GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακριβέ μου καφέ...

. Aπό το http://black-mail.blogspot.com . . Λαμβάνουμε μηνύματα για μποϋκοτάζ στις 11 Απριλίου αν δεν κάνουμε λάθος,στις καφετέριες. Στις 11...

.
Aπό το http://black-mail.blogspot.com.
.
Λαμβάνουμε μηνύματα για μποϋκοτάζ στις 11 Απριλίου αν δεν κάνουμε λάθος,στις καφετέριες. Στις 11 Απριλίου λένε οι ''διοργανωτές'' του μποϋκοτάζ κανείς να μην πάει σε καμία καφετέρια να πιει καφέ, αλλά να το φτιάξει σπίτι του,για να μάθουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών,να μην πουλάνε πανάκριβα κάτι που τους στοιχίζει πολύ φτηνά... Ωραία ιδέα και πολύ επαναστατική,πόσο αλήθεια κρύβει όμως; Γιατί...όντως ένα ποτήρι νες-καφέ ας πούμε κοστίζει φτηνά,μπορεί και τριάντα με σαράντα λεπτά. Όμως αυτό που πληρώνει ο καταναλωτής δεν είναι μόνο το απόλυτο κόστος αγοράς του καφέ. Πληρώνει...
ότι κάποιος βλάχος προκειμένου να ανοίξει - και αυτός μία καφετέρια - πλήρωσε σε έναν απατεώνα ιδιοκτήτη καταστήματος, διπλάσιο και τριπλάσιο από το κανονικό ενοίκιο. Παράδειγμα Αμερικής και Βαλαωρίτου στο κέντρο της Αθήνας,για 35 τετραγωνικά μέτρα μαγαζί,με αντίστοιχο υπόγειο,πληρώθηκε ενοίκιο7.000 ευρώ το μήνα και 80.000 αέρας!!!!Ή αποφάσισε ο ίδιος βλάχος να νοικιάσει ένα δημοτικό κατάστημα και πλειοδότησε σε διαγωνισμό προσφέροντας αστρονομικά ποσά. Για παράδειγμα για τη μεγάλη καφετέρια επί της πλατείας Συντάγματος ,δεξιά όπως βγαίνουμε από το μετρό,ο Δήμος Αθήνας εισπράττει ενοίκιο 60.000 ευρώ το μήνα!!! Ενώ για την καντίνα στην Ακρόπολη πάνω από 70.000 ευρώ το μήνα!!!
Επίσης ο ίδιος βλάχος προσέλαβε διακοσμητή,αρχιτέκτονα και κατασκευαστή, που αντί να του κατασκευάσουν μαγαζί με 600-700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο,του το έφτιαξαν με 1.000-1.200 ευρώ το μέτροΚαι πήγε και αγόρασε καρέκλα φιρμάτη για να αράζεις να πίνεις εσύ το φρέντο σου με 150-250 ευρώ τη μία (!!),άσχετα αν η καρέκλα θέλει σε δύο μήνες πέταμα... Φυσικά για να βγάλει γρήγορα την άδεια λάδωσε δήμους-πολεοδομίες-υγειονομικό-πυροσβεστική και έτσι αντί η άδεια να του στοιχίσει 2.000 ευρώ την πλήρωσε 10.000 ευρώ και βάλε...
Πιστεύω δε χρειάζεται να συνεχίσω,έξυπνοι είστε καταλάβατε τι θέλω να πω... Το καφεδάκι το πληρώνετε χρυσό, γιατί πολλοί μαζί παράγοντες προσπαθούν να πλουτίσουν από ένα και μόνο μαγαζί, ανεβάζοντας τα πραγματικά κόστη σε εξωπραγματικά επίπεδα και επιβαρύνοντας την τελική τιμή του προϊόντος Το ίδιο γίνεται και με τα καταστήματα ρούχων σε ακριβές πιάτσες. Δεν αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ένα κομμάτι πανί που λέγεται GUCCI ,κοστίζει 300 ευρώ και πάνω..;;Γιατί κάποιος πλήρωσε για να έχει μαγαζί επί της Ερμού 300.000 αέρα και 30.000 ευρώ το μήνα για κατάστημα 80 τετραγωνικών!!! Γι' αυτό καλά τα ρομαντικά μποϋκοτάζ και τα κινήματα,αρκεί να γίνονται στη σωστή κατεύθυνση. Και στην περίπτωσή μας οι κατευθύνσεις είναι πολλές και οι υπαίτιοι εξίσου πολλοί... Γιατί αν δε βάλουν πολλοί άνθρωποι νερό στο κρασί τους,καφεδάκι φτηνό δεν πρόκειται να πιείτε ποτέ και είμαστε και σε περίοδο κρίσης...

20 σχόλια

  1. ΝΑ πηγαινετε σε καφετεριες δυο- τρεις μαζι
    και να παραγγελνετε ΕΝΑ καφε
    οι αλλοι δυο θα εχουν μαζι τους το δικο τους
    η θα τον φτιαχνουν επι τοπου
    οποτε ετσι εχουμε μειωση κοστους!!

    ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι σε λίγο θα μας πεις ότι οι ιδιοκτήτες καφετέριας χρωστάνε της μιχαλούς και με το ζόρι τα βγάζουν πέρα. Πληρώνουν τόσο ακριβά το μαγαζί τους γιατί αυτοί που τους το νοικιάζουν ξέρουν πως το μαγαζί θα βγάλει τα δεκαπλάσια. Άσε που όσοι ανοίγουν καφετέρια σ'ένα μήνα μέσα θέλουν να πάρουν ferrari.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκρως απαράδεκτος σχολιασμός. Και δηλαδή επειδή ένας μαλάκας θέλησε να ανοίξει καφετέρια πρέπει εμείς να πληρώσουμε την ‘καύλα’ αυτού και των άλλων ‘κλεφταράδων’? Όχι,….ούτε καφέ θα πιώ , ούτε θα πάω να κάτσω εκεί για να κάνω πλούσιο όλο το σκυλολόι.
    Ούστ να πέσουν έξω και να πάνε να κάνουν καμιά σοβαρή δουλειά στην ζωή τους. Το ρίξαμε όλοι στην ‘παροχή υπηρεσίας’.
    Η μισή Ελλάδα είναι κοπρουπαλληλίσκοι του δημοσίου, και η άλλη μισή παροχή υπηρεσιών. Και μετά λέμε γιατί δεν πάει μπροστά η χώρα. Αφού κανένας δεν παράγει τίποτα.
    (Εξαιρούνται όλοι οι κλεφταράδες – βρωμοτόμαρα πολιτικοί / αυτοί είναι άλλη ράτσα (η λέξη ‘δουλειά’ δεν υπάρχει στο λεξικό τους – μόνο η λέξη ‘λάδωμα’).

    Πίνω τον καφέ μου στο Λονδίνο στο Picadilly Circus /Leicester Square με £2,50 = €2.80, ….ενώ στο Hilton Athens ή Caravel θέλω €5,90; το ίδιο πάνω-κάτω και στο Κωλονάκι ή κάπου το ίδιο sic …με θέα μια ‘μαλακία και μισή’.
    Αν οι Έλληνες είχαν δεί και τίποτα παραέξω θα καταλάβαιναν ότι τους δουλεύουν πατόκορφα. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν δεί τίποτα διαφορετικό για να καταλάβουν το δούλεμα που τους κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παληκαρι μονος σου το λες, οταν δινεις 5ευρο τον ενα καφε, δεν πληρωνεις το κοστος των υλικων του καφε, πληρωνεις το νοικι του 5-10 χιλ ευρο/μηνα, τους σερβιτωρους 300-600 ευρω/μερα, το ρευμα 500-2000 ευρω/μηνα, το τεβε του 600-800 ευρω/μηνα και τα λοιπα εξοδα του, 1000-2000 ευρω/μηνα, την αποσβεση τις επενδυσης 1000-4000 ευρω ανα μηνα, γιατι όλα αυτα? γιατι εχεις εσυ εχεις 5 ευρω για ενα καφε, αυτος ειναι απλα επειχηρηματιας, που πολλες φορες κονομαει αλλες τοσες ή και περισότερες χάνει,
    κλασικη περιπτωση η ακρόπολη, ποιός φταίει ο επειχηρηματίας? ή το κράτος? ή οιδήμοι που κοιτάνε να κονομίσιουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή οι ιδιοκτήτες καφετεριών δεν βγαίνουν στα έξοδα γι' αυτό όλοι τους κυκλοφορούν με κάτι φτηνά παλιοαυτοκίνητα Porche και Mercedes.
    Οι ευρωπαίοι ιδιοκτήτες έχουν πάμφθηνα ενοίκια και γι' αυτό έχουν τον καφέ στην μισή τιμή.
    Μην ξεχνάμε ότι οι έλληνες ιδιοκτήτες είναι τίμιοι άνθρωποι και δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα στην εφορία.
    Αν οι έλληνες ιδιοκτήτες δεν έβαζαν σκληρή προσωπική εργασία με το να σερβίρουν τους καφέδες και να πλένουν τα ποτήρια οι γυναίκες τους στην λάντζα, θα τις είχαν κλείσει τις καφετέριές τους οι φουκαράδες.
    Γι' αυτό να πηγαίνετε στις καφετέριες δύο και τρείς φορές την ημέρα για να τους στηρίξετε τους καυμένους μην τυχόν και πεινάσουν τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MONO ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ Ο ΜΠΑΦΕΤ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΠΛΑΚΑΤ. ΞΕΚΙΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Π.Χ ΔΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΤΣΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΦΤΗΝΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, ρέ φίλε black-mail, πολύ χαίρομαι πού σέ διάβασα...

    Θέλω νά τό πάω λίίίίγο παραπέρα...
    Λές : "..καλά τα ρομαντικά μποϋκοτάζ και τα κινήματα,..."
    Όλα αυτά τά περί μποϋκοτάζ καί καρτέλ καί απεργίες πείνας, είναι γιά αφελή θύματα... Τρίχες. Τρίχες κατσαρές καί κατάμαυρες.
    Τό ζουμί βρίσκεται στό ότι :
    Τόν πανάκριβο καφέ, ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ, καί θά τόν πληρώσουν, ΠΟΙΟΙ ?
    Μά ΑΥΤΟΙ, οι οποίοι: πήραν τόν αέρα, μάσησαν τίς μίζες, εισπράττουν τά μουσαντένια ενοίκια, "διακοσμούν" μέ φτερά καί πέπουλα τά "μαγαζιά", καί πάει λέγοντας, όπως τά περιέγραψες...
    Καί τό καραγκιόζ-μπερντέ σαράϊ προχωράει καί αυτοδιατηρείται...
    Όσο υπάρχει η κινητήριος δύναμις. Η οποία είναι... δύο :
    1.) Τό μαύρο χρήμα
    2.) Τό εύκολα δανεικό - κρατικό χρήμα.
    Καί γιά τό μέν πρώτο, τό μαύρο, δέν έχω κανένα ενδοιασμό, αρκεί νά προέρχεται απ' έξω, καί νά μπαίνει στή χώρα ώς έσοδο, δέν μέ νοιάζει διόλου μέ ποιόν τρόπο. Μάγκες όσοι τά φέρνουν καί τά ρίχνουν μέσα στήν χώρα, νά τρώμε οι υπόλοιποι "Δημοκράτες".
    Καί, νά μήν προέρχεται, ώς μαύρο, απ' τό δεύτερο, δηλ. τό κρατικοδανεικό.
    Καί τό δεύτερο, τό κρατικοδανεικό, είναι ένα πούστικο χρήμα, πού τό δανειζόμαστε εμείς οι σημερινοί ξύπνιοι, χρεώνοντάς το στά κεφάλια τών επερχομένων, αδιαφορώντας ξετσίπωτα γιά τό πώς αυτοί θά τό ξεπληρώσουν.
    Άσε πού τούς κληροδοτούμε (στούς νεώτερους), μιά νοοτροπία χαβαλεδοτεμπελχανισμού καί ανικανότητας, πού είναι βέβαιον ότι ποτέ δέν θά δουλέψουνε αποδοτικά, γιά νά ξεπληρώσουνε αυτό τό δυσθεώρητο χρέος.
    Καί τό πόσο ανίκανοι καί χαβαλεδομαλάκες είναι οι επερχόμενοι, φαίνεται από τίς γιαλαντζί .... κινητοποιήσεις τους, τού Δεκεμβρίου λόγου χάριν, όπου, βαρέσανε οτιδήποτε κινείται, εκτός από αυτούς καί αυτά πού πράγματι φταίνε. Δέν αφήσανε φουκαρά γιά φουκαρά αβάρετο, οι ερζάτς ανίκανοι καί υποκριτές χαβαλέδες.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ:
    Ο κάθε σοβαρός άνθρωπος, πού δέν μάς προέκυψε κουτοπονηρολαμόγιο, άς φροντίσει νά προστετέψει τόν φουκαρά τόν κώλο του, όσο μπορεί.
    Ούτως ή αλλέως, τά πράγματα έχουν πάρει τό δρόμο τους καί κανείς δέν μπορεί νά αναστρέψει τό ποτάμι, πού ρέει ορμητικό.
    ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ, ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι ιδιοκτήτης καφετέριας και βάζω τον καφέ όσο γουστάρω. Το μαγαζί μου έχει πιάσει μια χαρά, πληρώνω που και που καμια μουνίτσα να κάνει κανα τρελό και αυτό αρκεί.
    Εχω καταφέρει να μαζεύω όλους τους μηχανικούς, τους γιατρούς και τους δικηγόρους της πόλης μου, καθώς και
    όλες τις γκόμενες που αποσκοπούν δε έναν πλούσιο γάμο.
    Εχω καλη μουσικούλα, όλη μέρα mp3 επιλογές από ψαγμένο ντιτζέι, και γενικά πάω γαμιώντας. Όπου νά ναι πάω να πάρω και το BMW to X5 το καινούργιο.

    Συμπέρασμα: Θα μου κλάσετε μια μάντρα.

    Κλασσικός Ελληνας Επιχειρηματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το μποικοταζ καλο ακουγεται,τωρα αν ο καθενας θελει να πλουτισει σε βαρος μας,η πληρωσε νοικια ακριβα,δικο του προβλημα...εμεις δε φταιμε να πληρωνουμε χρυσαφι εναν καφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sumfwnw apoluta me ta osa egrapse o dimosiografos....
    alla kai to boikotaz pistevw hreiazete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο φίλος μου ο x5 τα λέει πολύ καλά. Θα του κλάσουμε τα αρχίδια... Απορώ ποιος είναι αυτός ο εγκέφαλος που θέλει να κάνει μποϋκοτάζ με μια μέρα;;;;; Μάλλον ιδιοκτήτης καφέ είναι.. Ας κάνουμε μποϊκοτάζ ένα μήνα ή καλύτερα δύο και ας αρχίσουμε να πηγαίνουμε σε κανένα πάρκο, τα οποία σημειώνω ότι δεν έγιναν μόνο για τα πρεζάκια. Αν μείνουν 2 μηνάκια οι καφετέριες άδειες θα μιλήσουμε μετά για τιμές καφέ και ποτού. Αλλά φίλε εδώ είναι Ελλάδα, σβήνουμε τα φώτα για μια μέρα και λύσαμε το οικολογικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΦΕΣ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΣ.
    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αφου οι καφετεριες τραβανε τοσο πολύ,
    λεω να ανοιξω κι εγω μια
    να την ονομασω ΛΟΝΤΟΝ-ΠΙΚΑΝΤΙΛΙ ΠΛΑΖΑ
    και να βαζω τον καφε 15 ευρω
    για ναχουν οι πελατες την ψευδαισθηση οτι ειναι στο Λονδινο!
    Βαζω και τιποτα πινακες απο το σιτι
    και καμικα "μουνιτσα", που ειπε αλλος παραπανω νακανει και στριπ-τιζ
    κι αυτο τραβαει εδω στο ελλαντισταν, οποτε θα το παρω το τρικαμπινο σκαφακι για το καλοκαιρακι που ερχεται....

    Ευχαριστω για την αναρτηση
    μουδωσε ιδεα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιά τό gucci έγραψες καλά.
    Αλλά δέν εξηγείς ότι γιατί εγώ πληρώνω
    στήν Επαρχεία 4ε τόν φραπέ σέ ιδιόκτητους
    χώρους.
    Βλέπεις τώρα δέν σέ καλύπτει η επιχειρηματολογία
    σου,αλλά αυτή καλύπτεται από τά μουνόσκυλα
    φοροκλέφτες καφέ-μπάρ ιδιοκτήτες.
    ΚΑΡΤΕΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    Κατάλαβες??????
    Γιά τούς αγαπημένους σας (γ)καλλιτέχνες
    άλλη φορά.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε αρθρογράφε συγχαρητήρια για το άρθρο σου .. αλλά μην περιμένεις να τους ξεστραβώσεις κιόλας .

    Το μυαλουδάκι τους είναι προγραμματισμένο να βλέπει εισσαγελάτο και "αποδείξεις" και σαν "υπεύθυνο" .. τον κακό - αγιογδύτη επιχειρηματία "με την BMW" που έγινε ροκφέλερ πουλώντας τους καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ola ayta, stoixizoyn pio ftina sto eksoteriko, opou o kafes einai pio ftinos akoma kai se xwres me megalytero biotiko epipedo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Παπαθανασιου να παει για ελεγχο και να μας φερει και αποδειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριοι, πραγμα ειναι πιο απλο και το κανετε πολυ δυσκολο.
    Αφου οι κυριοι κυριοι ιδιοκτητες καφετεριων δεν βγαινουν, μηπως μπορουν να μας απαντησουν στην ερωτηση: "Ποσους καφεδες πουλατε μεσα στην καφετερεια σας με την ιδια αποδειξη";
    Μπορω να δωσω μια μικρη βοηθεια: α. κανενα, β. λιγους, γ. αρκετους, δ. παρα πολλους.

    Μονο που απο αυτη τη μια αποδειξη αποδιδετε μονο μια φορα ΦΠΑ ενω εχετε πουλησει με την ιδια παρα πολλους καφεδες.
    Μην ξεχναμε το θεαμα των σερβιτορων που μαζευουν τις αποδειξεις απο τα τραπεζια. Μην ξεχνατε να κοιτατε τι ωρα γραφει η αποδειξη για τον καφε σας οταν σας την φερουν ή αν σας την φερουν στο τραπεζι.
    Οι κυριοι καταχρωνται και τους φορους του κρατους τις περισσοτερες φορες. Φορους που πληρωνουμε ολοι εμεις οι καταναλωτες για να γινει η χωρα μας καλυτερα (να τρωνε καλυτερα δηλαδη οι βουλευτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. TOUS VLAXOUS TWRA TI TOUS ANAKATEBETE?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση