GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "πολιτικές αστειότητες" του Αργ. Καρρά...

Εισηγήθηκε στον Κ. Καραμανλή έκτακτη σύγκληση της Βουλής για επανεκλογή του Καρ. Παπούλια και προκήρυξη των εκλογών μόλις διαφωνήσει ο Γ. Πα...

Εισηγήθηκε στον Κ. Καραμανλή έκτακτη σύγκληση της Βουλής για επανεκλογή του Καρ. Παπούλια και προκήρυξη των εκλογών μόλις διαφωνήσει ο Γ. Παπανδρέου...
.
Από τον Χρήστο Μπουκάτη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
.
Το τελευταίο σενάριο που κυκλοφορεί λέει ότι ο Κ. Καραμανλής σκέπτεται το εξής: Να ζητήσει να ανοίξει εσπευσμένα η Ολομέλεια της Βουλής, τώρα και όχι τον Οκτώβριο, και στη συνέχεια να καλέσει το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου να συναινέσουν στην επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια η διαδικασία για την οποία και αυτή, κατά το σενάριο, θα επισπευθεί. Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται, παραμένοντας σταθερός στη θέση που έχει εκφράσει, να μη συμφωνήσει, οπότε ο κ. Καραμανλής θα τον καταγγείλει και θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές...
Η πατρότητα του σεναρίου αποδίδεται στον γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου -και καθηγητή του Πανεπιστημίου- Αργύρη Καρρά. Μόνο που και αυτές τις προτάσεις στελέχη της ΝΔ τα οποία τις πληροφορήθηκαν, τις χαρακτήριζαν "πολιτικές αστειότητες"...

8 σχόλια

  1. Εκλογες

    ο Καραμανληε καταρρεει γιατι εχει κατι μαλ..ες και αδελ..ες σαν τον Καρρα!

    Ο Γιωργος ανεβαινει γιατι εχει κατι αντρες μς λεβεντια σαν τον δρ Κουτσουκο

    που αμα λαχει πεταει και 7-8 μηνυσεις στην προδοτρια Μαρια του συνασπισμου της μιζας!!

    Φωτης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΟΝΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tώρα καταλάβατε καθαρά γιατι πέφτει ο Κωστάκης. Διότι είχε τέτοιους συμβούλους και δεν έχει επαφή με τον απλό πολίτη και την καθημερινότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΞΙΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ.....ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΟΙ ΜΑΣΕΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΤΛΠ ΚΤΛΠ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΦΩΝΑΧΤΕ ΓΑΥΓΙΣΤΕ ΒΡΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗΤΟΥ,Ε ΡΕΕΕΕΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα κάνετε ορέ εκλογές ή θα μας τα πρήξετε και άλλο, ρωτά ομολογουμένως πιο κόσμια ο αντιπρόσωπος του λαού στη Βουλή, τους συναδέλφους του από τη κυβερνητική πλευρά.
    «Σε κάθε περίπτωση κοντός ψαλμός. Ο πρωθυπουργός με πληρέστερη εικόνα και γνώμονα το εθνικό συμφέρον θα πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες και θα πάρετε τις πρέπουσες απαντήσεις. Απαντά ο Πάνος.
    Και τότε αναβλύζει ο πόνος!

    Όπως, ίσως, γνωρίζετε υπάρχει μια μορφή διαστροφής κατά την οποία η πρόκληση πόνου επιφέρει ηδονικά συναισθήματα, είτε ενεργητικά (σαδισμός), είτε παθητικά (μαζοχισμός). Σε κάποιες μάλιστα εξαιρετικές περιπτώσεις, η συγκεκριμένη ψυχική διαταραχή λαμβάνει τη μορφή του σαδομαζοχισμού.

    Το φαινόμενο στη γενικότητα του ορίζεται ως αλγολαγνεία και στη χώρα μας συναρτάται απολύτως με την εκλογολογία.
    Η τελευταία, ως διαστροφή της λαϊκής εντολής, είναι εγγεγραμμένη στο DNA του πολιτικού μας συστήματος – όχι που δεν θα μάθαινα και εγώ το κώδικα των εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ !

    Ψηφίζει ο πελάτης ένα από τα κόμματα του δικομματισμού και μένει ήσυχος ότι αν αυτό πλειοψηφήσει θα την… βολέψει και αυτός με τη σειρά του για μια τετραετία.
    Έλα όμως που το Σύνταγμα έχει στήσει μια παγίδα και επιτάσσει την διάλυση της βουλής εάν κατά την τρίτη στη σειρά ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν επιτευχθεί η συγκέντρωση της πλειοψηφίας των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών!

    Ιδού η πολιτική διαστροφή που εκ των πραγμάτων συνδέεται με την πρόκληση άλγους στον πολιτικό αντίπαλο μεταξύ των φορέων του δικομματισμού, το οποίο κάποιες φορές, όπως σήμερα καληώρα με την διαφαινόμενη απόφαση του Καραμανλή να δώσει τέλος στην εκλογολογία προσφεύγοντας σε πρόωρες εκλογές, εμφανίζεται να πονάει και να καίει τους ίδιους τους πελάτες του κόμματος του.

    Έτσι ο σαδισμός του Γιώργου συνδέεται με τον μαζοχισμό του Κώστα και το αποτέλεσμα παραπέμπεται για μελέτη σε ένα καλό ψυχολόγο, καθώς ο συνταγματολόγος απορρίπτεται, μια και ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται «διχασμένη προσωπικότητα». Το «πνεύμα», βλέπετε, του Συντάγματος δεν συμφωνεί με το «γράμμα» του. Εκτός και εάν θεωρήσουμε ότι το «γράμμα» του αποτυπώνει το «πονηρό πνεύμα» του, τις κρυφές σκέψεις του συντακτικού νομοθέτη, ο οποίος προσομοιώνει τα χαρακτηριστικά και τα συμφέροντα του δικομματισμού στον καταστατικό χάρτη της χώρας. Αυτό μάλλον παρέλειψε να πει κατά την σχετική γνωμοδότησή του, που προκάλεσε τόσο θόρυβο ο αγαπητός και σεβαστός μου δάσκαλος.

    Βεβαίως, στο σημείο αυτό, ένας ανυποψίαστος παρατηρητής των ελληνικών πραγμάτων μάλλον θα απορούσε και θα ρώταγε. Καλά τόσο κακό πράγμα είναι η πρόωρη διάλυση της βουλής και η προκήρυξη εκλογών;
    Κακό, δεν λες τίποτε! Με τη διάλυση της βουλής, διαλύονται ταυτοχρόνως πρόωρα και οι ελπίδες όσων πίστεψαν, ότι ο Καραμανλής είναι ένα καλό όχημα για να τους μεταφέρει στη γη της επαγγελίας, όπου θα τακτοποιηθούν, θα αποκατασταθούν και θα εξασφαλιστούν σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας προφανώς, μέχρι το τέλος της κακόμοιρης ζωής τους.

    Άρα ο κ. Καραμανλής φαντάζει στην ταραγμένη σκέψη τους ως σαδομαζοχιστής που κραδαίνει το μαστίγιο της λαϊκής ετυμηγορίας, για να αυτομαστιγωθεί και να πονέσει μεν ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα να ματώσουν και εκείνοι που δεν συσπειρώνονται υπό την ηγεσία του, αλλά τολμούν και τον εκβιάζουν για ένα ακόμη ρουσφέτι στα πεταχτά, μέχρι την τελευταία στιγμή. Κάπως έτσι οι πελάτες του τον ανακήρυξαν ως τον καταλληλότερο αυτόχειρα, προδίδοντας παράλληλα μια στενή σχέση πατρωνίας που ολοκληρώνεται ιδανικά με την αλγολαγνεία των εκλογών.

    Υ.Γ. Μα είναι για να σχολιάσεις σοβαρά;
    Δ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέσα από τον πανικό του καθεστώτος, που σπεύδει άρον-άρον να περισωθεί μέσω της κάλπης και να λυτρωθεί από το βάρος προβλημάτων και την αποκάλυψη της διαφθοράς του, είναι αδύνατο ο σαστισμένος πολίτης να αντιληφθεί τι συμβαίνει πραγματικά στη χώρα.

    Αυτό που συμβαίνει, φίλοι, βρίσκεται πολύ μακριά από το επιφαινόμενο και την διαλεκτική του. Στην Ελλάδα καταρρέει ο μηχανισμός αναπαραγωγής του πελατειακού συστήματος και της συνεπακόλουθης διαφθοράς και διαπλοκής.

    Ο Καραμανλής δεν μορεί να αποφύγει τις εκλογές, καθώς κάθε επόμενη μέρα θα αποσταθεροποιεί δυσανάλογα πολύ το καθεστώς, το οποίο δεν μορεί πλέον να διασκεδάσει το σκάνδαλο Siemens και την αδυναμία χειρισμού των λεγόμενων εθνικών ζητημάτων.

    Στην πολιτική επιστήμη δεν αναρωτιόμαστε πλέον – από το ’90 – γιατί πέφτει ένα καθεστώς, αλλά γιατί διατηρήθηκε τόσο καιρό σταθερό και… δικομματικό.
    Απαντώντας στο δεύτερο μαθαίνετε να μελετάται στα σοβαρά το πρώτο.
    Μόνο έτσι θα καταλάβετε την σημερινή αδυναμία του καθεστωτικού μηχανισμού και τον αγώνα στον οποίο έχουν επιδοθεί νταβάδες και πολιτικοί πελάτες τους, ώστε η κατάρρευση του συστήματος να μην αναπροσδιορίσει σημαντικά τις σχέσεις εξουσίας στη χώρα και θέσει τις βάσεις για την περιθωριοποίηση τους.

    Ο αγώνας αυτός της διαπλοκής έχει ένα και μοναδικό στόχο…την εξαφάνιση κάθε εναλλακτικής.

    Το σημειωματάκι αυτό, που γράφω στο πόδι, μην το πετάξετε. Κρατήστε το και θα με θυμηθείτε!

    Καλημέρα

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι έζησαν την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ, πίστεψαν ότι δεν υπάρχουν πιο ταπεινά υποκείμενα από τα περισσότερα προβεβλημένα στελέχη του.
    Σήμερα, νομίζω, ότι κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν αμφιβάλει ότι υπάρχουν και χειρότερα!

    Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες αντιδράσεις πρωτοκλασάτων νεοδημοκρατών πολιτικών, βουλευτών της ΝΔ, στελεχών του κόμματος σε όλα τα επίπεδα και ρουσφετολογικών προϊόντων του κόμματος στη διοίκηση, καθώς και του στρατευμένου στην ιδέα της εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων Τύπου, το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: δυστυχώς υπάρχουν και ελεεινότερα υποκείμενα!

    Να, λοιπόν, γιατί ζητούν ή εκβιάζουν την ψήφο σας. Τώρα είναι ακόμη πιο έκδηλο, παρακολουθώντας την ανταρσία των νεοδημοκρατών εναντίον του ηγέτη τους με διακύβευμα τον χρόνο των εκλογών.
    Δεν διστάζουν να επιδεικνύουν την ταπεινότητα των κινήτρων τους για να παραμείνουν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία.

    Προφανώς έχουν καταδυθεί στον κρατικό κορβανά και προτιμούν να σκάσουν παρά να προσφύγουν στη λύτρωση των εκλογών για να πάρουν ανάσα!

    Είναι μηδενικά με τα οποία, προσωπικά, ντρέπομαι να μοιράζομαι την ίδια εθνική καταγωγή. Δεν θέλω ούτε να διαβάζω πλέον για τα διαδραματιζόμενα στον καραγκιόζ μπερντέ, που αποκαλείται πολιτική σκηνή της Ελλάδας.
    Είναι σιχαμεροί και ξεδιάντροποι!

    Αυτές οι εκλογές που έρχονται, δεν είναι σαν τις άλλες…αποκαλύπτουν την πλήρη διάσταση του εκφυλισμού του Έλληνα σε όλα τα επίπεδα.
    Χαρείτε τους και ξαναψηφίστε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση