέμβει το κράτος και πληρώσει όσα οι κακοπληρωτές δεν πληρώνουν;
    Αυτό μάλλον οι καλοί τραπεζίτες το άφησαν να εννοηθεί ….
    Και ότι οι τράπεζες σε καμιά περίπτωση δεν θα καλύψουν αυτές τις κακοπληρωμές από τα κέρδη τους που ομολογουμένως είναι μυθικά.
    Δηλαδή, τόσα χρόνια που αυτοί με τους μηχανισμούς τους, την παραπλανητική διαφήμιση, και την λογική να εγκλωβίσουν όσους μπορούσαν περισσότερους στα γρανάζια τους, ευυπολήπτους οικονομικά ή όχι, επειδή αυτοί έχουν τους μηχανισμούς, τους δικηγόρους, τις επιρροές εκεί που πρέπει, να εισπράξουν τα οφειλόμενα, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, έδιναν πιστωτικές κάρτες και παντός είδους δάνεια αφειδώς, σε όποιον ήθελε, και ότι ήθελε, είχε δεν είχε να πληρώσει, και ο Θεός βοηθός.
    Ειδικά τις πιστωτικές κάρτες παραβαίνοντας και τους δικούς τους κανονισμούς, και τον νόμο, τις έδιναν αφειδώς, προφανώς υπολογίζοντας και σε κάποιο ακίνητο που μπορεί να είχε ο κάτοχος ή ο δανειολήπτης.
    Αυτήν λοιπόν την αθλιοτάτη κουτοπονηριά οι τραπεζίτες την ονόμασαν επιχειρηματικό κίνδυνο, με μια διαφορά, αν δεν πάει τίποτα στραβά μα τις πληρωμές από τους πελάτες οι τράπεζες είναι κερδισμένες.
    Αν όμως κάποιοι δανειολήπτες ή κάτοχοι καρτών δεν μπορούν να πληρώσουν τότε και πάλι οι τραπεζίτες δεν ανησυχούν, διότι μέσω των καλοπληρωτών και του μηχανισμού των επιτοκίων ανεβάζοντας τα θα ρεφάρουν την χασούρα, έτσι στην περίπτωση αυτή κερδισμένοι πάλι αυτοί οι τραπεζίτες και χαμένοι όσοι πληρώνουν τακτικά είτε γιατί μπορούν, είτε γιατί κάνουν το σκατό τους παξιμάδι και το τρώνε, για να μπορούν να πληρώνουν την δόση του δανείου.
    ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, Ο ΤΥΠΟΣ, Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ,,,,ΗΞΕΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΜΠΑΜΠΟΥΡΑ,ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΕΠΙΑΝΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΟΝ ΕΔΕΝΑ ΜΕ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΑ ΤΟΝ ΓΥΡΙΖΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ.ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΜΠΑΜΠΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ,ΟΥΤΕ ΛΙΜΝΕΣ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ .ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΠΩΣ ΤΑ ΛΕΝΕ,ΔΗΛΑΔΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΩ ΑΝΤΙΛΗ ΠΤΟΣ ΜΕ ΔΑΥΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Ο ΕΦΡΑΙΜΗΣ.ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΕΘΕΡΑ ΧΡΥΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΒΟΥΛΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΑ.ΡΕ ΠΟΝΗΡΕ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ ΑΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΗΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Μάρκο, μόνα τους σου έρχονται ή σφίγγεσαι να τα σκεφτείς αυτά??

    Δηλαδή δεν υπάρχει συνθήκες των Σεβρών και της Λωζάννης, δεν υπάρχει συνθήκη με τους Ιταλούς, δεν υπάρχουν όλα τα προηγούμενα που συγκρότησαν το ελληνικό κράτος, δεν υπήρξε συμφωνία των τριών δυνάμεων για ίδρυση (νεο)ελληνικού κράτους, τα σιγίλια είναι που μας δίνουν κρατική υπόσταση???

    Τι άλλο θα γράψουν τα παπαγαλάκια των παπάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα χρυσόβουλα είναι χρυσόβουλα.
    Που σημαίνει καθαρός τίτλος ιδιοκτησίας.

    Όποιος λέει το αντίθετο αμφισβητεί
    τον υπάρχοντα νομικό πολιτισμό.

    Ούτε τα απλά δεν ξεκαθαρίζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ta elege to greece salonika alla poios to akouge..



    http://greece-salonika.blogspot.com/2008/09/blog-post_8878.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:02 πμ

    Εννοείς το "νομικό πολιτισμό" των λαμόγιων και των παπάδων; Σωστός βρε! Είπε και κάποιος προηγούμενα ότι ξεχύθηκαν στη μπλογκόσφαιρα τα παπαγαλάκια των μοναστηριών για να υπερασπιστούν τα κλεμμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OMIΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ ,ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΑΛΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥ.ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΛΑΒΩΝΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΕΦΗΡΜΟΖΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΑΚΟΥΣ,ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΝ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ,ΑΥΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΟΜΙΜΗΣ Η ΒΙΑΙΗΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΙΤΙΖΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ. ΈΑΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα χρυσοβουλα των βυζαντινων αυτοκρατορων και τα φιρμανια των τουρκων σουλτανων ισχυαν εκει που μποροuσαν να εφαρμοστούν. Με την καταλυση της βυζαντινης αυτοκρατοριας οπως και με τη διαλυση τοu οθομανικοu κρατοuς ποια εξοuσια μπορουσε να επιβαλλει την εφαρμογη τοuς; Το οτι η εκκλησιαστικη περιουσια προστατευτηκε απο τους τοuρκους και τα χρυσοβουλα της εκκλησιας εγιναν αποδεκτα απο αυτους δειχνει τις καλες σχεσεις χριστιανικου ιερατειου και τουρκικων αρχων. Γιατι ομως το ελληνικο κρατος που δημιοuργηθηκε υστερα απο εξεγερση εναντια στους τοuρκους κατακτητες να αποδεχεται τις ευεργεσιες των τουρκων σουλτανων απεναντι στους χριστιανους δοσιλογους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι χρυσόβουλα και πράσινα άλογα. Δεν τα πιστεύω. Έχει καταρχήν εξεταστεί η γνησιότητα τους. Αλλά και πέραν της γνησιότητας, πως είναι δυνατόν να ισχύουν βυζαντινά χρυσόβουλα αφού εν τω μεταξύ ακολούθησαν δυο κρατικές οντότητες (Η Οθωμανική αυτοκρατορία και το Ελληνικό κράτος)
    Και πως προέκυψαν τα τελευταία χρόνια οι διεκδικήσεις με τα χρυσόβουλα, τόσα χρόνια από το 1912 που απελευθερώθηκε η Χαλκιδική οι καλόγεροι κοιμότανε; Φαίνεται τους ξύπνησε ο Εφραίμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΞΕΡΟΛΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ??ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα χρυσόβουλα είναι νόμιμοι τίτλοι.
    Άλλο αν μας αρέσει ή όχι.

    Το λέει η νομική πρακτική αλλιώς
    τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

    Κι εμένα μου αρέσει να πάρω την περιουσία
    πχ του Νιάρχου, αλλά δεν μπορώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΤΩΝ 6.27 ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ,ΚΤΗΘΕΙΣΑ ΝΟΜΙΜΩΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?. ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ? ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση