GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαλάζι με το "τουλούμι" στη Μεσσηνία...

Aπό το http://www.agroschannel.com/ . Χαλάζι με το "κιλό" έριξε πριν απο λίγο στη Μεσσηνία δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στους πα...

Aπό το http://www.agroschannel.com/
.
Χαλάζι με το "κιλό" έριξε πριν απο λίγο στη Μεσσηνία δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στους παραγωγούς όπως φαίνονται στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης. Τέτοια χαλάζι έλεγαν πριν απο λίγο στο Agroschannel αγρότες της περιοχής δεν έχει πέσει ποτέ. Το ποσοστό καταστροφής ξεπερνά...

το 50%, φθάνοντας μάλιστα σε αρκετά σημεία το 70% και το 80%. Στην περιοχή σήμερα βρέθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της Νομαρχίας και οι υπηρεσίες, ενώ αναμένεται να καταφθάσει άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ – τουλάχιστον αυτή διαβεβαίωση υπάρχει – ενώ οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, καθώς το νέο χτύπημα στην έναρξη της συγκομιδής, είναι ολοκληρωτικό.
Οτι ειχε απομείνει απο την χαλαζόπτωση πριν απο ενάμισι μήνα περίπου καταστράφηκε μέσα σε λίγα λεπτά . Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί και στις Ελιές της περιοχής.

10 σχόλια

  1. ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΩΡΑ.
    ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ!ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΙΔΑΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για βάστα , φίλε...Αμα ενας εμπορος, βιοτεχνης, κατασκευαστής κλπ πέσει εξω ποιός τον αποζημιώνει??
    Μαθαμε τωρα..Καλη σοδεια ??Θελουμε υψηλές τιμές...( Πλήρωνε καταναλωτή)

    Κακή σοδειά??Θελουμε αποζημίωση( (Πληρωνε φορολογούμενε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνιστά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέχισης της τακτικής παραποίησης της πραγματικότητας και κραυγαλέας υποκρισίας, την οποία ακολουθούν πάντοτε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας διαχρονικά ότι δεν αλλάζουν όποια λεοντή 'εκσυγχρονισμού' και αν φορέσουν πρόσκαιρα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι καθιέρωσαν «την ανομία, την ανισότητα, την αδικία και συνακόλουθα τις πελατειακές σχέσεις ιδίως στον τομέα των προσλήψεων» και ανέφερε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «ξεκίνησε να βάλει τάξη στην εξάλειψη της ομηρίας των συμβασιούχων που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν, εκθέτοντας επιπλέον ανεπανόρθωτα τη χώρα στην ΕΕ».

    Ειδικότερα για την κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% της μοριοδότησης της εμπειρίας, λέει ότι είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και αντισυνταγματική, ως αντίθετη προς την αρχή της ισότητας, αλλά και αντίθετη προς τις δεσμεύσεις της χώρας για την προσαρμογή της νομοθεσίας στην κοινοτική οδηγία περί συμβασιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο διαδίκτυο, μια νέα Ελλάδα ανθίζει. Όμορφη, γαλανή, εθνοπρεπής, περήφανη και απαστράπτουσα. Εκεί, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των σταλινιστών της αριστεράς και των media, οι οποίοι ενεδρεύουν ως ύαινες, έτοιμοι να φακελώσουν κόσμο, να κατηγορήσουν, να απαξιώσουν πολίτες και να σπιλώσουν συνειδήσεις, ομάδες Ελλήνων πατριωτών υπερασπίζονται με σθένος και θέρμη τα εθνικά μας ιδεώδη.
    Και το κάνουν πολύ καλά, στριμώχνοντας στη γωνία τη φωνασκούσα μειοψηφία της..
    ριζοσπαστικής αριστεράς, που κακομαθημένη ως είναι να μη συναντά αντίσταση, έχει στην κυριολεξία σαστίσει. Δεν θα ξεχάσω, ένα άρθρο-απόδειξη πανικού, του Βασίλη Κρεμμύδα στην εφημερίδα «Τα Νέα» το καλοκαίρι του 2008, το οποίο κράτησα στο αρχείο μου, ως μνημείο ιδεολογικής εμπάθειας και μισαλλοδοξίας:
    «Το Ίντερνετ έχει, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, καταληφθεί από ακροδεξιές, εθνικιστικές και αυτοαποκαλούμενες “πατριωτικές” ομάδες που διακινούν γνωστές σε εμάς τους παλαιούς ιδεολογίες του τύπου της χριστοδουλικής “κόκκινης μηλιάς”: “Επιθυμούμε να δούμε μια μέρα τη Γαλανόλευκη να κυματίζει στην Αγιασοφιά, θέλουμε ξανά η Αιωνία Πόλις των Κωνσταντίνων να γίνει πρωτεύουσα του Ελληνισμού, αλλά δεν λησμονούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σκλαβωμένοι μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα του ελλαδικού κράτους, μέσα στην ίδια την Αθήνα! Είμαστε σκλαβωμένοι στις ίδιες μας τις γειτονιές από τις εκατοντάδες χιλιάδες ξένων εγκληματιών που κάποιοι μας έφεραν στην πατρίδα μας...”.
    Ζητούν «έλεγχο σκέψης»!
    Τι τον πείραξε τον «προοδευτικό» αυτόν άνθρωπο; Η αναφορά στην Αγιά Σοφιά; Στη γαλανόλευκη; Στους λαθρομετανάστες; Μέχρι και ο μακαριστός Χριστόδουλος την πλήρωσε… Ό,τι και να ήταν, του έβγαλε του Βασίλη Κρεμμύδα το πολύ αυταρχικό: «το συνολικό ερώτημα είναι αν είναι δυνατό να θεσπιστούν κανόνες λειτουργίας των πολλαπλών και περίπλοκων χρήσεων αυτού του, κατά κάποιον τρόπο, κρυφού μέσου προπαγάνδισης». Να θεσπιστούν κανόνες! Τι μας λες άνθρωπέ μας! Να απαγορευτούν οι πατριωτικές αναφορές στο διαδίκτυο; Τι είναι εδώ, ΕΣΣΔ; Κάποιοι μάλλον δεν πήραν χαμπάρι ότι το Τείχος του Βερολίνου έπεσε προ 20ετίας! Και μιλούν για προπαγάνδα, οι αριστεροί, οι πρώτοι διδάξαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H νέα Κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΙΚΑ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στη θεσμοθέτηση της κατώτατης σύνταξης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα “κενά της νομοθεσίας” που ανοίγουν την όρεξη σε πολλούς αλλοδαπούς, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις ασάφειες διαμένουν στις πατρίδες τους, εισπράττοντας σύνταξη από την Ελλάδα όχι κατ’ αναλογία... αλλά προσαυξημένη κατά πολύ σε σχέση με τα δεδομένα της χώρας τους...

    Αυτό επεσήμανε χθες ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ Δημήτρης Κουτσούκος, σχολιάζοντας τα όσα αποκάλυψε την Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και δημιούργησαν μεγάλη αίσθηση, με αφορμή το γεγονός ότι δεκάδες αλλοδαποί και στο Βόλο κατοχύρωσαν δικαίωμα σύνταξης αλλά και ΕΚΑΣ, έχοντας ασφάλιση στην Ελλάδα μόνο ένα μέχρι τρία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι τα κενά της νομοθεσίας. Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε οι μετανάστες δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης. Στην Ελλάδα όμως σύμφωνα με το ισχύον σύστημα και για ένα μόνο χρόνο ασφάλισης δικαιούνται όλη την προνοιακή σύνταξη των 486 ευρώ.

    Ο κ. Κουτσούκος ξεκαθάρισε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ασφαλώς και δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, οι οποίοι υποχρεούνται εφαρμόζουν τα όσα επιτάσσει η σχετική νομοθεσία. Επισήμανε επίσης ότι πρόκειται για ένα πανελλαδικό φαινόμενο που τείνει να πάρει μορφή χιονοστιβάδας, γι’ αυτό και όπως εκτίμησε θα πρέπει άμεσα η νέα Κυβέρνηση με τη νέα διοίκηση του ΙΚΑ να επανεξετάσουν το όλο θέμα, ώστε να σταματήσει αυτή η “αφαίμαξη” των ασφαλιστικών ταμείων.

    “Δεν είναι δυνατόν εμείς ως οικοδόμοι να ματώνουμε για να κατοχυρώσουμε δικαίωμα σύνταξης, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βάιος Λαγοδόντης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σχολιάζοντας το θέμα, και οι αλλοδαποί -επειδή έτσι προβλέπει η νομοθεσία- να μπορούν να εξασφαλίσουν μέχρι και 700 ευρώ σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ... έχοντας ουσιαστικά δουλέψει στην χώρα μας μόνο ένα ή δύο χρόνια με ένσημα.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αναλογική σύνταξη προβλέπεται και π.χ. για έναν Ελληνα που εργάστηκε στο εξωτερικό, στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως με τους αλλοδαπούς που εργάστηκαν στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού έχει θεσπιστεί η κατώτατη σύνταξη, την οποία και πληρώνονται. Στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Γεωργία ο μέσος όρος σύνταξης δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Με ένσημα ενός μέχρι και τριών χρόνων στην Ελλάδα οι οικονομικοί μετανάστες από τις παραπάνω χώρες λαμβάνουν σύνταξη μέχρι και 720 ευρώ μαζί με το ΕΚΑΣ, το οποίο για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια μπορεί να φτάσει μέχρι τα 230 ευρώ τον μήνα.
    Οι περισσότεροι από όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί δεν διαμένουν πλέον εδώ, αφού έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και λαμβάνουν τις περισσότερες φορές τραπεζικώς τη σύνταξη.
    Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να δηλώσουν τόπο κατοικίας τους το Βόλο, όπως και γίνεται. Από τη στιγμή που τα δικαιολογητικά τους είναι σωστά το Τμήμα Συντάξεων είναι υποχρεωμένο να εγκρίνει τη σύνταξη και ασφαλώς δεν είναι δυνατόν
    να γίνει διασταύρωση των στοιχείων της κατοικίας, αφενός διότι δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό και αφετέρου διότι πολλές φορές δηλώνεται αλλαγή κατοικίας.

    Με βάση τις καταγγελίες που έχει στη διάθεσή της η ΓΣΕΕ πανελλαδικά έχουν επωφεληθεί από τα κενά της νομοθεσίας περίπου 10.000 μετανάστες, που κοστίζουν στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα περί τα 30 με 40 εκατ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Μητσοτάκουλας τιμωρεί τους Μεσσήνιους με χαλάζι, σε πρώτη φάση!
    Σε δεύτερη, ποιός ξέρει τί κακό τους περιμένει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο 11:46 είναι σωστός.
    Υπάρχουν παιδιά καί αποπαίδια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ;
    ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ!
    Άρπαξες ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ μια θέση STAGE κινούμενος εν κρυπτώ, χρησιμοποιώντας την κομματική σου ταυτότητα, εις βάρος του οποιουδήποτε που θα την ήθελε και αυτός με άλλες ισότιμες διαδικασίες, προσδοκώντας μονιμότητα έστω και αν δεν προβλέπετε, από την ίδια την ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ, και τώρα σου λένε στα τσακίδια τα κομματόσκυλα του Πασόκ, που ευαγγελίζονται κανονικές, αδιάβλητες, και με διαγωνισμούς προσλήψεις μην κωλώνεις!
    Διαμαρτυρήσου! Γράψε την αντίθεση σου παντού, κατέβα στους δρόμους, βγες στα κανάλια, κάνε την παρουσία σου αισθητή, δεν είσαι όποιος όποιος, ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ!
    Δεν είσαι η πλέμπα που μπορεί και περιμένει άθλιες δημοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης, δώστους το να το καταλάβουν ότι μια πρόσληψη στο Δημόσιο απαιτεί ευλυγισία, τσαμπουκά, πέρασμα πάνω από τα πτώματα των μοιρολατρών, που ονειρεύονται κανονικούς διαγωνισμούς, δεν είναι παίξε γέλασε, με αυτήν σου την κίνηση αποδεικνύεις ότι έχεις φαντασία, δύναμη, πρωτοβουλία, όλα δηλαδή για να είσαι ένας επιτυχημένος υπάλληλος για το καλό των συμπολιτών σου!
    Δεν σου ανανέωσαν την σύμβαση που εσύ υπέγραψες ότι θα έχει διάρκεια 5,10, 15, 20, μηνών;
    Μην κωλώνεις, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΉΣΟΥ!
    Απαίτησε να σε πάρουν ΜΟΝΙΜΟ, ΟΧΙ STAGE KAI ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ,
    Μ Ο Ν Ι Μ Ο!
    Σου κατάργησαν την ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ που μέσω αυτής και της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ, στον επόμενο ΜΑΙΜΟΥ, διαγωνισμό θα είχες στρογγυλοκάτσει στην μονιμότητα; ΑΓΩΝΙΣΟΥ!
    Δώσε τους να καταλάβουν ότι με τους ΔΕΞΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!
    Σου λένε δηλαδή ότι οι άλλοι, η πλέμπα της εργατικής τάξης εκτός STAGE ΔΗΜΟΣΙΟΥ, Η ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ; Δείξε τους εσύ αντράκι μου τα αρχίδια σου, και συ κοπελιά το μουνί σου με μια πολύ μαλακισμένη αντρική χειρονομία, και πέστους ότι εκεί έχετε γραμμένη την υπόλοιπη εργατιά!
    Μην αφήσετε τα πράγματα στην τύχη τους, αγωνιστήκατε, φιλήσατε κατουρημένες ποδιές για αυτή τη θέση και τώρα θα την παραδώσετε αμαχητί; Ο Χ Ι !
    Σας λένε ότι με τις συνεχείς ανανεώσεις που κάνατε δεν αφήνατε περιθώρια για άλλους εργαζόμενους να αποκτήσουν εμπειρίες; Πείτε τους ΝΑΙ ! Το κάναμε για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Πατρίδας μας, για το καλό της Οικογένειας, για το καλό της Εκκλησίας!
    Τώρα θα μου πείτε τι δουλειά έχουν όλα αυτά με τις απατεωνιές που κάνατε; Πέστε τα εσείς και ότι κολλήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΦΑΤΑ ΕΣΥ ΠΑΣΟΚΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση