GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γιατροί αρχίζουν επίσχεση εργασίας...

...σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας επειδή δεν έχουν πληρωθεί, εδώ και μήνες, τις εφημερίες! . Ο χώρος της υγείας "πληρώνει" ακόμη ...

...σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας επειδή δεν έχουν πληρωθεί, εδώ και μήνες, τις εφημερίες!
.
Ο χώρος της υγείας "πληρώνει" ακόμη τον Αβραμόπουλο...


Από την Σμαράγδα Κοκκόρη

Από αύριο Δευτέρα αρχίζουν επίσχεση εργασίας οι γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας επειδή δεν έχουν πληρωθεί, εδώ και μήνες (ακόμη και από την αρχή του χρόνου!), τις εφημερίες. Το πρόβλημα, όπως τονίζουν, δημιουργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση όταν ακόμη ήταν υπουργός ο Δημ. Αβραμόπουλος (τον οποίο ο χώρος της υγείας "πληρώνει" ακόμη!), αλλά δυστυχώς δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα λύση.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα με τις ανακοινώσεις που κατά τόπους έχουν εκδοθεί (πηγή: http://www.ygeianet.gr/) από τους γιατρούς:
.
Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής:
Από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου καθολική επίσχεση εργασίας και κλείσιμο της ανοιχτής εφημερίας
ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 12/11/09
ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΗΝΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΨΝΑ
Όπως ίσως γνωρίζετε, οι γιατροί του ΨΝΑ έχουν πληρωθεί εφημερίες μόνο μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, καθώς δεν επαρκούν τα κονδύλια για την πληρωμή τους από τον Ιούλιο και ύστερα. Εχουν ζητηθεί από το νοσοκομείο 248.000 ευρώ για την πληρωμή των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, αλλά απάντηση δεν υπάρχει. Επίσης, δεν έχουν καταβληθεί, ως θα όφειλε να έχει γίνει, οι προσαυξήσεις των εφημεριών αναδρομικά από την αρχή του χρόνου, λόγω της αύξησης των βασικών αποδοχών.
Το γεγονός ότι...


το πρόβλημα δημιουργήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι υπάρχει το ελάχιστο περιθώριο χρόνου για τη διαιώνισή του από την παρούσα κυβέρνηση.
Υπάρχει μεγάλος θυμός και αγανάκτηση μεταξύ των γιατρών του νοσοκομείου για την διαιωνιζόμενο εμπαιγμό και ήδη πάρθηκαν αποφάσεις για κινητοποίηση, από την ερχόμενη Δευτέρα, 16/11, με καθολική επίσχεση εργασίας και κλείσιμο επ΄ αόριστον της ανοιχτής εφημερίας.
Ζητούμε την άμεση έγκριση και χορήγηση στο ΨΝΑ των 248.000 ευρώ για τη πληρωμή των εφημεριών Ιουλίου και Αυγούστου, καθώς και την κανονική καταβολή των εφημεριών των επόμενων μηνών (ήδη θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Σεπτεμβρίου).
Επίσης, ζητούμε την άμεση καταβολή των προσαυξήσεων των εφημεριών αναδρομικά από την αρχή του χρόνου.
Στα πλαίσια αυτά, ζητούμε μιαν άμεση συνάντηση με την Υπουργό Υγείας για την συζήτηση αυτών, αλλά και άλλων καυτών ζητημάτων που δημιουργούν μιαν εκρηκτική δυσλειτουργία στο ΨΝΑ.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΨΝΑ
Χρ. Γκαρνέτας
Κ. Μάτσα
Θ. Μεγαλοοικονόμου
Στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Λάρισας:
Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας πραγματοποίησαν γενική συνέλευση σήμερα Τετάρτη 11/11/09 και συζήτησαν τα οξυμμένα προβλήματα τους.
Είναι γνωστό ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νοσοκομείου της Λάρισας και των Κ. Υγείας του νομού, όπως και οι συνάδελφοι τους των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες από τον Ιούλη μέχρι και σήμερα. Επί πλέον έχουν να λαμβάνουν αναδρομικά για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Γενάρη του 2009 μέχρι και σήμερα, αφού οι εφημερίες δεν υπολογίσθηκαν ακόμη με βάση τις αμοιβές που προβλέπει η συλλογική σύμβαση, που έγινε νόμος του κράτους, και ισχύει για το 2009.
Για την αντιμετώπιση αυτού του οξυμμένου προβλήματος οι γιατροί αποφάσισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 16/11/09. Η συνέλευση αποφάσισε να ξεκινήσει επίσχεση εργασίας και καθημερινές γενικές συνελεύσεις στις 09.30 πμ μέχρι να πληρωθούν όλες οι εφημερίες , σύμφωνα με το μισθολόγιο της νέας συλλογικής σύμβασης. Συγχρόνως αποφάσισαν να ενημερώσουν τους πολίτες για τους λόγους των κινητοποιήσεων. Επίσης θα επισκεφθούν το Νομάρχη, το Δήμαρχο, θα ενημερώσουν τους Βουλευτές του Νομού και όλους τους φορείς της πόλης και θα ζητήσουν την συμπαράσταση τους.
Ορίσθηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα που θα συντονίζει και θα προωθεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων.
Η συντονιστική επιτροπή θα δώσει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 13/11, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Γ.Ν.Λάρισας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των φορέων για τα ζητήματα που έχουν προκύψει.
Τα αλλά σοβαρά ζητήματα των γιατρών και Κ. Υγείας του νομού , θα συζητηθούν στις επόμενες συνελεύσεις και θα εξετασθούν οι μορφές αγώνα που θα κριθούν κατάλληλες και αποτελεσματικές.
Οι γιατροί ζητάνε από τους πολίτες την κατανόηση τους για όποια ταλαιπωρία υποστούν λόγω των κινητοποιήσεων τους.
Οι γιατροί στα Νοσοκομεία του νομού Αχαΐας:
Σας ενημερώνουμε για την απόφαση της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των νοσοκομειακών γιατρών που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Π.Π.Ν.Π.
Έγινε ενημέρωση της συνέλευσης για τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και εκπροσώπων Ενώσεων με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Από την συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε θετική διάθεση του Υπουργείου για επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων αλλά η διάθεση αυτή δεν συνοδευόταν
από κάποιες δεσμεύσεις πάνω στις προτεινόμενες λύσεις. Δεσμεύσεις δεν δόθηκαν επίσης για την εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται για την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των προηγούμενων μηνών.
Σημειωτέον ότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμα κονδύλια για την κάλυψη των εφημεριών του τρίτου τετραμήνου ενώ οι εφημερίες πραγματοποιούνται κανονικά!
Η Γενική Συνέλευση των γιατρών ψήφισε ομόφωνα υπέρ της κήρυξης επίσχεσης εργασίας από κάθε τακτική εργασία αρχομένης από την Δευτέρα 16/11/2009 και μέχρι να δοθεί λύση στα υπάρχοντα προβλήματα αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Κατά την επίσχεση θα παρέχεται κάλυψη μόνο των επειγόντων περιστατικών από τους εφημερεύοντες.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Τερζής Στάθης
Ο Γραμματέας
Γιαννάκενας Κων/νος

7 σχόλια

  1. ΑΑΑΑ.. ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΣΚΡΟΦΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΙΚΙΑ
    ΖΕΙΣ ΜΩΡΗ ΕΣΥ !
    ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ?
    ΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ .... ΑΡΓΟΤΕΡΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτσε σε μια γωνιά του πλανήτη κ.Βουλευτή

    Κάποιος πρέπει να πει στην Μάγια Τσόκλη ότι δεν είναι σοβαρό να συνεχίζει να κάνει εκπομπές στο κρατικό κανάλι και να γυρίζει όλο τον πλανήτη όταν στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει...
    οτιδήποτε όπως τον περασμένο Δεκέμβριο.
    Έχει όρεξη να κάνει ταξίδια για την εκπομπή της; Τότε τι την ήθελε την βουλή.

    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ.
    ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ
    ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο π.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΔΥΟ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ.
    Α,ΞΕΧΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΙ,ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΡΩΜΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι δεν τους πλήρωνε ο Αβραμόπουλος αλλά άλλος είχε το ταμείο και την στρόφιγγα, και ο Αβραμόπουλος δεν ήταν και από τους ευνοημένους, άλλωστε όταν η κόρη με τον σαρακατσάνο είχαν ανοίξει το μαγέρικο με τίτλο. ΕΓΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ το χρήμα πήγαινε στους ακίνδυνους, και όσοι πιστοί προσέλθετε…. Τον ξενοδόχο τον λογαριάσανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το βλαχικό Τίποτα.
    Αθλιος σκερβελές, που άμα δεν τον εξουδετερώσουν, η ΝΔ θα διαλυθεί στα επόμενα χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ Η ΚΟΚΚΟΡΗ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.


    ΚΑΙ ΤΙ , ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΑΜΠΕΛΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ .

    ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ .!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση