GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο νομοσχέδιο για τα ζώα...

... ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Γιατί δεν εφαρμόζεται ο ισχύων νόμος που τα προβλέπει όλα; Aπό την Εύη Κυρατζή http://anima...

... ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Γιατί δεν εφαρμόζεται ο ισχύων νόμος που τα προβλέπει όλα;

Aπό την Εύη Κυρατζή
http://animalspress.blogspot.com/

Ετοιμάζει ολοταχώς νέο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο, αμέσως μετά την συγκέντρωση-διαμαρτυρία των φιλοζωικών σωματείων έξω από το Υπουργείο. Με όλο το σεβασμό στο έργο και τους αγώνες των σωματείων για τη διάσωση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, διατυπώνεται εύλογα από πολλούς η απορία, που είναι και δική μας; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 3170/2003 παράλληλα με τη ΘΕΣΠΙΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 998/2003, ώστε να επιλυθούν τα...
... περισσότερα προβλήματα ; Γιατί δεν διορθώνονται μόνο κάποια νομοθετικά κενά του Νόμου; Γιατί δεν επιβλήθηκαν ποτέ ποινές και κυρώσεις στους παρανομούντες υπεύθυνους των Δήμων και Κοινοτήτων και των απαράδεκτων κυνοκομείων , στους εκμεταλλευτές των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από όπου κι αν προέρχονται , καθώς και στους "βασανίζοντες" τα ζώα Έλληνες πολίτες;
Ποιός θα μας πείσει με ένα νέο νομοσχέδιο, όταν δεν εφαρμόζεται το παλαιότερο; Τα δίκαια αιτήματα των πραγματικών ζωόφιλων θα εύρισκαν ικανοποίηση μόνο με την εφαρμογή της νομοθεσίας ...
Ορθά εν γένει τα αιτήματα των φιλοζωικών σωματείων , αλλά γιατί χρειάζεται νέος νόμος, αφού ισχύει κάποιος που απλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ; Γιατί να μην γεννώνται υποψίες ότι άλλο επιδιώκεται επί της ουσίας; Ποιός θα ελέγξει την πληθώρα των σωματείων , εκεί όπου έχουν παρεισφρύσει διάφοροι "έμποροι ζώων" και εκμεταλλευτές , όπως εξάλλου γίνεται σε όλους τους τομείς;
Γιατί θα πρέπει να νομιμοποιηθεί η εξαγωγή και ουσιαστικά το εμπόριο αδέσποτων ζώων στο εξωτερικό (γιατί θα ανοίξει και η "πόρτα" γιαυτή τη δραστηριότητα) , όταν καταγγέλθηκε πρόσφατα από το ίδιο το Υπουργείο ως "παράνομο λαθρεμπόριο κατοικιδίων σε ευρεία κλίμακα" και όταν έχει καταγγελθεί επανειλημμένα με στοιχεία από Έλληνες βουλευτές και ευρωβουλευτές ; Γιατί να μην διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στη ... "βάρβαρη στα ζώα" χώρα μας και να σώσουμε τα κατοικίδια μας , αντί να τα εξορίζουμε στην Ευρώπη , λες και εκεί δεν υπάρχουν αδέσποτα καθώς και κακοποιήσεις ζώων (πάμπολλα video στο διαδίκτυο) ; Τέλος, πότε έκανε μεγάλη εκστρατεία για τα ζώα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παιδεία των απανταχού Ελλήνων, αστικών κέντρων και επαρχίας , και πότε τύπωσε φυλλάδια, ή έκανε ενημερωτικές εκδηλώσεις , στα πλαίσια της ευαισθησίας του ; Ας απαντήσει κάποιος επί της ουσίας.

12 σχόλια

  1. Καραμανλή μπορείς να απαντήσεις σ αυτό ?

    Ποιοι έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία Τεμπονέρα ?????

    Το αδίκημα όπως καλά ξέρεις δεν έχει παραγραφεί ακόμη και ο φίλος σου αρχιτραμπούκος που δικάστηκε δε μίλησε ποτέ.

    Μήπως ξέρεις κάτι ???????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλο πολιτικό παιχνίδι αναμένεται να παίξει ο Λάκης Λαζόπουλος τόσο πριν όσο και μετά τις ευρωεκλογές προκειμένου να πλήξει όσο μπορεί το Γιώργο Παπανδρέου ώστε να μην πάρει υψηλά ποσοστά όπως αναμένεται.
    Οι προσωπικές επιθέσεις θα γίνουν όλο και πιο στοχευόμενες όλο και πιο ισχυρές.
    Κίνητρο του είναι εκτός από την ομοφυλοφιλική αλληλεγγύη προς τον Κώστα Καραμανλή είναι και η δημιουργία χώρου για το κόμμα που ετοιμάζει η Γιάννα Αγγελοπούλου που επιθυμεί να έρθει ως μεσσίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας παίζοντας το ρόλο του Μπερλουσκόνι της Ελλάδας.
    Σταθείτε απέναντι στα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας που παίζονται σε βάρος του ελληνικού λαού.
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτος για μια ακόμη φορά ο Λαζόπουλος με τη λυσσαλέα επίθεση που κάνει στο Γιώργο Παπανδρέου. Περνά πολύ απαλά τον ανίκανο Καραμανλή αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως το λόμπι των ομοφυλοφίλων είναι κατά πολύ πιο ισχυρό και από τη μασονία και από θρησκευτικές οργανώσεις .

    Πούστης πούστη μάτι δε βγάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν σήμερα η διαφορά στη δημοσκόπηση είναι 2,8%, η Ν.Δ. έχει την νίκη στο τσεπάκι.
    Από το 20% των αναποφάσιστων τουλάχιστον το 70% είναι Νεοδημοκράτες. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 80% ΤΕΛΟΣ. Η ΝΔ ΑΠΟ 55% ΜΟΛΙΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΣΤΩ 70% ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ Ο ΧΑΖΟΤΖΕΦΡΙ. ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
    Κάτι μου λέει λοιπόν ότι σύντομα θα έχουμε συνέδριο εκλογής αρχηγού στο πασόκ.
    Άντε να τελειώνουμε γιατί πολύ κράτησε το ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΖΟΤΖΕΦΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΜΑΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ. Ο ΚΑΤΜΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΟ. ΧΙ ΧΙ ΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστα και να μας πει καποιος το ρολο που παιζει το σωματειο Strays.gr οπου εχει αναλαβει την εκπομπη Παρα Τριχα στον Σκαι δηθεν για να προβαλλει τη ζωη των κατοικιδιων γενικα και το εχει γυρισει σε μικρες αγγελιες αδεσποτων. Η εκπομπη ομως ειναι του Σκαι και εχει τεραστια ευθυνη που παραπληροφορει τους θεατες του.
    Να ερευνησει η δικαιοσυνη ολα αυτα τα σωματεια και το ρολο τους, καθως και τους οικονομικους πορους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11.02 το ξερεις οτι η μανα σου γαμιεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΜΟΔ της 6ης Μαΐου :Δύο χρόνια μετά την επίσημη έναρξή του, το ΕΣΠΑ δεν έχει ουσιαστικά προχωρήσει σε εκτέλεση έργων, αλλά χρησιμοποιείται με βάναυσο κομματικό τρόπο κυρίως ως δεξαμενή μη επιλέξιμων προς συγχρηματοδότηση συμπληρωματικών δημοσίων συμβάσεων για έργα τα οποία εντάσσονται ‘’επειγόντως’’ αλλά κυρίως προσωρινώς . Απεντάσσονται όμως αργότερα προκειμένου να μην ελεγχθούν και γίνουν καταλογισμοί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Οι ενισχύσεις για την «επιχειρηματικότητα», «περνάνε» ακόμη μια φορά από τις τράπεζες, αυξάνοντας, «δημοσία δαπάνη» τον κύκλο εργασιών των τραπεζών .

    Τα έργα δημοσιότητας χρησιμοποιούνται για κομματικές φιέστες και για την προώθηση της προσωπικής εικόνας Υπουργών με την παραγωγή εντύπων μικροκομματικού χαρακτήρα και καταχωρήσεων που βρίθουν ανακριβειών εντέχνως διατυπωμένων, για καθαρή παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

    Οι Αξιολογήσεις για άλλη μία φορά θα τα βρουν όλα καλώς καμωμένα. Κραυγαλέο παράδειγμα είναι όταν διαπίστωναν ότι τα κονδύλια του Κοινωνικού Ταμείου, αξιοποιήθηκαν επιτυχώς! Η επιτυχία τους είναι πραγματική αλλά δεν αφορά τον κόσμο της εργασίας: Αφορά την νέα κρατικοδίαιτη «επιχειρηματική» τάξη των ιδιοκτητών των ΚΕΚ , ενώ από την άλλη πλευρά προγράμματα που έχουν τεράστιο κοινωνικό ρόλο όπως ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι, Ψυχαργώς κλπ …παρακμάζουν.

    Μετά από 3 ΚΠΣ τα σχολεία της χώρας λειτουργούν ακόμα σε μεγάλο βαθμό σε διπλοβάρδια, πολλά με στέγες αμιάντου, χωρίς βιβλιοθήκες και χωρίς υποδομές πληροφορικής για όλους τους μαθητές ενώ οι …soft ενέργειες και οι …μεταρρυθμίσεις δίνουν και παίρνουν.

    Επιπλέον:
    Όλο το νέο θεσμικό αλαλούμ, που στόχο είχε μόνο τη γραφειοκρατική συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο ΥΠΟΙΟ, ήρθε να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο την έλλειψη πόρων για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ, έλλειψη που προήλθε από την εσκεμμένη μείωση του ΠΔΕ..

    Η σύσταση νέων Ειδικών Υπηρεσιών αντί να επιταχύνει τις διαδικασίες πρόσθεσε επιπλέον γραφειοκρατία. Αξιοπερίεργο είναι ότι συνολικά ιδρύθηκαν 14 νέες Υπηρεσίες, παρά τη μείωση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων σε σχέση με το 3ο ΚΠΣ.

    Η σύσταση νέων Α.Ε (ΔΗΜΟΣ, ΝΟΜΟΣ, Αναπτυξιακός Οργανισμός της Εκκλησίας της Ελλάδος!!!!!!) όχι μόνο δημιουργεί και νέα αντισυνταγματικά παράθυρα παραβίασης του ΑΣΕΠ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ διαμορφώνει, ...προοπτικές ανάπτυξης του ρουσφετιού και ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα σε βάρος των εργαζομένων.

    Αν η κοινή γνώμη ήξερε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τη γυαλιστερή κουρτίνα των …ευρωπαϊκών προγραμμάτων (!!), πολλοί βαρύγδουποι Υπουργοί θα έχαναν τον ύπνο εκτός από τη βουλευτική τους έδρα.

    Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στις Υπηρεσίες Διαχείρισης του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της Αλιείας:

    Έχουμε υποβιβαστεί πρακτικά σε «βοηθητικό» των «Συμβούλων» , που έχουν τελευταία κατακλύσει τις υπηρεσίες και αμείβονται …για να τους βοηθάμε εμείς στο έργο τους (!!!) με τεράστια ποσά. (το 1/3 των πόρων της Τεχνικής Βοήθειας των Προγραμμάτων δεσμεύτηκε σε «προσωπικούς συμβούλους» Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών, Ειδικών Γραμματέων, Προϊσταμένων Υπηρεσιών .).

    Γίνομαστε καθημερινά μάρτυρες της αποδόμησης του μηχανισμού διοίκησης και της συστηματικής υποβάθμισής του μετατρέποντάς το σε ιμάντα προεκλογικών και λοιπών πολιτικών επιλογών και σκοπιμοτήτων .

    Δείτε και http://www.tvxs.gr/v12410

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 25 Μαϊ 2009 1:38:00 πμ AFTO POU KSEROUN OLOI STA SIGOURA EINAI OTI O KARAMAN-ALIS EINAI POUSTAROS KAI H MANA SOU ARXIPOUTANA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ ΓΑΜΙΑ ..ΓΑΜΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΑ ΜΟΥΝΙΑ..ΑΝΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 25 Μαϊ 2009 1:38:00 πμ

    ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ…… ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ……
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΑΜΗΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ………
    ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΠΙΟ ΓΑΜΙΟΤΑΝΕ ????
    ΜΕ ΤΗ ΣΑΛΩΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ ΑΠΟ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ …. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dikio exeis.Ti xreiazetai enas neos nomos? afoy o palios einai anenergos?Me pigan stin astinomia epeidi taisa gatakia.Minisi!Xa.Kai ksereis ti eipe o astinomikos dieythintis?na ta riksoyme fola!xaxaxa
    poia efarmogi?
    Sinexiste na piezete sti efarmogi i an de ginetai na rthei neos nomos kai eimaste mazi sas polloi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΥΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΜΕΣ
    ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
    Λ Ε Π Ρ Α ΕΙΝΑΙ.
    ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΧΕΧΟΜΕΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.

    ΚΑΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ. ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΙΟ..
    ΚΑΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ...
    ΑΑΑΑ..ΣΟΡΥ. !
    Η ΠΟΥΣΤΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-PRESS...δεν έχει εγκέφαλο.
    Της τον αντικατέστησαν στο Πασοκ..
    με μία ΧΕΣΤΡΑ !
    Είναι και Δωρεάν... Ολα τα ΣΚΑΤΑ ,
    τα ΕΜΕΤΑ και τα ΧΥΣΙΑ..τα παίρνει μέσα..

    ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΕΡΙΞΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΟΥ !
    ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση