GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι τελευταίοι των Μοϊκανών και η αλήθεια... . Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης .. Τ ο 1959-60 είχαμε στην Βόρεια Ελλάδα τις κινητοποιήσεις τω...

Οι τελευταίοι των Μοϊκανών και η αλήθεια...

.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

..

Το 1959-60 είχαμε στην Βόρεια Ελλάδα τις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών. Το αίτημά τους ήταν η εξασφάλιση «τιμής ασφαλείας», μιας κατώτερης δηλαδή τιμής που θα εξασφάλιζε ένα ελάχιστο κέρδος. Ο λόγος; Κάθε χρόνο πριν το Πάσχα, οι εκπρόσωποι των πέντε εταιρειών εμπορίας καπνού επισκεπτόταν τα χωριά των καπνοπαραγωγών, αγόραζαν σε κάθε χωριό τις σοδιές 4-5 ατόμων στην τιμή των 65 δρχ την Οκά περίπου και έφευγαν. Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, τα «ντεφτέρια» στον μπακάλη, και όχι μόνο, είχαν ξεπεράσει την αξία των προς πώληση καπνών. Οι αγρότες που δεν είχαν πουλήσει τα καπνά κινδύνευαν να κάνουν Πάσχα μόνο με κόκκινα αυγά. Ετρεχαν λοιπόν στους μεσάζοντες και τους εκλιπαρούσαν να πάρουν όσο-όσο τα καπνά τους. Ετσι το 80-90% των καπνοπαραγωγών πουλούσε τα καπνά στην τιμή των 25 και 30 δραχμών. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή (ΕΡΕ), αρνιόταν πεισματικά να πάρει θέση, λέγοντας ότι δεν επεμβαίνει στην «ελεύθερη» αγορά.

Οσοι ήμασταν τότε παιδιά, θυμόμαστε με φρίκη την πίκρα και την απόγνωση των γονιών μας τις μέρες του Πάσχα. Μέχρι τα μέσα του 60, οι περισσότεροι νέοι, κυρίως των χωριών των καπνοπαραγωγών, πήραν το δρόμο για τις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου. Στα γραφεία της γερμανικής επιτροπής ελέγχου στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά, ουρές νέων, κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, εξεταζόταν από γερμανούς γιατρούς ολόγυμνοι, σαν ζώα, ακόμη και στα δόντια. Επιλεγόταν οι πιο υγιείς και δυνατοί. Η μαζική έξοδος ερήμωσε την ελληνική επαρχία αλλά ήταν μια διέξοδος για τους νέους που διψούσαν για δουλειά που θα τους επέτρεπε να ζουν σαν άνθρωποι.

Το βασικό αίτημα εκείνης της εποχής εξακολουθεί να αποτελεί μέχρι σήμερα ένα ανεκπλήρωτο όνειρο. Μπορεί κατά την εποχή των επιδοτήσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής να ξεχάστηκε, διότι οι γεωργοί πέρασαν μια εποχή σχετικά καλή, σήμερα όμως το πρόβλημα έχει γίνει πιο έντονο από τότε. Οι αγρότες δεν έχουν απλώς «ντεφτέρια» στον μπακάλη που γνωρίζουν αλλά χρέη, πολλά χρέη σε τράπεζες και προμηθευτές και το χειρότερο, σήμερα δεν υπάρχει ούτε η διέξοδος της φάμπρικας της Γερμανίας. Με μαθηματική ακρίβεια, οι αγρότες μας οδηγούνται στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική απορροφούσε ένα μεγάλο μερίδιο του κοινοτικού προϋπολογισμού, το οποίο όμως διαρκώς μειώνεται. Από το 80% το 1965, πέσαμε στο 65% το 1984, στο 34% σήμερα για να πάει στο 32% μετά το 2013. Τον περασμένο Νοέμβριο, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συμφώνησαν στην μείωση κατά 10% των γεωργικών επιδοτήσεων και στη γενική αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής. Αν σκεφτεί κανείς, ότι σύμφωνα με την Eurostat του 2006, η χώρα μας είναι η χώρα της ΕΕ με την μεγαλύτερη συνεισφορά της γεωργίας στο ΑΕΠ, ( 4,7 για την Ελλάδα, 2,8 για την Ισπανία, 1,2 για τη Δανία, 1,9 για την Ιταλία και 1,3 για τα 25 κράτη μέλη) τότε μπορεί να καταλάβει κανείς τι σημαίνει αυτό μακροπρόθεσμα για την οικονομία μας και για τους αγρότες μας.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση ακούγονται διάφορες ανοησίες, πως δήθεν οι αγρότες μας είναι συντηρητικοί (λες και των άλλων χωρών είναι προοδευτικοί) και δεν είναι διατεθειμένοι να αναδιαρθρώσουν τις καλλιέργειές τους και να καινοτομήσουν. (το μεγάλο ψέμα αφού κι εκεί που το έχουν κάνει συνάντησαν τα ίδια προβλήματα με τους μεσάζοντες που δρουν με τον ίδιο τρόπο).

Οι κτηνοτρόφοι της Βαυαρίας και της Ελβετίας πουλάνε το γάλα τους 30% ακριβότερα από τους έλληνες. Μπορεί κανείς από τους ανθρώπους του Υπουργείου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, να μας εξηγήσει γιατί οι γερμανοί και ελβετοί καταναλωτές πίνουν το γάλα στην μισή τιμή από εμάς; Αν μας δώσουν απάντηση έχει λυθεί και το πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια. Κάποιοι σε αυτήν την χώρα θέλουν να εξαφανίσουν τους αγρότες και να τους αντικαταστήσουν με 2-3 χιλιάδες φάρμες. Διαβάστε τα τελευταία κείμενα της διεύθυνσης γεωργίας των Βρυξελλών και θα το καταλάβετε.

24 σχόλια

  1. Θα τους τακτοποιήσει ο Γιωργάκης τους αγρότες, γιατί είναι και ο ίδιος άνθρωπος του μόχθου και του λαού.
    Εξάλλου, όπως όλοι ξέρουμε, είναι πολύ καλός στα οικονομικά, τα ξεπετάει στο πίτς φιτίλι.
    Έχει μεγάλη εμπειρία, μιά φορά είχε περάσει έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και άλλη μιά φορά ήταν σε μία ομιλία στο λόντον σκούλ οφ εκονόμικς.
    Για να μάθετε παλιοδεξιοί, τί πάει να πεί γιωργάκης τσάντ, εννοώ παπαντρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

    1. Τον κρύβουν όσο μπορούν, για να μη φαίνονται οι μπαρούφες που πετάει
    2. Όταν τον δείχνουν, είναι πάντοτε σε «στημένα» και ειδικά «επιλεγμένα πλάνα»-ωραίο απαλό φόντο
    3. Κάνει καθημερινό φροντιστήριο να μιλάει αργά, γιατί έτσι νομίζουν ότι φαίνεται πιο σοβαρός
    4. Αντ’αυτού, βγάζουν καθημερινά τον Παπακωνσταντίνου να παίζει τη γνωστή πράσινη κασέτα
    5. Τον στέλνουν σε μακρινά ταξίδια, ντεμέκ για να δείξουν ότι έχει ειδικό βάρος στο εξωτερικό

    Άχ βρε Τζώρτζ, νούμερο για τις επιθεωρήσεις το χειμώνα έχεις γίνει.

    (Εντύπωση πάντως μου κάνουν οι αμερικάνοι, αυτοί συνήθως δεν ποντάρουν σε κουτσά άλογα.
    Θα μού πείς η CIA και η NSA δεν είναι πιά αυτή που ήταν κάποτε.
    Νόμιζαν πχ. ότι μπλόφαρε ο Καραμανλής για τα Σκόπια, και μετά γελάγανε και τα κουνουπίδια στο Βουκουρέστι με τη σφαλιάρα που έφαγε ο πλανητάρχης τους από το Σερραίο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΔΟΥΛΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΟΣΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΟΥΝ-ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΦΕΞΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ .ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ -ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?
    ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ.


    Πάω στοίχημα ότι ο ηλίθιος που μας ζαλίζει επαναλαμβάνοντας το παρά πάνω σχόλιο, θα ξαναχτυπήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρασκευή, 23 Ιανουάριος 2009
    ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΟΥΣ...

    Μόνο όταν δεν επιβάλλονται τα συμφέροντα τους τότε μόνο βγαίνουν στους δρόμους. Αυτοί στηρίζουν το άθλιο κατεστημένο.

    Όταν πριν από ένα περίπου μήνα οι νέοι άνθρωποι στις πόλεις βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωναν, αντιδρώντας στην πολιτική της φτώχειας, της αναξιοκρατίας και της διαφθοράς, κανένας αγρότης και κανένας εργατοπατέρας δεν πήρε το τρακτέρ του για να κατεβεί στους δρόμους δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στον αγώνα αυτό.
    Κανένας αγρότης δεν βγήκε από το σπίτι του για να δείξει έμπρακτα την βούληση του για μια καλύτερη κοινωνία πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική, και αξιοκρατική.

    Αυτούς δεν τους ενοιαζαν τέτοια πράγματα, αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τα πριμ και τις επιδοτήσεις, και για την είσπραξη των κοινοτικών επιδοτήσεων που παρουσίαζαν την ελληνική παραγωγή του ελαιόλαδου 10 φορές περισσότερο από αυτό που ήταν. Το ίδιο γινόταν και με όλα τα άλλα αγροτικά προϊόντα.

    Κάθονταν τότε όλοι στα καφενεία των χωριών τους και ζούσαν τις ζωές τους, το θέμα δεν τους άγγιζε δεν τους αφορούσε, ήταν « τα τσογλάνια που τα έσπαζαν» τότε, αυτοί δεν ήθελαν να έχουν σχέση με τέτοια.

    Αυτοί έχουν σχέση μόνο με το πολιτικό και μικροπολιτικό κατεστημένο των περιοχών τους, διεκδικώντας και στηρίζοντας το σάπιο αυτό σύστημα.

    Δεν ήθελαν να έχουν σχέση με την απαίτηση του πιο δυναμικού, του ελπιδοφόρου κομματιού της κοινωνίας, τη νεολαία.
    Δεν ακούσαμε τίποτα, καμία δήλωση, κανένα δάκρυ, καμιά συμπαράσταση , τότε ο αγώνας των παιδιών ήταν για όλη την κοινωνία, ήταν για όλους, και αυτούς τους νοιαζουν μόνο οι ίδιοι

    Μάχονται μόνο γι΄ αυτούς για την επιδότηση που θα τους δώσει το υπουργείο, η κυβέρνηση ή όποιος τέλος πάντων τους δώσει, για να πάνε στα σπίτια τους ήσυχα ήσυχα, και ευχαριστημένοι να συνεχίσουν τις ζωες τους.

    Εμείς όμως δεν συμφωνούμε.
    ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ , ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τωρα εξηγειται γιατι εισαι τοσο μαλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΗΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ.
    ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΩΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ 1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ 5 ΕΥΡΩ.
    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗΣ
    ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟ ΛΑΔΙ 1.5 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
    ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΕΛΙΕΣ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΛΑΔΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΛΟΙ, ΣΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ.
    ΑΡΑ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ, ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τωρα εξηγειται γιατι εισαι τοσο μαλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Noμος Θεσαλονικης.
    Τιμη σιτου περισυ 25 λεπτα
    Τιμη σιτου φετος 16 λεπτα

    Τιμη λιπασματος περισυ 11,50 ευρω
    Τιμη λιπασματος φετος 23,00 ευρω!!!

    Τι να λεμε τωρα.... Μπορει η περιοχη μας (επαρχια Λαγκαδα) να μην εχει τους μεγαλοαγροτες της Λαρισας, και ειναι πολυ πιο δυσκολο να οργανωθει μια αναλογη συγκεντρωση διαμαρτυριας. Η περιοχη εχει κυριως αγροτες των 20-25 στρεματων εκαστος. Αγροτες που μετα βιας εβγαζαν τα προς το ζην. Και αυτοι ειναι που πονανε περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. DIKIO EXOUN OI KYRIOI AGROTES ALLA DEN MPOREI NA MAMANE THN MISH ELLADA. EXOUME KAI EMEIS DOULEIES POU PREPEI NA PANE MPROSTA.
    MPOROUN KALLISTA NA PANE ME TA TRAKTER TOUS STHN RAFHNA STON MPOULI H' STO KASTRI STON KYR GIWRGO, EMEIS DEN FTAIME POUTHENA!!
    DLD TWRA POU THA KLEISOUN KAI TON ISTHMO THA MEINOUME APOKLEISMENOI STHN ATHINA?PAME KALA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω:
    εφ όσον οι αγρότες θέλουν να μην εξαρτώνται από τους μεσάζοντες, γιατί δεν οργανώνουν μόνοι τους σνυεταιρισμούς (ακηδεμόνευτους) που να πουλάνε τα προϊόντα τους στην τιμή που θέλουν αυτοί.


    σκιπίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tούρκος ηθοποιός παραδέχθηκε δημόσια στην τουρκική τηλεόραση ότι σκότωσε δέκα Ελλήνες αιχμαλώτους πολέμου το 74 στην Κύπρο.ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΜΑ. Πηγή Defense net.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό ΠΣΚ
    στους αναγνώστες.

    Καλό ψόφο στους blooperς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν έπαιρναν τα χρήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τα έτρωγαν σε πολυτελή αυτοκίνητα και μπουζούκια ήταν καλά.
    Νόμιζαν ότι θα είναι έτσι πάντα.
    Κανείς δεν σκέφτηκε ότι κάποτε το τζάμπα θα τελειώσει.
    Αντί να βελτιώσουν την παραγωγή τους τα έτρωγαν.
    Αντί να συνενοηθούν και να κάνουν αγροτικούς συνεταίρισμούς διώχνοντας τους εμπόρους, τους έφαγαν τα κομματικά οφίτσια.
    Τώρα όμως σπέρνουν ό,τι θέρισαν.
    Δηλαδή τίποτα.
    Το "μπαμπάκι", ο "ελληνικός λευκός χρυσός" έχασε την αξία του και κανείς δεν το είδε να λάβει τα μέτρα του.
    Η ζωή όμως είναι σκληρή και δεν χαρίζεται.
    Το ανακαλύπτουν τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κε Πιστοφίδη
    Οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι .Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να κοπούν όλες οι διευκολύνσεις κ.λ.π. που για κοματικούς λόγους τους δίνονται και να δουλέψουν όπως οι άλλοι επαγγελματίες.
    ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΙΝΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΝΤΑΣ
    ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΝΕΡΟ,ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 11.06

    ευχαριστούμε πολύ και αϊ γαμήδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οσοι απο το Πασοκ "δεν μπορουν να ακολουθησουν να κατεβουν απο το τρενο τωρα"!!!
    δηλ. οσοι ειναι "μπλεγμενοι"...να φυγουν μονοι τους!!

    Το εγραψε ο δρ Κουτσουκος...ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .ok.






    λοιπόν,


    Συμφωνώ με τον φίλτατο 100%.

    Οι αγρότες (οι πιο πολλοί), τιε φάγανε τις επιδοτησεις στα μπουρδέλα !!!



    Ποιος έκανε επενδυσεις ? ελαχιστοι !






    ο παραπάνω Ανώνυμος είπε...

    Όταν έπαιρναν τα χρήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τα έτρωγαν σε πολυτελή αυτοκίνητα και μπουζούκια ήταν καλά.
    Νόμιζαν ότι θα είναι έτσι πάντα.
    Κανείς δεν σκέφτηκε ότι κάποτε το τζάμπα θα τελειώσει.
    Αντί να βελτιώσουν την παραγωγή τους τα έτρωγαν.
    Αντί να συνενοηθούν και να κάνουν αγροτικούς συνεταίρισμούς διώχνοντας τους εμπόρους, τους έφαγαν τα κομματικά οφίτσια.
    Τώρα όμως σπέρνουν ό,τι θέρισαν.
    Δηλαδή τίποτα.
    Το "μπαμπάκι", ο "ελληνικός λευκός χρυσός" έχασε την αξία του και κανείς δεν το είδε να λάβει τα μέτρα του.
    Η ζωή όμως είναι σκληρή και δεν χαρίζεται.
    Το ανακαλύπτουν τώρα.
    23 Ιανουάριος 2009 11:32 πμ









    για να δουμε που θα βγει !




    .οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγκινούμαι για τους αγρότες - είναι δύσκολο να παίζεις τάβλι στο καφενείο όλη μέρα, να βάζεις Αλβανούς με μισθούς πείνας να καλλιεργούν τα χωράφια σου ανασφάλιστοι, να επιδοτείσαι από τα λεφτά των φορολογουμένων, κι αν δεν είσαι ευχαριστημένος πάραυτα να τραβάς κι ένα κλείσιμο δρόμων εκβιάζοντας την κοινωνία... Τεμπέληδες, κρατικοδίαιτοι, εκβιαστές, παράσιτα της οικονομικής ζωής του τόπου - αυτοί είναι οι αγρότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. απεργώ σημαίνει ότι δεν εργάζομαι και σαφώς δεν πληρώνομαι.
    Γιατί επιμένουν ότι το κλείσιμο των δρόμων είναι απεργία.
    Να απεργήσουν την περίοδο της σπόρας ή της συγκομιδής.
    Αλλά τους έχουν καλομάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Κυβέρνηση κρύβεται πίσω από έναν άβουλο Πρωθυπουργό που βγαίνει και λέει που και που καμιά έτσι..μαγκιά, για να το παίζει τζάμπα μάγκας… ότι δεν ανέχεται, δεν συμβιβάζετε και και και….
    Εγώ αγαπητέ αναγνωστη υποστηρικτη της δεξιας, θέλω απαντήσεις για αυτά που μας καίνε σήμερα, δώστε επιτέλους μια απάντηση για όλα τα παρακάτω και τα πολλά λόγια είναι φτώχια

    1. Υπόθεση Βασικού Μετόχου ( Ιανουάριος 2005)

    2. Προσλήψεις στο ΤΤ εκτός ΑΣΕΠ (Μάιος 2005)

    3. Απαγωγές Πακιστανών (Ιούνιος 2005)

    4. Πτώση Σινούκ ( Σεπτέμβριος 2005)

    5. Υπόθεση Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις (Οκτώβριος 2005)

    6. Υπόθεση ΔΕΗ με Παλαιωκρασσά ( έφτασε τη ΔΕΗ σε όρια πτώχευσης) (Δεκέμβριος 2005)
    7. Μαρκογιαννάκης (για εισαγγελέα Αρείου Πάγου)(Ιανουάριος 2006
    8. Υποκλοπές ( Φεβρουάριος 2006)
    9. Ξυλοδαρμοί φοιτητών από την Αστυνομία στα πλαίσια καταλήψεων ( Ιούνιος 2006)
    10. Υπόθεση Ζαρντινιέρα – Θεσσαλονίκη ( Σεπτέμβριος 2006)

    11. Υπόθεση εξαγοράς Γερμανού από ΟΤΕ ( Δεκέμβριος 2006)
    12. Ομόλογα (Μάρτιος 2007)
    13. Πυρκαγιά της Πάρνηθας (Ιούνιος 2007)
    14. Ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου και της Πάρνηθας ( Αύγουστος 2007)

    15. Υπόθεση Αλογοσκούφη – Προεκλογικά χρέη προς τον επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου.
    16. Υπόθεση Μαγγίνα ( Δεκέμβριος 2007)

    17. Υπόθεση Ζαχόπουλου ( Ιανουάριος 2008)

    18. Υπόθεση Κουκοδήμου ( Φεβρουάριος 2008)

    19. Αυθαίρετο Σουφλιά ( Απρίλιος 2008)

    20. Ηλιέλαιο ( Απρίλιος 2008)

    21. Εξαγορά ΟΤΕ από DT

    22. Ελληνικά λιμάνια στα χέρια κινέζων.

    23. Νοθεία στη ψηφοφορία της Βουλής ( Μάιος 2008)

    24. Κυριάκος Μητσοτάκης και Σκάνδαλο Siemens ( Ιούνιος 2008)

    25. Αποπομπή Ζορμπά ( Ιούλιος 2008)

    26. Σκάνδαλο ΟΣΕ ( Ιούλιος 2008)

    27 Υπόθεση Παυλίδη ( άγονες γραμμές ) (Αύγουστος 2008)

    28. Αναγνώριση των ιδιωτικών Κολεγίων ( Συνταγματικό σκάνδαλο) (Αύγουστος 2008)

    Και το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του
    29. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ( ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008)

    30. H νηπιαγωγος που πηρε PhD πριν παρει πτυχιο Ιατρικης.Για αυτο ο μπουλης αισθανεται Ισχυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κουμπάροι Πρωθυπουργικοί...
    ΔΗΜ. ΜΗΛΙΑΚΟΣ Διοικητής ΑΤΕ.
    Δ. ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος HELLEXPO Ξενοδόχος
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΟΥΔΗΣ Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ τ. Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Νυν Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας.
    ΕΥ. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ τ. Υπ. Γεωργίας.
    ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ Υπ Παιδείας..
    ΒΑΚΗΣ ΦΡΑΤΖΗΣ Πρόεδρος Διοικούσης Ν.Δ. Θεσ/νίκης, Αντιπρόεδρος Λιμένος Θεσ/νίκης.

    Και οι λοιποί Κουμπάροι ...

    ΑΓΓΕΛΑ ΑΒΟΥΡΗ Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κουμπάρα Υπ.Μεϊμαράκη. Σύζυγος Αγγ. Μοσχονά.
    ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΣΔΟΥ Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Κουμπάρος Ευ.Μεϊμαράκη. Κουμπάρος με Περιφερειάρχη Α Λεούδη.
    Α. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ τ. πρόεδρος ΟΕΚ. Κουμπάρος Π. Παναγιωτόπουλου.
    Σ. ΚΩΣΤΑΚΟΣ τ.Πρόεδρος ΟΠΑΠ ΑΕ. Κουμπάρος του αδελφού του Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Ι. Αγγέλου.
    Γ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ Γεν. Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ. Κουμπάρος Γ. Σουφλιά.
    Ι. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος καταναλωτή» (ανήκει στο υπ. Ανάπτυξης). Κουμπάρος γεν. Γραμματέα Ν. Στεφάνου που τον πρότεινε.
    Ν. ΠΑΠΠΑΣ Πρόεδρος ΣΕΚΑΠ ΑΕ. Κουμπάρος υφ. Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδη.
    ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΣΚΑΡΗ Διοικητής Νοσ. Νοσημάτων Θώρακος Πατρών. Κουμπάρα με Ντ. Μπακογιάννη.
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΧΟΙΝΑΣ Διοικητής Δρομοκαϊτειου. Κουμπάρος ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη.
    ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΤΣΟΣ (νεαρός δικηγόρος) Διοικητής Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αποχώρησε και πήρε θέση προέδρου στον οργανισμό του Υπ. Απασχόλησης ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Α.Ε. Κουμπάρος τ. βουλευτή Αλεξ. Λυκουρέζου.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ (δικηγόρος - συνδικαλιστής ΑΣΑ). Πρόεδρος Ταμείου Δικαστικών Επιμελητών. Μέλος Δ.Σ. Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Κουμπάρος Γ. Αλογοσκούφη.
    ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΛΟΣ Πρόεδρος ΕΒΕΑ. τ. Γεν. Γραμματέας υπ. Οικονομικών. Κουμπάρος με Ι. Παπαθανασίου.
    ΜΠΑΓΙΩΚΟΣ Διευθυντής Γραφείου Γ.Γ. Ν. Στεφάνου. Γενικό Λογιστήριο. Δ.Σ. ΕΛΠΕ. 3 επιτροπές. Κουμπάρος Ν. Στεφάνου Γ.Γ. Υπ. Ανάπτυξης.
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΔΑΚΗΣ Αντιπρόεδρος θυγατρικής ΠΥΡΚΑΛ. (Μεταλλουργική βιομηχανία Ηπείρου). Κουμπάρος Μιχαλολιάκου).
    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ Αντιπρόεδρος ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) Υπ. Παιδείας. Κουμπάρος Μ. Γιαννάκου.
    ΜΙΧΑΗΛ ΣΙΩΨΗΣ Πρόεδρος Οργανισμού προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού. Κουμπάρος Γ. Βουλγαράκη.
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ Αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ (υπεύθυνος διαφημίσεων). Κουμπάρος Ι. Βαρβιτσιώτη, οδοντίατρος.

    ...ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

    Οι δύο γιοι Χρήστος και Παναγιώτης του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Σταϊκούρα χρηματιστήριο -
    ΔΕΠΑ - ΕΛΚΕ - Ολυμπιακά ακίνητα.
    Ο κουνιάδος του Κ. Σταϊκούρα, Ν. Τσαμαδιάς, Γενικός Γραμματέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ειδική θέση Διευθυντή στην ΕΤΕ
    συστήθηκε για την πεθερά του γιου του Κ. Σταϊκούρα, Σταυρούλα Πάνου.
    Γ.Κουμουτσάκος - Εκπρόσωπος Τύπου ΥΠΕΞ. Γαμπρός του Γεν. Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου, καθηγητή Αργύρη Καρρά.
    Κώστας Δόλογλου. Ανιψιός Αχιλλέα Καραμανλή. Στην αρχή τοποθετήθηκε στον ΟΑΠ ΔΕΗ Ασφαλιστικό Οργανισμό ΔΕΗ ΑΕ. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει γιατί η διαδικασία επιλογής του έπασχε. Αμέσως τοποθετήθηκε στο υπ. Εθνικής Αμυνας αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Προσωπικού, γιατί εκτός από εξάδελφος του πρωθυπουργού είναι και «κολλητός» του Μεϊμαράκη.
    Οι αδελφοί της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του πρωθυπουργού Ντόρας Βυζοβίτη. Ο ένας Διευθύνων Σύμβουλος σε οργανισμό του υπ. Γεωργίας και ο άλλος Σύμβουλος στο υπ. Υγείας.
    Ο γιος του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Α. Καραγκούνη, Μάριος, Διοικητής στο
    νοσοκομείο Αμφισσας (έφυγε πριν από λίγο καιρό).
    Η κόρη του βουλευτή Κυκλάδων Ι. Χωματά, αρχικά υποδιοικητής και κατόπιν διοικητής στο νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου».
    Ο γαμπρός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά, Αρβάλης Αθανάσιος, διοικητής στο νοσοκομείο Ψυχικών Παθήσεων Αμφιλοχίας «ΚΑΦΚΑ», ενώ δεν επιτρέπεται στην ίδια πόλη όπου ζει και εργάζεται.
    Ο γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, Κωνσταντίνος, ειδικός σύμβουλος στο ΥΠΕΞ.
    Κόρες υφυπουργών Ανδρεουλάκου - Μιχαλολιάκου - Ορφανού, τ. υφυπουργού Τατούλη και υπουργών Σιούφα - Πολύδωρα στα γραφεία υπουργείων σε διάφορες θέσεις.
    Δόμνα Κυρζοπούλου – Λιβανού (Σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης).
    Κόρη του υποδιοικητή του ΙΚΑ Κυρζόπουλου και σύζυγος του πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού.
    Δημήτρης Κουρκουμέλης, δικηγόρος - Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Αιγαίου (τον ανάγκασε σε παραίτηση ο Παυλίδης). Ανιψιός της βουλευτού Αργολίδας Ελσας Παπαδημητρίου.
    Δ. Βαγιωνάς, Πρόεδρος ΕΟΦ. Αδελφός βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ Βαγιωνά.
    Κόρη βουλευτή Ρεθύμνου - συμβούλου Πρωθυπουργού Κεφαλογιάννη. Νομικός σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο.
    Ο γιος του τ. βουλευτή και νυν προέδρου της «Θέμις Κατασκευαστική» Ν. Γκόνη, νομικός σύμβουλος «Κτηματολόγιον Α.Ε.» και πρόσφατα τοποθετήθηκε σε θυγατρική του ΟΣΕ (νομικός σύμβουλος) και μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ όταν έφυγε από πρόεδρος του ΟΛΠ ο πατέρας του. Π. Μιχαλόλιας, αξιωματικός ε.α., εξάδελφος του Μιχαλολιάκου, σύμβουλος ΕΛΤΑ.
    Ο αδελφός του Αντώναρου στην ΕΡΤ (Σύμβουλος - Δορυφορική). Ο γιος του τ. ΑΓΕΕΘΑ Γκράτσιου. Διευθύνων σύμβουλος στην ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου).
    Ο γιος του Θ. Μπακατσέλου, πρόεδρος ΔΕΘ. Οι γιοι του τ. βουλευτή Κέρκυρας Γκίκα. Ο πρώτος σε ηγετική θέση στα «Ελληνικά Πετρέλαια». Ο δεύτερος εκπρόσωπος Τύπου στο υπ. Εθνικής Αμυνας.
    ΑΤΕ Αιμιλιανός Κατσαρός. Σύμβουλος σε θέματα επενδύσεων. Ανιψιός του υποδιοικητή ΑΤΕ Παναγιώτη Βαράγκη.
    Λώρα Μολυβιάτη, τ. Διευθύντρια Γραφείου ΥΠΕΞ, νυν αναπληρώτρια γενική Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων υπ. Εθνικής Αμυνας. Κόρη του τ. υπουργού Π. Μολυβιάτη. Μαρία Μπασιάκου, αδελφή του υπουργού Μπασιάκου. Διευθύντρια υπ. Γεωργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. θα σε ριξουν καραμανλη οι αγροτες ,οι ελευθεροι επαγγελματιες ,οι φοιτητες και πολλοι αλλοι.ας προσεχες.πηγαινε σε καμια κυβερνοχωρα να μεταρρυθμισεις με την ησυχια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση