GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Μουσείο Ακρόπολης ξαναπροβάλλει το βίντεο Γαβρά...

. Από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι . Μουσείο Ακρόπολης ξαναπροβάλλει βίντεο Γαβρά μετά ασφαλιστικά μέτρα ΕΠΣΕ Το Ελλ...

.
Από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
.
Μουσείο Ακρόπολης ξαναπροβάλλει βίντεο Γαβρά μετά ασφαλιστικά μέτρα ΕΠΣΕ
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), η μόνη ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση - μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Ανταλλαγής Πληροφοριων για την Ελευθερία της Έκφρασης (International Freedom of Expression Exchange – ΙFEX - http://ifex.org/) επισημαίνει πως μία ημέρα μετά την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων εκπροσώπων του ΕΠΣΕ (βλπ. δελτίο http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3488), η οποία έκανε το γύρο του κόσμου χάρη σε ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5gxxBpB7HRI9-CWo5HylO2JwEwPew και http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5j2DKS-f2mBj6XntaSJWashqo07jw) το Μουσείο Ακρόπολης ανακοινώνει ότι θα προβάλλει το επίμαχο video, συμπεριλαμβανομένης της κομμένης σκηνής.
Σε σχετική δήλωση του Προέδρου του Μουσείου Δημήτρη Παντερμαλή, μεταφέρεται συνομιλία του με το σκηνοθέτη, ο οποίος φέρεται να...

διευκρίνισε ότι οι φιγούρες που καταστρέφουν μέρος του Παρθενώνα δεν είναι ιερείς αλλά απλοί άνθρωποι της εποχής (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=281839&dt=04/08/2009):
«Μετά από εκτενή διάλογο και ανάλυση που έγινε γύρω από τις ιστορικές αναφορές και την καλλιτεχνική παρουσίασή τους, ο κ. Γαβράς διευκρίνισε απολύτως ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς, αλλά από ανθρώπους της εποχής. Κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης του κ. Γαβρά, την οποία ως ιστορική αποτύπωση αποδέχεται το Μουσείο, το ενημερωτικό φιλμ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά».
Το ΕΠΣΕ, έχοντας ευχηθεί να διευθετηθεί το θέμα πριν την εκδίκαση της αίτησης του, εκφράζει κατ’ αρχή ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή, με την οποία θα διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση του κοινού στο εν λόγω έργο τέχνης. Σημειώνει ωστόσο ότι αυτό επιτεύχθηκε μετά από δημόσια κατακραυγή για μία λογοκριτική απόφαση, η οποία ελήφθη χωρίς επίσημη και σαφή αιτιολόγηση, λόγω της “δυσφορίας” που εξέφρασαν κάποιοι βυζαντινολόγοι στον κ. Πρόεδρο του Μουσείου, κατά δήλωσή του. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η επαναπροβολή της σκηνής αποφασίστηκε μόνον κατόπιν των φερόμενων διευκρινιστικών δηλώσεων του σκηνοθέτη, στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής συνομιλίας.
Η υπόθεση, παρά την θετική έκβαση, δημιουργεί ερωτηματικά για το σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης από κρατικούς φορείς, καθώς και για την άμεση ή έμμεση παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων ή και κινήτρων στην λήψη αποφάσεων, όσον αφορά τον σεβασμό των πολιτιστικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, διαπιστώνεται ότι τα μηνύματα της Κοινωνίας των Πολιτών αρχίζουν σταδιακά να συνυπολογίζονται κατά την επιμέτρηση του περίφημου “πολιτικού κόστους”, στο όνομα του οποίου παραβιάζονται καθημερινά οι θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες.
Το ΕΠΣΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του Μουσείου Ακρόπολης, περιμένοντας και ενεχόμενες δημόσιες δηλώσεις του σκηνοθέτη για να τις αξιολογήσει.

19 σχόλια

  1. YPERVOLES
    ELEOS
    O KOSMOS PEINAEI
    EKLOGES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ 10.56

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι αμα πειναει πρεπει να γινεται λογοκρισια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακόμα περιμένουμε μία ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου για την ελευθερία έκφρασης των Βορειοηπειρωτών και του σκοπιανού ιστορικού που οδηγείται στα ψυχιατρεία επειδή διαδίδει την αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), η μόνη ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση - μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Ανταλλαγής Πληροφοριων για την Ελευθερία της Έκφρασης ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ !!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ; ! ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ / ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΞΥΡΙΖΕΤΑΙ ! ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΗΤΕ ΠΑΛΗΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ.. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.... ΑΝΤΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ, ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙ ΑΥΞΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ Κ.Λ.Π. ΑΝ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΑ, ΑΝ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ Μ.Μ.Μ. ΚΑΙ ΟΧΙ Ι.Χ. ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ. ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΕ. ΚΑΛΗ ΠΕΙΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΒΗΜΑ έγραψε :
    Ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητής κ. Δ. Παντερμαλής συνομίλησε την Τρίτη με τον κ. Γαβρά.

    Μετά την συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Μετά από εκτενή διάλογο και ανάλυση που έγινε γύρω από τις ιστορικές αναφορές και την καλλιτεχνική παρουσίασή τους, ο κ. Γαβράς διευκρίνισε απολύτως ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς, αλλά από ανθρώπους της εποχής. Κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης του κ. Γαβρά, την οποία ως ιστορική αποτύπωση αποδέχεται το Μουσείο, το ενημερωτικό φιλμ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά».

    Ρε απατεώνες δήλωσε τίποτα ο ίδιος ο Γαβράς για το τι εννοούσε για τους μαυροφορεμένους καταστροφείς του Παρθενώνα ?
    Ο απατεώνας Πατερμαλής μόνος του δήλωσε ότι δήθεν του το είπε ο Γαυράς δηλαδή μού πε και σού πα κλπ

    Ο υπουργός Σαμαράς είναι πράγματι υπουργός ή είναι αχυράνθρωπος ? Που κρύβεται και δεν βγαίνει να πάρει το κεφάλι του Πατερμαλή ή να δηλώσει ότι συμφωνεί μαζί του στην λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ,ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως με όλη αυτή την ιστορία καρφώθηκαν από μόνοι τους?
    Λέω, μήπως…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως με όλη αυτή την ιστορία καρφώθηκαν από μόνοι τους?
    Λέω, μήπως…!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ.
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ
    ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΣΕΙ Ο ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΣ
    ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ.
    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ.
    ΑΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο γνωστός γκέι ακτιβιστής Βασ. Σωτηρόπουλος που κόπτεται για την ελευθερία του λόγου είναι αυτός που προσπάθησε να λογοκρίνει μπλογκς γιατί ενοχλούσαν την φίλη της Παναγιωταρέα πελάτισά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελευθερία της έκφρασης δεν είναι μόνο ότι μας αρέσει. Οι συγκεκριμένοι του "παρατηρητηρίου" αυτού έχουν πολλές φορές προσπαθήσει να θέσουν θέμα για την ελευθερία της έκφρασης των άλλων, τώρα γιατί παρεμβαίνουν για το αντίθετο; Κι από που κι ως που ορίστηκαν αστυνόμοι της ελευθερίας της έκφρασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΩΧ ΩΧ ΩΧ .
    Ο ΒΑΛΙΑΝΝΑΤΟΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ο Παναγιώτης Δημητράς (Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ) και ο Βασίλης Σωτηρόπουλος (Νομικός Σύμβουλος του ΕΠΣΕ) κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενοι το συνταγματικό δικαίωμά τους, ως επισκέπτες του Μουσείου, στην ανεμπόδιστη πρόσβαση στο έργο του γνωστού σκηνοθέτη που προβάλλεται στους δύο χώρους προβολών του Μουσείου Ακρόπολης."

    Δηλαδή ουσιαστικά μιλάμε για δύο άτομα που έκαναν ατομικά μία κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διόρθωση στο 5:27:00 μμ: Ο γνωστός ακτιβιστής, μεταξύ άλλων και για την γκέι κοινότητα (και προφανώς και για την κινηματογραφόφιλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΝΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-PRESS
    EΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ
    ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΖΩΗ
    ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΣΑΣ.
    Αποφράξεις
    Απολυμάνσεις
    Καθαρισμοί (βόθρων - αποχετευτικών δικτύων)
    Βιολογικοί Καθαρισμοί
    Οικολογικές λύσεις αποβλήτων
    Εκκενώσεις Βόθρων
    Έλεγχος αγωγών με κάμερα.
    ΣΥΝΤΟΜA ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
    YΠΟΝΟΜΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ PRESS.
    "O AXOΡΤΑΓΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αριστερός: Το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα



    "Κάποιος είπε κάποτε ότι "στην Ελλάδα, το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι ο αριστερός."

    Αν πιστέψουμε τη σημερινή Ελευθεροτυπία, οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο Μέγας Αριστερός και υπερασπιστής των Απανταχού φτωχών Λάκης Λαζόπουλος με τον Alpha έχουν ως εξής:

    Ζητάει για τη νέα σεζόν........ 5.100.000 για 30 εκπομπές.

    Δηλαδή 170.000 ευρώ ανά εκπομπή.

    Με δεδομένο ότι ο καθαρός χρόνος (εκτός διαφημίσεων) είναι περίπου 2 ώρες, αυτό σημαίνει ότι το "ταλέντο" του Λάκη του Αριστερούλη εκτιμάται από τον ίδιο σε 1.416 ευρώ ανά λεπτό!

    Χωρίς να υπολογίζεται το added value και τα "παράπλευρα έσοδα" όπως π.χ. η τζάμπα διαφήμιση του θεάτρου του, ή οι πωλήσεις δικαιωμάτων.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Λάκης ο Αριστερούλης πούλησε τα δικαιώματα προηγουμένων εκπομπών σε εκδοτικό οίκο για ...μόλις 7.000.000 ευρώ (Επτά Εκατομμύρια Ευρώ!!!)


    ΥΓ: Κι εσύ Έλληνα κάθεσαι και βλέπεις το "φίλο" του λαού και την προπαγάνδα του..και το χειρότερο όλων... τον πιστεύεις..."

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση